Дали корупцијата е застапена при упис на факултет ?

Постои ли корупција при упис на факултет ?

• Вкупно гласачи
    40
  • Гласањето е завршено на .
Мислам дека баш при упис нема корупција. Корупцијата се јавува од кога ќе почнеш со студии. Може сум грешка, но јас таков впечаток имам. Или пак не ми биле доволно јаки врските при упис. :D
Зависи на кој факултет си, ако си на некој не толку интересен каде тешко се потполнува квота, нема корупција, ама на медицина, правен или економски тука корупција има и тоа на големо, не затоа што сите се капацитет, па врските одлучуваат, туку има деца што сакаат тоа да студираат а се на имотни/битни луѓе и мора таму да студираат инаку пропаднал светот за нив.
На крај истите тие деца после година две ќе сфатат дека не им е интересен факултетот и може да друг да се префрлат, но заради него некој навистина добар може да го јаде

Порано да пред 15 години на брат ми му бараа 1000 евра за да го запишат. :icon_lol:
Тогаш немаше факултети во секој град, а денес е зголемен бројот на слободни места и тие со 2-ки се примаат. Според мене корупција може да има само на академиите и на безбедност.
Имаше на музичка академија и медицина но сега се отворија повеќе смерови и на УГД, па за сите има место.

Јас кога се запишав на факултет таа година еден професор беше фатен како прима мито за да пише 6-ка. Еве ја таа вест http://www.utrinski.mk/?ItemID=31094E2806FA1B48904D18E6546DC1D3

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom