Паднат хелихоптер во Струмичко

• Креатор на темата Креатор на темата Del Boy
  • Време на започнување Време на започнување
Веројатно е истиот хеликоптер што леташе над Кавадарци кај 9 часот некаде. Додека беше тука,леташе ПРЕМНОГУ ниско и не беше осветлен,се забележа само како сенка и по звукот се познаваше(според моето претходно нестручно искуство со хеликоптери) дека испушта поинаков звук. Греота за загинатите,лесна нека му е земјата и ПОД ИТНО истрага...Срамота е веќе ова што се случува,само 2 хеликоптери имаме и тие 2 се срушија и при тоа имаше и човечки жртви поради веројатна техничка неисправност :(

Не ги одржуваат исто како и се останато во државата што не им дава некаква директна корист.Само перат пари со Израелците за "модернизирање" .

Тој погоре што бараше одговорност треба да разбере дека ние сме земја во која човек успеал да се самоубие во кофа вода.Ништо не треба да те чуди ниту да очекуваш дека ќе има некаква последица.

Шо е финтата оти летал толку ниско ?
Најаки сте ми вие што пишувата дека ова можело да се деси во било која друга држава :pos:
И полека малце што зборувате за нашата почитувана министерка, да не читам утре во весник
-граѓанин се удавил во филџан за кафе.

Најаки сте ми вие што пишувата дека ова можело да се деси во било која друга држава :pos:
И полека малце што зборувате за нашата почитувана министерка, да не читам утре во весник
Па да, се деси у во САД пред 4 месеци
http://edition.cnn.com/2014/03/18/us/seattle-helicopter-crash/

Лесна им земја.

Втор пат ни се случува ова. Не ќе да е и тој пилот да не знаел да пилотира и овој. Ќе до е хеликоптериве, перат некои пари преку деловите за одржување, ко Бучковски со деловите за тенкови, научиле занает изгледа овие од него. Жалосно за тие тие луѓе што загинале и за нивните фамилии.

А вакви сеирџии од такт да те извадат, мислиш мечка игра оро а не несреќа во која луѓе губат животи, сите да се нацртаме таму. Овој па шупаков ни маица не облекол, побрзо место да фати за поубаво да види, ц ц ц.

Screenshot_1.png

Едно нешто не ми е јасно. Членови на форумот кажуваат дека хеликоптерот го виделе над Виница, Кавадарци, Струмица, низ медиумите дека и во Валандово бил виден... Што правел хеликоптерот низ цела Источна Македонија, кружел и пак се вратил во Струмица за да се урне? Малку ми е ова парадоксално и се надевам дека истрагата ќе покаже каква била рутата на летот и зошто се движел вака, ако станува збор за истиот хеликоптер. Не верувам дека пилотот ако приметил дека нешто не е во ред ќе продолжи да лета насекаде туку ќе слетал било каде додека уште било безбедно. Дали претходно имал проблеми или откако удрил во антената паднал? Збунувачки се фактите сега засега.

Не збори глупости, ке ти се смее некој. Ова може да се деси секаде.

Го слушнавме над Валандово дефинитивно, прелета негде пред 10 часот.

Го слушнавме над Валандово дефинитивно, прелета негде пред 10 часот.
Jас го видех, 10 за 10 беше одприлика, летише ептен ниско и одише према Струмица да кажум (у тоа правец). :)

Neka pocivaat vo mir,socuvstvo do semejstvoto.Zalno

Inace helikopterot e ruski,ama problemot e vo odrzuvanjeto.Helikopterite se servisiraat so izraelski delovi,koi ne se vo standardite so ruskite i gi servisiraat bukvalno avtomehanicari.Rusite imaat obaveza da si gi servisiraat samo dokolku se koristat originalni delovi od rusija.Vo ovoj slucaj fakt e deka glaven vinovnik ispaga drzavata

Едно нешто не ми е јасно. Членови на форумот кажуваат дека хеликоптерот го виделе над Виница, Кавадарци, Струмица, низ медиумите дека и во Валандово бил виден... Што правел хеликоптерот низ цела Источна Македонија, кружел и пак се вратил во Струмица за да се урне? Малку ми е ова парадоксално и се надевам дека истрагата ќе покаже каква била рутата на летот и зошто се движел вака, ако станува збор за истиот хеликоптер. Не верувам дека пилотот ако приметил дека нешто не е во ред ќе продолжи да лета насекаде туку ќе слетал било каде додека уште било безбедно. Дали претходно имал проблеми или откако удрил во антената паднал? Збунувачки се фактите сега засега.

И низ Кочани поминал еден. Дали е овај, не знам.

И низ Кочани поминал еден. Дали е овај, не знам.

у последните 10-15 мин 4-5 ми поминаа над кука.... видов 3 од оние транспортери со кука што се (имаат голема дупка во нив) и еве сега пред 20 сек во пишувањето на овој пост помина уште еден авион ама овај пак ко од втора светска војна да беше со перка од напред ама ногу беше зарѓавеан

Толку ни се салам хеликоптерите, еден ако има без дефект јас глава сечам. И у МВР и у АРМ, еден нема салам, уште многу ќе има вакви трагедии!

Нека почиваат во мир!

Нека почиваат во мир!

И, ако се случи било каква несреќа не мора да значи дека никој не водел грижа за нив. Ве молам не зборувајте глупости. Сум возел најпрофесионални камиони за професионални фирми каде што имало големи технички контроли, па се случувале несреќи. Нема 100% сигурна технологија. Паѓаат и во Америка и Европа авиони, откажуваат кочници на камиони, автомобили и останато.

Нека почиваат во мир!
И во Скопје вчера окулу седум во Лисиче двапати прелета многу ниско хеликоптер, се упати накај Соње.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom