Светско првенство - Шпанија 2014

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување

Старо/нов Светски владетел?

• САД без дрим тимот

Гласови: 37 62,7%
  • Шпанија

Гласови: 12 20,3%
  • Франција

Гласови: 3 5,1%
  • Аргентина

Гласови: 1 1,7%
  • Литванија

Гласови: 2 3,4%
  • Бразил

Гласови: 0 0,0%
  • Словенија

Гласови: 4 6,8%

• Вкупно гласачи
    59
  • Гласањето е завршено на .
ако се фер брадата или веѓата на терен ќе стојат само од страна колку толку да биде поинтересно...

zaeban narod sme, stvarno sme legendi.Cel svet so podzinata usta komentira i se voodushevuva na ovoj mlad tim , so pretezno debitanti , pola od igracite nepoznati , kako moze TIMOT da funkcionira i da se nadopolnuva , nie za komentatori diskutirame , za patrioti i srbomani. Se e naopaku kaj nas , stalno ja poebuvame sushtinata i poentata

Жал ми е за србите.Боље да изгубеа денес и да имаа шанси да го тепаат дуелот за трето,него да бидат понижени у финале од најголемиот национален непријател.Спорт не спорт лошо ќе им делува на психата генгбенгот у недела.Освен ако не си играат курташак УСА па да ги пуштат со негде 20-30 разлика.Иако пола репрезентации играа без кључни играчи,солидно достигнување е ова за србија.Али едноставно у баскет јенките се out of this world.Едино шпанците од Европа би можеле колку толку отпор да пружат на Америте.

Ја разгледувам Српската Селекција и тоа каде и како играат ... интересни детали ....

gL2CCJZ.png

Гледам поединечно играчите каде играат ,во кои клубовите и кој им се тренерите ,можеби сепак како успеваат да стигнат во големи клубови .

FQHHNhm.png
CMSjL7d.png
d6FM0hi.png

Сакаш да кажеш дека играчите од една од топ 5 кошаркарските школи во Европа играат со врски? :pos:

ако се фер брадата или веѓата на терен ќе стојат само од страна колку толку да биде поинтересно...

Харден ќе биде избушен у одбрана дури и од Јовиќ.... е сеа за напад... :D

Жал ми е за србите.Боље да изгубеа денес и да имаа шанси да го тепаат дуелот за трето,него да бидат понижени у финале од најголемиот национален непријател.Спорт не спорт лошо ќе им делува на психата генгбенгот у недела.Освен ако не си играат курташак УСА па да ги пуштат со негде 20-30 разлика.Иако пола репрезентации играа без кључни играчи,солидно достигнување е ова за србија.Али едноставно у баскет јенките се out of this world.Едино шпанците од Европа би можеле колку толку отпор да пружат на Америте.
Во право си баш за жалење се Србиве сега.

e da isto e srebro ili bronza, inace daleku e ovoj tim na amerika od nepobedliv, ne veruvam iskreno deka srbite mozat da izdrzat protiv niv ama mozat da pariraat bar, Se e mozno vo sportot be vie sto praite ne mi e jasno, ko od vcera da pratite kosarka pa gotovo, end of story ...
ostavete prostor za malce neizvesnost :D, pa edna mocana grcija uspea evropsko vo fudbal da osvoi so defanziven fudbal, dva pati da go pobedi domakinot koj togas imase strasna generacija, srbive osvoija svetsko sred Amerika, bez razlika na nivnata zlatna togasna generacija, amerikancite imaa isto jak tim na ramniste na ovoj sega, i na klupa bese dzordz karl a asistent faking popovic, pa ete padnaa.

i ja sum so stavot deka amerika osvojuva i im davam sekako najgolemi sansi od start ama treba da se ostavi prostor i za iznenaduvanje. kaj niv si raboti i fear faktorot, i od start im vleguvaa so belo zname site protivnici, ako Srbija uspee da se nosi so toa, cuda moze da se slucat, videni u milion navrati vo mnogu sportovi. Kako i da e i ova e ogromen uspeh za ovaa nivna mlada generacija koja vo idnina sigurno ke se nadograduva, i daleku e ova od neocekuvno ili nekoe golemo iznenaduvanje, realni da bideme, vo najmala raka srbite u basket se favoriti u senka.

pa edna mocana grcija uspea evropsko vo fudbal da osvoi so defanziven fudbal, dva pati da go pobedi domakinot koj togas imase strasna generacija

Мислам дека во фудбалот чудата се многу поверојатни одколку во кошарката. Можеш да паркираш автобус и да молиш бога. Некогаш успева. Во кошарката неможеш да паркираш автобус. Можно е ДА ама веројатноста е помала отколку во фудбалот.

Мислам дека во фудбалот чудата се многу поверојатни одколку во кошарката. Можеш да паркираш автобус и да молиш бога. Некогаш успева. Во кошарката неможеш да паркираш автобус. Можно е ДА ама веројатноста е помала отколку во фудбалот.
da u pravo si sum go teral toj stav na forumov, istoto e i so rakometot, no sepak ne se srbive bez talent i amateri pa so 100% sigurnost da gubat u finale ( muabetite tuka takvi se ), mnogu jasno deka imaat mali shansi za uspeh no i vo kosarkata vo vakva situacija koga odnosot na sili e vakov, ima prostor za iznenaduvanje i izvodlivo e da se desi istoto tuka, ima osnova, kakva takva.

За мене , морални шампиони се Србиве. Уште од почеток на припремите Џорџевич напаѓан околу изборот на играчи, зашто ги чекал Теодосич и Крстич да се вратат од повреди, Богданович не се радувал на тројката за победа против Хрватите на припремите па бил усташ и што уште не. Отпишани прво со Грција , па со Бразил и Франција. Со 9 играчи стигнаа машки да се тепаат со Америте за златото. Стварно секоја чест. Националисти , умислени, али си го негуваат култот кон репрезентацијата и успеаа да направат, условно кажано, чудо. Каква ротација на играчи,дури и оспорувани просечни играчи ( Јович , Бирчевич ) се вклопуваа одлично во тимската игра на двете страни од теренот, секој ја знаеше точната улога на терен кога ќе ги ставеше Џорџевиќ, одлично водење на тимот без дискусија.Крстич цела утакмица шут 1/7 за 2 и последниот напад ладнокрвно пак ја изигрува 1 на 1 а претходно промаши од истата ситуација. Теодосич никогаш оспоруван квалитет , ама дискутабилна ментална стабилност и лидерство, се до денес. Се на се , капа доле :cuc:

Уфф од кај да почнам...лабаво го следев првото полувреме, па и третата четвртина, Србија одма направи разлика, само се зголемуваше. Интересното е што секој пат кога ќе дојдеа на +14/18, одма следуваше серија од 4-5 поени на Французите, која или прекинуваше со кош на Србите или тајм-аут од Ѓорѓевиќ. Тука мора да напоменам дека одлично си ја изврши работата селекторот. Е веќе во последниот дел, почнаа Франзуите да погодуваат буквално сФе!! Ај една, па втора, трета...веќе за глава почнавме да се фаќаме у кафичот кај што глеавме..на крај сето тоа заврши добро. Браво за момците за играта, пожртвуваноста и големиот успех. Многумина ги отпишуваа после (релативно) лошиот скор во групната фаза, но најдоа мотив и прво ги плеснаа Грците, им одржаа лекција на Бразилците и на крај победа против Европскиот првак и селекцијата која го елиминираше домаќинот и вториот фаворит за златото. Секако, честитки и за Французите, кои иако на моменти губеа и со скоро 20 разлика, не се откажуваа (пред се' Батум, човече секоја чест, све погоди во последниот период...ко Наваро против нас 2011 :D), не играа прљаво (освен еден ситен инцидент меѓу Фурние и Богдан ми се чини). За финалето, не знам што би кажал. Нормално дека Америте се огромни фаворити, но не е невозможно да се добијат. Се надевам дека нема да им биде денот :P

Иначе, прочитав пар „интересни“ мислења на последниве страни, нема да цитирам никого, кој ќе прочита, ќе се пронајде. Според нечија логика, бронза е боље од сребро, 3то е боље од 2ро место. Ќе се избрукаат? Они се веќе херои! Изгубија со голема разлика од Шпанија, изгубија тесна утакмица со Франција, губеа многу, се вратија, но не успеаа против Бразил. Но, се вратија во елиминациската фаза и докажаа дека се работи за екстремно квалитетна репрезентација.
За типот што има душевен немир поради коментирањето на Игорче и Лазовски (ваљда он беше, слабо тонот го слушав), нека ги даде на суд, нека бара, не 500 илјади, 5 милиони евра и нека земе не 50 илјади, 500 илјади. Али после пола нека даде во хуманитарни цели. :D Ако некој има душевен немир, не знам што бара на темава, си има теми за исповед ко Драга Кајгана, сигурно има теми во Здравје и слично.
И да, баш чекав кога ќе почне „србомани“ муабетот, едвај го чекав, мислев ќе почне после утакмицата со Бразил. :D

Мислам дека пресудно кај србите не се играчите туку победничкиот менталитет на тренеро. Не е мала работа позади тебе да стои таква кошаркарска легенда. Сигурно им бил ИДОЛ комплетно на цела репрезентација тие биле дечиња кога тој растураше по Европа. Да бидем искрен идол ми бил и на мене. И сосема е друго чуството и мотивацијата кога таков човек те тренира, се гледа дака Србите имат самодоверба и даваат 102,5 % од можностите. Почитта за тимската игра е исто негова зошто нема мрчење зошто овој играл зошто оној. Така е кога на тренерот се гледа како на господ. Тоа е тајната на сите големи тренери, не е ни до знаење ни до ништо туку до респектот што го имат играчите кон твојот ЛИК и ДЕЛО.

Во право си овде за веројатноста дека е поголема во фудбалот да се случат изненадувања, ама сепак има простор и во кошарката за големи изненадувања сепак се игра само еден меч ... еве едно видео од последниот пораз на САД мислам 2006 каде што Спанулис си играше како и секој друг меч а не против дрим тимот на Сад :D

Да се надоврзам..
бронза > сребро ? :facepalm:
И погоре околу србомани итн, ако навиваш за Франција треба да си напаѓан и етикетиран како франкоман (или франкофил , или како сакате,whatever :D) ?
Истото доаѓа до израз и кај клубските поделби , ако некој е за Партизан/Звезда е србоман и не ја сака Македонија, не ја почитува нашата суевереност и бла бла бла ,муабети од таков стил, за разлика ако симпатизира било каков друг клуб од било која земја , е тогаш може , ама Србите се проблемот и нивните клубови и репрезентации.
По логика иде да навиваш за најблиските, убаво кажал некој погоре , сигурно за Зимбабве нема да навивам :icon_lol:
Читам по српскиве портали , честитки дури и од Хрвати и Босанци еј , што водеа војна и се колеа меѓусебе па дури и они човечки спортски честитаат за успеси на спортски план. Само ние ги мешаме политиката на државите со други ирелевантни теми. Опуштете се :LOL:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom