Rockabilly,Psychobilly

• Креатор на темата Креатор на темата Ska Maniac
  • Време на започнување Време на започнување

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
12.154
Поени од реакции
30.710
Локација
Miklagarðr
Rockabiily
Правец кој датира од раните 1950-ти години од САД,предходник на RNR. Овој стил е мешавина од американски фолк, кантри и блуз.
Најпознати изведувачи се : Bill Haley, Elvis Presley, Carl Perkins и Jerry Lee Lewis.

Psychobilly
Новонастаната фузија на рокабили со панк-рок . Се појавува доцните 1970-ти во Англија. Први кои се прославуваат од Англија се The Meteors.

Па да почнеме званично : Украински рокабили,психобили бенд кој после 2003 се преориентира на Ска-панк.

Јапанциве се нај истрипани за секоја музика што ја прават :vozbud:. Ја у задње време Психобили на шпански слушам.

Мн добар чилеански бенд.

Мн добар чилеански бенд.

Да!

А овие?

Во една од компилацииве на јутуб начекав една предобра инструменталка. Никако не можам да ја најдам каде беше. :( Да не имаш некоја идеја?

Во токио има едни рокабили дечки, кои пијат виски и денсаат цело време, и на +40 они се таму у кожњаци дотерани :) баш ќе ги побарам видеата да ви ги пуштам
Познати се ептен rockabilly from yoyogi park :DImageUploadedByTapatalk1404837873.231765.jpg

Да!
Во една од компилацииве на јутуб начекав една предобра инструменталка. Никако не можам да ја најдам каде беше. :( Да не имаш некоја идеја?
psychobilly !?!? сега ке побарам и ке постирам тука :)
Тие не ги знам ,ама ке ги запознаам :X3:[DOUBLEPOST=1404838057][/DOUBLEPOST][DOUBLEPOST=1404838173][/DOUBLEPOST]
@Agda Beata nekoj од овие да не е :
[DOUBLEPOST=1404838485][/DOUBLEPOST]описот на темата беше званичен од Вики ,за да не ја отварам со пазарски муабет : " Кој бенд и песна ви се свиѓа од психобили,рокабили ??? " :D

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom