Новиот Nexus 6 [2014]

• Креатор на темата Креатор на темата Psyside
  • Време на започнување Време на започнување
Па види колку ќе те фати со испорака и тука на царина не знам колку земаат. Најубаво е да најдеш некој што ќе доаѓа во Македонија пред нова година да ти го купи и донесе.
така и беше планот, ама немам никој што зимава доаѓа тука, тоа ми е проблемот,. а не ми се чека до средина на лето да ми го донесат. да го порачам, тоа е во ред, ама ме плаши овдешната царина да не ми фукне некоја ненормална сума
Има 5 други мобилари кој ќе го донесат пред ледиком.

Iphone 6 излезе во Петок, веќе во сабота беше во мкд.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
тоа така си е, ама ме плаши цената на уредот која ќе биде тука за разлика од остатокот во светот, тука е биде напумпана и нереална. ако успеам да го најдам по пристапна цена и да не е некоја безврска цена, што се коси со реалноста, би го земал без размислување.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk

Нема што да ти мавнат ненормална сум на царина, ќе си платиш само 18% данок и тоа е тоа. Нема царина на телефони.

Ако го најдеш да речиме за 22 000 ќе платиш + 3900 денари за ддв

Следен планирам телефон ми е ова.. Гледам дека некои од вас се бунат за цената на телефонот.. Епа што сакате за phablet да платите 20к? Неговите противници Iphone 6 plus и galaxy note 4 се над 40к.. Ако цената биде до 550 евра кај нас е сосема солидна.. Плус не мора први да го имате телефонов.. Почекајте 2-3 месеци од кога ќе излезе ќе му падне цена... Нема да биде секогаш толку скап... Пример јас земав Nexus 5 после 3-4 месеци од кога излезе за прилично добра сума... Така да не се брзајте ви е мој совет.. А за карактеристиките на телефонов немам што да кажам - перфекција но не ми се допаѓа што ќе биде толку дебел телефонот па и заштитна маска ќе го направи ултра дебел... Ама тоа е тоа ќе го користеме без маска џД

Какви црни 22.000 момци, цената е 650 долари, најмалце! неможеш под таа цена да го најдеш.
Следен планирам телефон ми е ова.. Гледам дека некои од вас се бунат за цената на телефонот.. Епа што сакате за phablet да платите 20к? Неговите противници Iphone 6 plus и galaxy note 4 се над 40к.. Ако цената биде до 550 евра кај нас е сосема солидна.. Плус не мора први да го имате телефонов.. Почекајте 2-3 месеци од кога ќе излезе ќе му падне цена... Нема да биде секогаш толку скап... Пример јас земав Nexus 5 после 3-4 месеци од кога излезе за прилично добра сума... Така да не се брзајте ви е мој совет.. А за карактеристиките на телефонов немам што да кажам - перфекција но не ми се допаѓа што ќе биде толку дебел телефонот па и заштитна маска ќе го направи ултра дебел... Ама тоа е тоа ќе го користеме без маска џД

Телефонот не е дебел, само горе и доле е дебел, не е цел 10.1 мм.

BTW, каде живееме ние???

T-Mobile will sell the Nexus 6 starting November 12 for $0 down and $27.08/month for 24 months on the carrier’s EIP plan – this equals a total price of $649.92, which is pretty much the same as buying the phone directly through the Play Store.

jumping-out-of-window.gif

Очекував помал екран и понексусова цена. Не можам да се справам со 6 инча и крај... Би си го зел Нексус 5, и онака перформансите се и повеќе од солидни

But the biggest thing (besides the screen, of course) to get excited about with the Nexus 6 is the camera. We'll obviously need to spend a lot more time with it to give it a proper review, but at first blush the 13-megapixel setup here is wildly better than last year's Nexus. The shutter is instant and the results — if only on this bright AMOLED screen — are really solid

DSCF9613_verge_super_wide.jpg

DSCF9576_verge_super_wide.jpg

DSCF9602-3_verge_super_wide.jpg

Z8hbhna.gif

Очекував помал екран и понексусова цена. Не можам да се справам со 6 инча и крај... Би си го зел Нексус 5, и онака перформансите се и повеќе од солидни
Da ti podarat ajfon 6 plus sigurno ke vikas deka goleminata ne ti e problem. :LOL:

Какви црни 22.000 момци, цената е 650 долари, најмалце! неможеш под таа цена да го најдеш.

Телефонот не е дебел, само горе и доле е дебел, не е цел 10.1 мм.

BTW, каде живееме ние???

jumping-out-of-window.gif

Ок видов само ќе видам како ќе лежи во рака... Плус јас кажав дека не мора да го имате први телефонот.. И цената ми е гледана од перспектива према цената на другите телефони phablet-и кои имаат цена над 700 евра... Не кажав дека не е скап туку тоа е солидна цена за ваков phablet ама вие очекувате сите очекувавте цената да му биде 20к па сеа сте во шок.. А каде живееме ние.. Живееме во држава каде што и парите што ги немаме ги трошиме... Тоа е тоа...

Јас не сум во шок, далеку од тоа :)

За мене цената е горе доле во ред, ако се спореди со другите телефони од оваа класа, споредбата со Nexus 5 не е на место, сосема друга класа на телефон е ова, нема компромиси.

DSCF9598-2_verge_super_wide.jpg

Nexushandson-24-980x652.jpg

Nexushandson-18.jpg

Последно уредено:
Kaко за кого...

Чим не е поголем од iPhone 6+ а има 0.5' поголем дисплеј, топ си е :D

Kaко за кого...

Чим не е поголем од iPhone 6+ а има 0.5' поголем дисплеј, топ си е :D
А бе да, ништо. :D Во должина не е, ама во ширина и дебелина е поголем, што значи носење во џеб и користење со една рака = скоро невозможно. Плус ако му ставиш футрола/бампер, не сакам да зборам. И тоа што викаш, како за кого .... o_O

Ми се плаче кога ги гледам двата нови лепотани на Гугл а неможам да ги купам. Ептен ми се скапи во моментов. Ако паднат цените после Нова Година барем за 50-100 долари тогаш можно е да порачам од САД или Канада.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom