Ништо чудно. Е да радио во Лондон ти е 499 фунти оригинал од дилерот. Фабрично. А фаровите не знам не проверив. Ама покрај толку добри коли форд е за мазохисти.
ford = fix or repair daily
Имаше уште една
-Вози Форд,за да бидеш Горд..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ништо чудно. Е да радио во Лондон ти е 499 фунти оригинал од дилерот. Фабрично. А фаровите не знам не проверив. Ама покрај толку добри коли форд е за мазохисти.
ford = fix or repair daily
Имаше уште една
-Вози Форд,за да бидеш Горд..
Гледам по нет да купам Ford Fusion 1.4 tdci 2005g што мислите за колава добра е не е добра погодени ли се или не ?
Добар ден
Дали ќе може да ми кажете колку кошта редовен сервис на фиеста 1.5 tdci facelift модел и дали има некој попуст.
Фала однапред
Pozdrav,
sopstvenik sum na Ford Focus 1.8 TDCI 115 ks 2002 godina.
Sopstvenik sum na kolata veke 1 godina i dosega nisto ne sum vlozil ekstra vo kolata (samo servisot koj vklucuva ulje, rebrast set, i site filteri).
Focusot vlece odlicno, na zima se pali na prvo no imam nekoi zabeleski na koi site majstori sto gi prasam ne mi davat krajen odgovor!
1. Koga go palim za prv pat vo denot, raboti malce pogrubo 2-3 minuti vo leto a vo zima malce povekje 5-10 minuti, i koga stisnam komplug kako da "trokira" (ne znam koko da ko opisam). Toa se slucuva samo dodeka se zagree kolata, a posle se normalno!
2. Koga davam povekje gaz odednas, naprimer vo pritisuvanje, izleguva crn dim od auspugot.
3. Mi se sluci sega pred mesec dena vozejki po avtoput 120 km/h so klima vklucena, koga nagaziv odednas i stigno negde do 140-145 km/h kolata ja izgubi silata i trepkase sijalicat na grecite. Zastanav, ja gasiv kolata, potoa odma zapaliv i sve bese vo red! Ova mi se sluci i uste 2 pati. Koga nagazim odednas na povisoki brzini, znaci koga stignuva na poveke od 140 km/h brzina trepka ta sialica!
Ve molam za odgovor i vi blagodaram odnapred
Сензор за проток на воздух,филтер за воздух,дизни,греачи може да прават проблем и да ти дими црно.Pozdrav,
Sopstvenik sum na kolata veke 1 godina i dosega nisto ne sum vlozil ekstra vo kolata (samo servisot koj vklucuva ulje, rebrast set, i site filteri).
Focusot vlece odlicno, na zima se pali na prvo no imam nekoi zabeleski na koi site majstori sto gi prasam ne mi davat krajen odgovor!
1. Koga go palim za prv pat vo denot, raboti malce pogrubo 2-3 minuti vo leto a vo zima malce povekje 5-10 minuti, i koga stisnam komplug kako da "trokira" (ne znam koko da ko opisam). Toa se slucuva samo dodeka se zagree kolata, a posle se normalno!
2. Koga davam povekje gaz odednas, naprimer vo pritisuvanje, izleguva crn dim od auspugot.
3. Mi se sluci sega pred mesec dena vozejki po avtoput 120 km/h so klima vklucena, koga nagaziv odednas i stigno negde do 140-145 km/h kolata ja izgubi silata i trepkase sijalicat na grecite. Zastanav, ja gasiv kolata, potoa odma zapaliv i sve bese vo red! Ova mi se sluci i uste 2 pati. Koga nagazim odednas na povisoki brzini, znaci koga stignuva na poveke od 140 km/h brzina trepka ta sialica!
Сензор за проток на воздух,филтер за воздух,дизни,греачи може да прават проблем и да ти дими црно.
Во најлош случај да има поминато 400-500к па почнуа да дава знаци за ремонт.
Мој совет ти е да го продадеш додека е време и да си купиш бензинец со или без плин.
Сензор за проток на воздух,филтер за воздух,дизни,греачи може да прават проблем и да ти дими црно.
Во најлош случај да има поминато 400-500к па почнуа да дава знаци за ремонт.
Мој совет ти е да го продадеш додека е време и да си купиш бензинец со или без плин.
Успех со фордот. Штом чади може да е до дизни или сензор за проток на воздух. Ова последното укажува на сериозен проблем.
Трк на дијагностика
Senzorot za protok na vozduh sum go cistil, filterot za vozduh vo februari sum go smenil! Znaci ostanuva varijanta diznite ili grecite. Inace kolata ima pominato 160.000 km (taka pisuva u kazalka, moze da ima i 1.000.000)>
A za da se preferlam na benzinec+plin sum go mislil i toa resenie, zatoa sto ne pominuvam povekje od 10.000 km godisno![DOUBLEPOST=1439054356][/DOUBLEPOST]
A za cadot moze da bide problem i EGR ventilot, na nekoi srpski/hrvatski forumi sum cital i za toa!
Moram na diagnostika! Dali diagnostikata moze da ja najde i pricinata za cadenjeto ?
Pozdrav,
Jеа редовен сревис со попуст плус гратис перење ама повеќе чекавме да ни ја исперат колата