ПИВОЛЕНД 2014

• Креатор на темата Креатор на темата Zaphod Beeblebrox
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
многу луѓе прашуват може ги интересира само еден бенд и сега ради тоа ќе трпат неколку часовна музика која не им се допаѓа можда си имаат нешто во план се е поврзано денеска со времето кога ќе јадеш кога ќе станеш во колку почнува тој настан мислам Време е мора да се знае времето диктира НА КРАЈОТ да се надеваме ваљда утре ќе објават :(

многу луѓе прашуват може ги интересира само еден бенд и сега ради тоа ќе трпат неколку часовна музика која не им се допаѓа можда си имаат нешто во план се е поврзано денеска со времето кога ќе јадеш кога ќе станеш во колку почнува тој настан мислам Време е мора да се знае времето диктира НА КРАЈОТ да се надеваме ваљда утре ќе објават :(
Дечко имаш помешано нешто... Манифестацијата се вика Пиволенд, а не Концерт на Македонски бендови. Првичната замисла е да одиш и да пиеш пиво, а во позадина да си свирка некоја музика. За жал во последните години бидејќи пивото е ем скапо ем изветреено - сите се ориентираат само на музичкиот дел. Ама тоа си е проблем на организаторите...

Јас сакам овие да ги слушнам, ептен добро ми звучат
Дајте бе луѓе програма со часови, не сакам да ги испуштам.
Знам дека ќе се почне од 18.00 часот, ама сепак добро е да знам од прилика што како...

Ги слушам деновиве демо бендовите на радио слободна Европа. Досега се претставија бендови од Битола, Охрид, Каадараци и неколку од СКопје.

Чекам импресии од Хроматик. Тропа едно другарче во бендот. Ќе иди прилепска екипа специјално за него. Но јас имам една битна работа за бркање и така.

Убав помин да имате.

Чекам импресии од Хроматик. Тропа едно другарче во бендот. Ќе иди прилепска екипа специјално за него. Но јас имам една битна работа за бркање и така.

Убав помин да имате.
А баш мислев на Тајзи да те викнам да идеме :(

а утре на леб и сол? или задутре на мизар?
ќе се иде ли?

Од колку до колку часот трае одприлика да не знае некој ? Пошто не сум од СК а планирам да идам на 2 дена да знам како да си испланирам времето , појма немав дека може уште од 6 да почни , мислев дека после 8-9 ке биде

Жаре Бербер прави најдобра атмосфера за пијанчење.

Дефинитивно само на Мизар се оди, другово повеќето е жива тиња, ама мора да се испоштуваат максимално Мизар...Уште Готра да пее, ама ја немаме таа среќа :D

Убав помин да имате.

Бев на промоцијата на албум во Хавана зимава и имам одлични импресии од нив, очекувам да бидат одлични и денес. Одличен инструментален прогресив рок имаат.

Тие што викате само за Мизар што ќе одите, слушнете ги Хроматик Поинт или пак Смат, кои ќе направат одлична атмосфера, посебно според тоа каква публика имаат. СИЗ слободно скокнете ги, ептен хипстерски бенд составен од тапанар и вокал гитарист кој се дере на моменти.

Денес сум на Леб и Сол и да ги слушнам Хроматик. Петок на Славе и Кокс и сабота само за трибјутот на Пинк Флојд.
Уште нема точен распоред со бендовиве?

А за пивава, најверојатно пауланерот. Се зависи од цената.

Иначе еве го распоредот за денес:

18:00- 20:00 Problem Solved
20:00- 21:30 Chromatic Point
21:30- 23:00 Бени и Нон Стоп
23:00- 00:30 Леб и Сол
00:30- 02:00 Д Џон

Иначе еве го распоредот за денес:

18:00- 20:00 Problem Solved
20:00- 21:30 Chromatic Point
21:30- 23:00 Бени и Нон Стоп
23:00- 00:30 Леб и Сол
00:30- 02:00 Д Џон