Препорака за добар кабриолет?

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.844
Поени од реакции
1.637
Си правам екскурзии со мозоков.

Размислувам за нова кола, имам мерак за кабриолет. Буџетот ми е до 3000-4000 евра.
Воопшто не се разбирам од коли, но можам да претпоставам дека сигурно покривот ке прави некаков проблем.

Например, доста ми се допадна Пежо 206 CC но читав доста негативни ревјуа за квар со покривот и тоа дека е многу скап дефект...

Секое мислење е добредојдено.

Поздрав!

Кабриолетот е нешто преубаво, посебно за во лето, но кровот е и те како голем проблем. Подобро е да купиш кабриолет, но доколку имаш уште една друга кола. Незнам, според мене кабриолетот повеќе ми е некако за летна забава/патување.
Зошто пример за тие пари не си купиш Голф или Ланд Ровер џипче....... постаро, ама џип си е џип?:)

Иначе предлози........, би ти го предложил она возило кое ти погоре го имаш напишано.........., Пежо 206 СС.............., познато возило, а и има многу задоволни луѓе од него:)

Цитроен Ц3, Голф 4, Пежо 307 ако сакаш нешто полуксузно.

http://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=1220363
Стави му еден знак од порше напрад и назад, и луѓето ќе мислат дека порше возиш :D
Ми дојде ова на памет бидејќи еден од Богданци Драги-Ком зеде Порше 918 (небитна личност ама роднина на заев е) а оваа мр2 ми личи страшно на порше.

А да си направиш солуција со тие пари некое супер количе и да го имаш чуството уплати со останатите пари и направи си на покривот ,има разни комбинации :)

car-sunroof.145150146_std.jpg

Убава е и Пежото и Јагуаров и се... И еве например излевам со колава в град, треба да испазарувам до супермаркетот или слично.

Онака колата паркирана со отворен покрив кој сака тоа може да си земе од внатре :) Значи ке треба во дента да го кревам/спуштам покривот по едо 3-4 пати минимум.

Нема ли да му ја извадам душата така?

Убава е и Пежото и Јагуаров и се... И еве например излевам со колава в град, треба да испазарувам до супермаркетот или слично.

Онака колата паркирана со отворен покрив кој сака тоа може да си земе од внатре :) Значи ке треба во дента да го кревам/спуштам покривот по едо 3-4 пати минимум.

Нема ли да му ја извадам душата така?
лол, па овие повеќето се за двајца да се курчиш со колата, ако сакаш фамилијарна кола сигурно нема да земеш некои од овие.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom