Антикампања за Охрид?

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
шо збориш бе момче, у мое време не се плаќаше нишо ни за коњопој ни за маса или сепаре,сега не знам сега си идам по кафани и гратис кафе на крај ми даваат, не 150 денари да ми го наплтат.
Епа не живееш веќе во твое време, туку во ново време кое не е како порано. Кафана стандард за редовен муштерија и за висока сметка даваат кафе/благо од куќата кое уствари сам си го плаќаш во сметката. Разликата е што овде ти пишуваат дека го плаќаат, коа е "гратис" не пишуваат. Секоја дискотека наплаќа за седење/стоење, на концертите во Скопје исто. Ако збориме анти Охрид бар да збориме со факти и аргументи кој се релевантни.

Сељачизам на нивоУ ти се вика ова. Се правиш ти и пола Скопјани поштени, а цело Скопје коа иде на журка плаќа 2000 за КОЊОПОЈ, а по 4000 и повеќе за сепаре. Ова ти е закон во било која дискотека во Скопје. End of story.

Не одеа овие со флаша водка и ред були или џеки? Се мислам дека така се продава со цел да не лигавит една бонаква цела вечер скопјанецот.

Абееее племенцето лешинарско :pos:
Уште малку ќе почнат и за ѓубрето шо им е по плажине да наплаќаат за автентичен мирис и атмосвера :icon_lol:
педери се ФКРАЈ

Ау крај човек со сепарево.

Што антикампања?

Вистината боли, знам :(

Охрид е прекрасен град и незаменлив во Македонија, ама и охриѓаните се исто така, уникатни.

На страна од тоа што редовно плаќам цена за пристојно место за спиење (600-800 денари од човек) и во таа цена немам вклучено бојлер јас кога сакам, клима ич на памет да не ми падне, сопствено ВЦ и не дај боже нормален кревет (напротив, некој кауч од дедо Ное), чашата ми се прели лани.

Имено, 2 недели пред да одам си резервирав соба, се договорено, дента кога тргнав за Охрид се чув со издавачот на собата, кој ме увери дека е се ОК и ме чека, за кога стигнав таму пред куќата, да ми каже дека 15 минути пред да дојдам на друг ја дал собата (оти не знаел кај сум, а јас бев стигната пола саат порано од договореното).

Е да му е*** мајката, не антикампања, на секој жив што го знам го кажувам и ќе го кажувам ова.

Сами си ја утепувате работата.

Па да де и Охриѓани сакаат коа идат на одмор да се осеќаат бар 7-10 дена ко луѓе у нормален смештај а не ко говеда у смештај од Дедо Ное со астрономски цени. Па и да осетат шо е добра услуга по кафичи/ресторани. Да можат додека се на одмор да се избањаат со топла вода без никој да им мрчи. Едноставно да уживаат у одморот, а не да се замараат дали газдата е станат на лева нога и му смета шо има гости.

Aха. Yet again фин коментар. Охриѓани одат на одмор во Грција/било каде оти не им чини туризмот во Охрид, т.е. таму кај што живеат? Онака, го осеќаат тој туризам што СкУпјаните го осеќаат, па и овие бегаат од истото.
Не знам како да го прочитам твојов коментар, а да не сфатам дека самите Охриѓани се на одмор во Охрид, и си имаат проблеми со смештајот.
Однапаку ваљда...

Извини вака ти со сиот ум го напиша ова??Не помисли за момент дека можит им здосадило од езерото и дека сакет да напрает промена.То ти е исто ко секој ден хамбургер да јајш,еден ден ќе ти здосадит.
Па нели е најубаво у Охрид?:pipi:Ако е така шо бараат у Грција? Од Охрид поубаво нема

Не одеа овие со флаша водка и ред були или џеки? Се мислам дека така се продава со цел да не лигавит една бонаква цела вечер скопјанецот.
Така така, Водка, Ред бул, Виски, Јегер зависи што пиеш, ама кога ќе ја видиш реалната цена на пијалокот (Јегер 1000ка) логично е бар дупло да го наплатат т.е. 2000, а сепарето е 4000 минимум. Што значи ти го наплаќа и седењето.

Па нели е најубаво у Охрид?:pipi:Ако е така шо бараат у Грција? Од Охрид поубаво нема
Ало јас сум од Охрид,извини сега вака погрубо,ама ќе ти кажам скрваено ми е од Охридов и немат врска ни со цена ни со услуги, супер се и цени и услуги туку едноставно ко ќе живиш во то место,за брзо време ќе ти здосадит све буквално мислам,од езеро до кафичи до све и од тука нормално е да сакаш да мрдниш негде настрана,чисто за да смениш.Монотонија убија.

Скоро половина од тие неуслужливи конобари/конобарки се сезонски работници од други градови, Штип, Велес, Гевгелија... Mind that.
Бев на пракса еден месец во Тутунска банка, па едно 500 трансакции сметки отворивме за такви работници.

Aха. Yet again фин коментар. Охриѓани одат на одмор во Грција/било каде оти не им чини туризмот во Охрид, т.е. таму кај што живеат? Онака, го осеќаат тој туризам што СкУпјаните го осеќаат, па и овие бегаат од истото.
Не знам како да го прочитам твојов коментар, а да не сфатам дека самите Охриѓани се на одмор во Охрид, и си имаат проблеми со смештајот.
Однапаку ваљда...
Го забораваш фактот дека 99% од скопјаните кој одат кон охрид не одат за езерото не за градот не за плажите не за дискотеките туку за да каснат мекици на стража :icon_lol:

Ќе зажалам шо те цитирам, ама ај.Никаде во Охрид немам пиено макијато за 80 денари.
И вие имате најмало право да се жалите на цените во Охрид, можам да ги сфатам оние од Прилеп па на исток натака до Ново Село, ама вие не!

Ова и на Охриѓани им се дешават.Сите сме загрозени од културата и осетот за бизнис на одредени места.

Јас во Острово на Св. Наум пиев макијато 90 денари, и нес кафе 120 денари.

Да не заборавам да напоменам, макијатото сервирано во картонска чашка, а за несот немаа лед.

Келнерката не знаеше што е фрапе.

И тако даље.

Така така, Водка, Ред бул, Виски, Јегер зависи што пиеш, ама кога ќе ја видиш реалната цена на пијалокот (Јегер 1000ка) логично е бар дупло да го наплатат т.е. 2000, а сепарето е 4000 минимум. Што значи ти го наплаќа и седењето.
Ако ја гледаме реалната цена на пијачките искача дека кафичите сите до еден и стоењето ни го наплаќаат нели :)

Всушност самиот поим сепаре значи дека тука не би требало да седне некој без пари. Елита, џет сет демек се сепариша. Затоа и се нуди со џек или со водка ред бул каде една таква комбинација да ја порачаш со смирноф ти е најмалку 300 денари во Скопје. Џекот 250/ 300 и он оди. Значи за шише и 5 ред була е тука негде математиката на локалот, само што таму ќе стои некој што има пари и ќе пие. Тој со бонаквата ќе иде во гужвата зошто не е доходовен. Чист пазарен принцип.

Е сега ова охридсково со 500 денари да им седнеш на сепаре, а при тоа он сам го поставил како детал да привлече клиентела да понуди „луксуз“ е во најмала рака бедно. Нели е смешно?

Штета што Грција (сеуште) нема толку јак зимски туризам, инаку истиве муабети ќе ги праеја и за Mawrovo. :icon_mrgr:

Во право си со оглед на мазохистичките потреби на дел од нашиот народ. Во Охрид имало лоша услуга а добра услуга е кога несмееш да кажеш од каде доаѓаш, кога пред одмор треба да ги одстрануваш сите можни налепници и етикети кои евентуално би те издале од каде си,на децата 6 пати да им ги провериш маиците и крпите што ги земале за одмор за да нема случајно некој „погрешен„ симбол или натпис и што на граница како некој крминалец пополнуваш посебни формулари и ред други работи, тоа е ок и не е проблем ама проблем е во Охрид ако конобарот не те поздравили или си почекал 5 минути за да бидеш услужен.

Такси во Охрид поефитно од Скопје скоро дупло. Седни во Грција у такси цел буџет ти отиде.
Пица во Ла пјаца или како и да се викаше 280 голема(екстра пица беше), во Скопје таква богата и голема пица под 300 ретко се наоѓа. Седни во Грција поштено минимум 10 евра плаќаш.
Во продавница Бадел беше 320 или 420 не ме држете заз збор, во Скопје 450+. За Грција да пишувам или не?
Возењето на брод е 2 пати поефтино одколку да седнеш на брод во Солун. Кога имаше скутери беа исто поефитни од Грција.
Некој од Српскава естрада има концерт таму за 500-, у Скопје се над 800. Дури и за овие од икс фактор. Таму Чолич пееше за 300 денари.
Прости споредби но сите гледате на негативните работи и хејтате се што е Охридско. Со истите пари ќе поминете и во Грција е приказна на тие што низ граница носат 5 кила патлиџан, и компири со 10 леба. И стандарно гирото преубаво беше за 2 евра.
Ако ја гледаме реалната цена на пијачките искача дека кафичите сите до еден и стоењето ни го наплаќаат нели :)

Всушност самиот поим сепаре значи дека тука не би требало да седне некој без пари. Елита, џет сет демек се сепариша. Затоа и се нуди со џек или со водка ред бул каде една таква комбинација да ја порачаш со смирноф ти е најмалку 300 денари во Скопје. Џекот 250/ 300 и он оди. Значи за шише и 5 ред була е тука негде математиката на локалот, само што таму ќе стои некој што има пари и ќе пие. Тој со бонаквата ќе иде во гужвата зошто не е доходовен. Чист пазарен принцип.

Е сега ова охридсково со 500 денари да им седнеш на сепаре, а при тоа он сам го поставил како детал да привлече клиентела да понуди „луксуз“ е во најмала рака бедно. Нели е смешно?
Муабетот ми беше да идам на шанк и да порачам пијалок флаша Јегер ќе ми ја наплати помалку одколку на сепаре. Јасно е кој уствари седи на тие сепариња кој се наплаќаат индиректно. Истото е во Охрид. Сигурен сум дека оди некоја пијачка ако го земеш што и да не иде по 100 денари од човек доаѓа ако сте друштво. Дали е бедно или не, фактот е дека секој ти го наплаќа седењето без разлика дали пишува на сметка или не. Ама па и факт е дека по бедно е да сликаш сметка :)

Не зезај сеа и ти, најмизерното море е подобро за здравје од најдоброто езеро. Плус плажите... у Охрид нема ебана салам плажа со ситен песок.

Не споредувајте Охрид со било кој од соседиве (Албанија, Грција, Бугарија). Имаат измислено туризам за нас.
Како да не! Оди во Австрија да видиш какви езера, каков туризам имаат, каква убавина и егзотика е тоа. Сигурно едно 500 пати повеќе би одбрал да одам на езеро како на пример Worthersee во Австрија отколку во Бугарија на 5 метри да ме прашува некоја бугарска Циганка дали сака да ми го испуши за 5 лева. Што е убаво во таа бугарска тиња од море каде што 8 часа секој ден стои дека е забрането да се бањате? Или тоа мочуриште во Албанија со бунгаловите на Енвер Хоџа како главна атракција?

Па да де и Охриѓани сакаат коа идат на одмор да се осеќаат бар 7-10 дена ко луѓе у нормален смештај а не ко говеда у смештај од Дедо Ное со астрономски цени. Па и да осетат шо е добра услуга по кафичи/ресторани. Да можат додека се на одмор да се избањаат со топла вода без никој да им мрчи. Едноставно да уживаат у одморот, а не да се замараат дали газдата е станат на лева нога и му смета шо има гости.

Во право си газдарице. Ете, во Окрит го немат тој професионализам.

А кј имат? За Македонија прајме муабет. Дојран? Преспа? Кде?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom