Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Dobro Luge samo jas li ne mozam da si go proveram brojceto, ili ima i drugi. Vnesuvam se kako sto treba i mi izleguva prozorec i pisuva an error occured :/

Здраво дечки. Да се активирам малку и јас на форумот :)
Имено јас сум од 2013 година и уште чекам. Имам подадено ( Јас лично не, туку човекот што ми посредуваше за бг пасош ) дополнителни документи уште пред 1 година, и тоа оригинал крштално од бугарска езархија. Меѓутоа статусот уште ми стое дека треба дополнителни документи.

Дали има некој од форумот што сака да се организираме и да идеме за Софија и да поделеме трошоци, додека имам зелен картон уште 2 недели ?
Иако знам дека сам на шалтер тешко да ти кажат што е проблемот, немам друг избор освен да идам до таму.

Јас сум од Штип инаку.

https://www.president.bg/docs/1461076731.pdf разгледајте го ова подетално и ќе видите дека во периодот од јануари до 31март се потпишани 21 указ на точно 1445лица е сега поделете и помножете и ќе видите дека еднаш неделно има потпишување на укази пријатели браќа блгарчиња

a kolku cekas za ukaz?mnogu li cekas za ukaz ili vednas sakas ajde ne preteruvajte se znae za dve tri nedeli do mesec dena ce izleze ukazot i ne davete vece

@vlado007 - za 3 dena ke pravam 1 mesec (cekanje na ukaz)...
Kaj da e se nadevam deka ke se potpishe (do krajov na avgust)...

p.s. 90**/2013 mi e brojceto - od famoznata 2013 (mada realno podnesov ushte vo 2012! )...
posle 4godini peripetii i cekanje (so prekratuvanje/odnovo pocnuvanje itn itn itn) - > mu se raduvam na sekoj den sto me nosi poblisku do potpisuvanje na ukaz/zemanje na pasos !!

Se nadevam ke ja razberesh mojata nestrplivost ))) ...

Последно уредено:
PepiPepi te molam moze li da mi kazes so sto document si da ne Baram nazad po forumov, Jas sum so prv bratuced, a imam I prijatel so potvrda od bkk go Ima istot status.
Mene veke 2 meseci mi e toj status. Nekoj ako ima nekoe info neka spodeli...[DOUBLEPOST=1471469995][/DOUBLEPOST]Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, Преписката е предоставена на ДАБЧ за изготвјане на мотивирано становиште к'м издаденото удостоверение за б'лгарски произ. Vaka e mesec i pol. Ako imate info spodelete....2013. 79##
pi

На мајка ми прв братучед со бугарски пасош
Neka kazat tie sto projdoa so prv bratuced. Mislam deka pod prv bratuced pominuva samo ako TEBE ti e prv brauced, Toa da ne e problemot? I vujko - brat na majka ti , a ne brat ma baba ti, bratuced na majka ti itn,....
Ajde projdeni so vujko - bratuced, objasnete na clenot

Neka kazat tie sto projdoa so prv bratuced. Mislam deka pod prv bratuced pominuva samo ako TEBE ti e prv brauced, Toa da ne e problemot? I vujko - brat na majka ti , a ne brat ma baba ti, bratuced na majka ti itn,....
Ajde projdeni so vujko - bratuced, objasnete na clenot

Jas pominav so "original bugarska krstenica" od Vujko (Brat na majka mi)...
Prethodno so istata krstenica pominaa kerka i vnuka na vujko mi (prava linija)...
Realno jas pominav po "srebrena linija" - (ako ne gresham)...

Nikakov drug dopolnitelen dokument ne odnesov (od klubovi itn itn)...

Se nadevam deka ova info ke pomogne...

Ako nekoj ima nekoi prasanja - na raspolaganje sum....

Dali nekoj od 2013 ili 2012 ima dobieno BG so potvrda od BKKS i koga ima dobieno ?
Dali so prekratenite od 2013 vo juni mesec (kratea i so 1 bratuced togas i so vujko i sl.) ima nekakvi promeni ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom