Cега да не ни отиде дискусиjа до богати и сиромашни, тие што имаат и немаат. Тоа постои и во наjбогати земjи. Jaс ги толериларм и тие питачи шо бараат по центар и парк (и ако ги искршиле сите клупи во парк и направиле камп спроти патека за трчање кои што смрди и на двете страни од вардар). Тоа може да се трпи до некаде. Го трпам и тоа што коњите шетаат по улици со смрдливи кеси и што газиме у коњско гомно... и што губриштата се расфрлени и т.н.
Ама патиштата и раскрсници? Што ако нема да го видам тоа циганче што е малце поголемо од хаубата? Што ако не сакам да ми jа миjат шофершаjбата и ако не сакам пак ми барат пари да им дадам?
До кога ке затвараме очите и ке се правиме дека проблемот не постои? Проблемот постои и не може да се реши jас да возам скапано jуго или да "не им давам пари", затошто не само jас имам кола и на некоj поедноставно да им даде денар да се откачат од него.
Ама патиштата и раскрсници? Што ако нема да го видам тоа циганче што е малце поголемо од хаубата? Што ако не сакам да ми jа миjат шофершаjбата и ако не сакам пак ми барат пари да им дадам?
До кога ке затвараме очите и ке се правиме дека проблемот не постои? Проблемот постои и не може да се реши jас да возам скапано jуго или да "не им давам пари", затошто не само jас имам кола и на некоj поедноставно да им даде денар да се откачат од него.