Убаво го начна и ова. Тел во училиште НЕ е потребен
Фала за линкот.
Очигледно се разликуваме во ставовите. Се ова што го наброја за мене е или неточно или претерување/лигавење.
Децата не знаат за вредноста на парите, но затоа нивните родители многу добро го знаат тоа. И зато им ги полнат главите на децата со такви небитни информации. Затоа јас имав таков проблем кога детето ми беше 3-то одд. Беше исмејувано, а после тоа по долги фрустрации и она го правеше истото на оние кои беа статусно “под“ неа. Во еден момент се борев со фрустрациите, во друг со нејзините малтретирања. Лудница

Е после тоа сите деца мораа да носат од фирмите кои ги набројав. Грдни пари се изнадавав за да не биде омаловажувана, и не само јас, него сите тие што беа “под“ се поклонија. Џабе јас ко возрасен пробував да и предочам дека гардеробата и гаџетите не го прави човекот, се додека не почна да и влијае на психа. И тогаш, не ми остана ништо друго освен да попуштам, делумно, но сепак поважно ми беше психичкото здравје на детето него парите. Затоа ти реков прееска од прва рака знам како е.
Во црвениот дел мешаш две различни работи, патем да спомнам дека на ми одговори на некои прашања од претходниот пост.
Едно е да знаат дека сите се исти како луѓе (а не мисла да бидат как осите други), а друго е да градат индивидуалност како интелекти. Баш има бенефит носењето униформа, го ослободува мозокот од непотребни размислувања, и му дава можност да се сконцентрира на учењето, пошто нели за учење се дојдени, а не се на модна писта.
Сино: Затоа напоменав дека униформите треба да се искллучиво на трошок на фирмата/институцијата.
Зеленото ти е во конфликт со црвеното, односно со црвеното велиш дека треба да размислуваат што ќе облечат за на училиште, а со зеленото го порекнуваш. Конфузно е
Како и да е, кога ќе пиеме пиво ќе ти ги дообјаснам останатите детали кои не се за на форум.