ПИВОЛЕНД 2014

• Креатор на темата Креатор на темата Zaphod Beeblebrox
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Да се немало врска од организација ....

глупо е коа ставаат некои безвезни "рокери" Бени и Нон Стоп а јаките ги ставаат за прерано попладне или прекасно ноќе,
поглупо е коа ќе помешаат некои како Pink Floyd tribute и Жаре Бербер у иста вечер,
а уште поглупо е коа мислат да напраат демек алтернативни вечери у кои мешаат метал со реге бендови

...

Да се немало врска од организација ....

глупо е коа ставаат некои безвезни "рокери" Бени и Нон Стоп а јаките ги ставаат за прерано попладне или прекасно ноќе,
поглупо е коа ќе помешаат некои како Pink Floyd tribute и Жаре Бербер у иста вечер,
а уште поглупо е коа мислат да напраат демек алтернативни вечери у кои мешаат метал со реге бендови

...
Па да погодат за сите маси во денот.
Од сите глупи работи за ова се фати :D

Иначе еве го распоредот за денес:

18:00- 20:00 Problem Solved
20:00- 21:30 Chromatic Point
21:30- 23:00 Бени и Нон Стоп
23:00- 00:30 Леб и Сол
00:30- 02:00 Д Џон
Еј кај го најде распоредов со сатница?

Еј кај го најде распоредов со сатница?
Од тука ваљда.

Иако меѓу Problem Solved и Chromatic Point имаше уште еден бенд од Кавадарци ама не знам зошто не го пишале. После Хроматик фино лепо си отидов. Желба ми беше на Мизар да одам али не можам, така да толку од мене за Пиволендов. Со оглед дека лани не ни бев, доста им е. :D

Него за цените не знам, имав желба едно Туборгче да се напијам, идам, глеам 100че за 0.4 точено и исто толку за 0.5 лименка. Отидов си земав Гинис точено. Пивото е...!!!

Што се однесува до скара, веќе ги нема Жива (алелуја). Гостилница Лезет се тука и Кај Вили, плус кај Budweiser е кепабчилница Тетекс. Позади, на другиот крај има 4-5 помали штандчиња, не видов многу што како се.

Моја препорака, земете си кобасица+некое германско пиво, затворете очи и замислете си дека сте на Октобер фест. :P

Кој беше нека сподели со нас останатите колку е цената на пивото, pretty please. :D
Скопско 70 денари 0.4, светло Лашко 60 денари 0.4, темно Лашко 80 денари 0.4. Друго не знам.

Скопско 70 денари 0.4, светло Лашко 60 денари 0.4, темно Лашко 80 денари 0.4. Друго не знам.
Благодарам. :D И онака највише заради Скопското ме интересираше.:icon_mrgr:

Благодарам. :D И онака највише заради Скопското ме интересираше.:icon_mrgr:

Ти препорачуваш да си пиеш Златен Даб, ако веќе не сакаш од странските. Скопското и така е очај а точеното на Лендов е уште полошо. Дабот си лизга супер. Цена не знам, ми купија други. :D

Ти препорачуваш да си пиеш Златен Даб, ако веќе не сакаш од странските. Скопското и така е очај а точеното на Лендов е уште полошо. Дабот си лизга супер. Цена не знам, ми купија други. :D
Што знам, Златен даб пијам само кога нема Скопско. :D Дури и тогаш повеќе преферирам Туборг. :D
А и башка уште не сум се одлучила дали да одам или не... :icon_mrgr:

Како бе може наши пива да пиете? Не ви е мерак нешто ново да пробате?

Бууулшит! Точено Скопско (ТОЧЕНО!) 70 денара, лименка Радлер 80 (алооо!!!) денара.

Како бе може наши пива да пиете? Не ви е мерак нешто ново да пробате?
Не.:icon_mrgr:
Мерак ми е да пробувам нови пива кога одам некаде во странство, а тоа и секогаш го правам, ама не ми е нешто којзнае каков предизвик да пробувам нови пива на Пиволенд во Скопје. Да сум на Октоберфест, пеки, ама вака не ми е многу гајле.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom