Новиот Nexus 6 [2014]

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Па види колку ќе те фати со испорака и тука на царина не знам колку земаат. Најубаво е да најдеш некој што ќе доаѓа во Македонија пред нова година да ти го купи и донесе.
така и беше планот, ама немам никој што зимава доаѓа тука, тоа ми е проблемот,. а не ми се чека до средина на лето да ми го донесат. да го порачам, тоа е во ред, ама ме плаши овдешната царина да не ми фукне некоја ненормална сума
Има 5 други мобилари кој ќе го донесат пред ледиком.

Iphone 6 излезе во Петок, веќе во сабота беше во мкд.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
тоа така си е, ама ме плаши цената на уредот која ќе биде тука за разлика од остатокот во светот, тука е биде напумпана и нереална. ако успеам да го најдам по пристапна цена и да не е некоја безврска цена, што се коси со реалноста, би го земал без размислување.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Нема што да ти мавнат ненормална сум на царина, ќе си платиш само 18% данок и тоа е тоа. Нема царина на телефони.

Ако го најдеш да речиме за 22 000 ќе платиш + 3900 денари за ддв

Член од
3 мај 2009
Мислења
155
Поени од реакции
57
Следен планирам телефон ми е ова.. Гледам дека некои од вас се бунат за цената на телефонот.. Епа што сакате за phablet да платите 20к? Неговите противници Iphone 6 plus и galaxy note 4 се над 40к.. Ако цената биде до 550 евра кај нас е сосема солидна.. Плус не мора први да го имате телефонов.. Почекајте 2-3 месеци од кога ќе излезе ќе му падне цена... Нема да биде секогаш толку скап... Пример јас земав Nexus 5 после 3-4 месеци од кога излезе за прилично добра сума... Така да не се брзајте ви е мој совет.. А за карактеристиките на телефонов немам што да кажам - перфекција но не ми се допаѓа што ќе биде толку дебел телефонот па и заштитна маска ќе го направи ултра дебел... Ама тоа е тоа ќе го користеме без маска џД

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Какви црни 22.000 момци, цената е 650 долари, најмалце! неможеш под таа цена да го најдеш.
Следен планирам телефон ми е ова.. Гледам дека некои од вас се бунат за цената на телефонот.. Епа што сакате за phablet да платите 20к? Неговите противници Iphone 6 plus и galaxy note 4 се над 40к.. Ако цената биде до 550 евра кај нас е сосема солидна.. Плус не мора први да го имате телефонов.. Почекајте 2-3 месеци од кога ќе излезе ќе му падне цена... Нема да биде секогаш толку скап... Пример јас земав Nexus 5 после 3-4 месеци од кога излезе за прилично добра сума... Така да не се брзајте ви е мој совет.. А за карактеристиките на телефонов немам што да кажам - перфекција но не ми се допаѓа што ќе биде толку дебел телефонот па и заштитна маска ќе го направи ултра дебел... Ама тоа е тоа ќе го користеме без маска џД
Телефонот не е дебел, само горе и доле е дебел, не е цел 10.1 мм.

BTW, каде живееме ние???

T-Mobile will sell the Nexus 6 starting November 12 for $0 down and $27.08/month for 24 months on the carrier’s EIP plan – this equals a total price of $649.92, which is pretty much the same as buying the phone directly through the Play Store.

Член од
16 септември 2013
Мислења
702
Поени од реакции
691
Очекував помал екран и понексусова цена. Не можам да се справам со 6 инча и крај... Би си го зел Нексус 5, и онака перформансите се и повеќе од солидни

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
But the biggest thing (besides the screen, of course) to get excited about with the Nexus 6 is the camera. We'll obviously need to spend a lot more time with it to give it a proper review, but at first blush the 13-megapixel setup here is wildly better than last year's Nexus. The shutter is instant and the results — if only on this bright AMOLED screen — are really solid

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.921
Поени од реакции
41.893
Очекував помал екран и понексусова цена. Не можам да се справам со 6 инча и крај... Би си го зел Нексус 5, и онака перформансите се и повеќе од солидни
Da ti podarat ajfon 6 plus sigurno ke vikas deka goleminata ne ti e problem. :LOL:

Член од
3 мај 2009
Мислења
155
Поени од реакции
57
Какви црни 22.000 момци, цената е 650 долари, најмалце! неможеш под таа цена да го најдеш.

Телефонот не е дебел, само горе и доле е дебел, не е цел 10.1 мм.

BTW, каде живееме ние???

Ок видов само ќе видам како ќе лежи во рака... Плус јас кажав дека не мора да го имате први телефонот.. И цената ми е гледана од перспектива према цената на другите телефони phablet-и кои имаат цена над 700 евра... Не кажав дека не е скап туку тоа е солидна цена за ваков phablet ама вие очекувате сите очекувавте цената да му биде 20к па сеа сте во шок.. А каде живееме ние.. Живееме во држава каде што и парите што ги немаме ги трошиме... Тоа е тоа...

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Јас не сум во шок, далеку од тоа :)

За мене цената е горе доле во ред, ако се спореди со другите телефони од оваа класа, споредбата со Nexus 5 не е на место, сосема друга класа на телефон е ова, нема компромиси.

Последно уредено:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Kaко за кого...

Чим не е поголем од iPhone 6+ а има 0.5' поголем дисплеј, топ си е :D

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Kaко за кого...

Чим не е поголем од iPhone 6+ а има 0.5' поголем дисплеј, топ си е :D
А бе да, ништо. :D Во должина не е, ама во ширина и дебелина е поголем, што значи носење во џеб и користење со една рака = скоро невозможно. Плус ако му ставиш футрола/бампер, не сакам да зборам. И тоа што викаш, како за кого .... o_O

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Ми се плаче кога ги гледам двата нови лепотани на Гугл а неможам да ги купам. Ептен ми се скапи во моментов. Ако паднат цените после Нова Година барем за 50-100 долари тогаш можно е да порачам од САД или Канада.

Kajgana Shop

На врв Bottom