Христијанска адвентистичка црква

• Креатор на темата Креатор на темата KaiTekk
  • Време на започнување Време на започнување
Се надевам....ако воопшто добро си сфатил.....секој ги разбира работите различно....

Да бе ко јапонци сите ти изгледаме исто а?!:wink:
Нема врска бев поттикнат од зборот секта со кој го започна постот и сега ми е сосема јасно...
Инаку да дополнам нешто адвентистите не се протестантска црква..

Да,знам дека не се протестанстска....тоа ми е познато.Но,ај....пак да не зборам :wink:

Интересна тема и интересни погледи на некои прашања...

Лично, идолопоклонението (на пр. православието заедно со сите оние религии каде што се присутни реквизити за „проповедање“ на верата во стилот на икони, крстови, свеќи и сл) воопшто не ни сакам да ги сметам за христијанство, туку повеќе како народни обичаи преточени преку институција-црква која јасно, постои се уште, поради едноставна причина - на простиот човек мора да му се прикажат слики, златни предмети, лустери, импозантни градби, делкани камења и што ли уште не, за да може да ја насочи својата налудничава фиксација кон некој предмет кој ќе може да го бакне, допре и гледа со восхит, не сфаќајќи во моментот дека тоа е само обична материјална човечка творба. И после сето тоа, некои од „христијаните“ се осудуваат да наречат некои групи на луѓе секташи, нововерци или не знам уште како, и покрај тоа што тие се многу повеќе грешни на бога од другите.

Слободна Дефиниција:
Црква: Секое место каде што се собрани христијани да го слават и проучуваат словото божје.

А не е човечка градба во која е шибнато еден тон пари за да може сиромавиот да влезе и да се восхитува на скриениот „бог“ во златните украсчиња, придушеното светло и опојниот и заносен, нели, мирис од темјан, наместо истите пари да се употребат за многу похристијански цели.

А како што тргнале некои со поделбиве и годиниве, излегува дека муслиманството е многу похристијанско учење од некои подоцнежно појавени правци со самото тоа што е иницирано од стариот завет, и впрочем 90 посто е самото препис од стариот завет со нормално други налудничави толкувања.

Едноставно е луѓе:

Постои само еден валиден „документ“ кој човештвото го поседува од бога а тоа е Библијата. И не постојат различни видови на христијанство како ВЕРА туку постојат различни видови на религии и толкувачи на Библијата и тоа само поради тоа што се дрзнале да извадат од контекст пасуси и реченици и да си ги истолкуваат како сакаат. Библијата е таа, од корица до корица, извадете само еден јокто од неа и таа престанува да биде Библија и почнува да биде нешто сосема трето.

И постои само еден посредник меѓу нас и бога а тоа е молитвата и точка. Ни попови, ни светци, ни икони, ни свеќи, ни зејтини и кошули, ни бутири. Кој не верува нека провери, ама не во „Црквите“ и кај адвентистите и кај јеховините сведоции по гугл и огласници, туку во Библијата, и тогаш нека тресе глупости по форуми повторно правејќи се крајно неинформиран.

Лично сум шетал и манастири и цркви и муабети сум правел и со попови и игуменки и свештеници, владики и јеховини сведоци па од друга страна и со оџи и будисти и почитувачи на кришна, и се се сведува само на едно - неинформираност и манипулација наместо на проуччување на словото божје и влечење на поуки за здрав (ментално, духовно и физички) живот.
:toe:

Тој што оди во православна црква нека оди но прво нека испита дали го следат Исусовиот пат.
Дали тоа што го прават Свештениците во црквата го одобрил Исус ( палење свеќи бакнување икони итн... )
Ако ова некаде го спонал Исус или апостолите и јас ќе го правам ( но за жал го нема )

subotarite ne jada svinsko i slava subota oti Isus voskresnal u nedelja za da ja postue zapovedta deka u subota ne sme e da se raboti i zatoa voskresnal u nedelja, aima drugi adventisti sto ne jada meso uopste posto u rajo Gospo na Adam i Eva i rekol ova da vi bide hrana pokazuejki na ovosjeto i zelencuko a i greota e da se ubivaa zivotinje cunki oni sa dusicki i grevcinja.

Bog e dovolno moken i ne mu trebaat nikakvi posrednici pa ni ovie sabotari bidejki so samoto propagiranje na Bog go stavaat pod znak prasanje negovata moknost da dopre do site ...taka da posrednici fuck off ( site ) posebno

Ne gi opravduvam no ne gi osuduvam
‘И од нив ќе станете нечисти: кој и да се допре до нивната пцовисаница нека биде нечист до вечерта; 25 секој што ќе понесе пцовисаница од нив, нека ја испере својата облека и ќе биде сметан за нечист до вечерта;
26 и животните со нераздвоени копита што не преживаат се нечисти за вас, и секој што ќе се допре до нивната мрша, нека биде нечист!
27 Сите четвороножни животни, што одат на шепи, нечисти се за вас. Секој што ќе се допре до нивната мрша, нека биде нечист до вечерта.
28 А оној што ќе ја понесе нивната мрша, нека ја испере својата облека и нека биде нечист до вечерта. Тие се нечисти за вас.’
subotarite ne jada svinsko i slava subota oti Isus voskresnal u nedelja za da ja postue zapovedta deka u subota ne sme e da se raboti i zatoa voskresnal u nedelja, aima drugi adventisti sto ne jada meso uopste posto u rajo Gospo na Adam i Eva i rekol ova da vi bide hrana pokazuejki na ovosjeto i zelencuko a i greota e da se ubivaa zivotinje cunki oni sa dusicki i grevcinja.

od kaj ispadna ovaa vera ili sekta kako da ja narecam :)
gledam deka dosta se zabegani lugjeto sto odat vo ovaa crkva,sto mu pravat tamu koj znae

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom