Средно Полицијско Училиште

• Креатор на темата Креатор на темата Matt Bevilaqua
  • Време на започнување Време на започнување
Притоа, кандидатите треба да ги исполнуваат следните општи услови:
-да е државјанин на Република Македонија,
-да е полнолетен, а да не наполнил 25 години ако за прв пат заснова работен однос на работно место за кое е предвидено средно образование,
-да има завршено најмалку четиригодишно средно образование,
-да е здравствено и психофизички способно и
-со правосилна пресуда да не му е изречена казна забрана на вршење професија, дејност или должност.

Кандидатите треба да ги исполнуваат следните посебни услови:
-потребна телесна висина од најмалку 175 см. (маж), односно 165 см. (жена), и
-висока лична физичка подготвеност.

Заинтересираните кандидати треба да ги достават следните докази за исполнување на потребните услови за работното место, во оригинал или копија заверена на нотар:
-уверение за државјанство,
-извод од матична книга на родените,
-диплома за завршено четиригодишно образование,
-доказ дека со правосилна пресуда не му е изречена казна забрана за вршење професија, дејност или должност, и
-две фотографии во големина на патна исправа.

ВРСКИ!

Познавам личности што ги исполнија сите критериуми на конкурсот, навистина физични спремни (спортисти со години), па повторно беа одбиени.
А примија некои што не можат ни 100 метра да истрчат.

ха ха ха колку смешно брат пукам од смеа :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:[DOUBLEPOST=1403825128][/DOUBLEPOST]И тоа што сум допишал една буква ја сега сум неписмен

Последно уредено:
Oстај ги Грамар наци. Ако мислиш дека со полицисково ќе бидеш Стивен Сегал и со кршење кичми ќе воведуваш ред, не. Ќе пафташ по раскрсници

Значи вака ако постои средно полициско училиште јас (можеби) ќе одам а потоа на факултет за безбедност за да добијам подобро работно место

Значи вака ако постои средно полициско училиште јас (можеби) ќе одам а потоа на факултет за безбедност за да добијам подобро работно место
Dali znaes kolku nevraboteni ima so toj fakultet? [emoji1]

Значи сега треба да завршиш факулетет за безбедност за да бидеш полицаец ?
Не ми јасно :confused:
Не, треба 10-20.000 Е за да бидеш полицаец
и партиска книшка не ти помага, единствено некоја дебела врска таканаречена кабел или да си платиш како попче

Изгледа треба за средно да се запишам на правен смер и потоа на безбедност
Дали тоа ако се запишам на правен смер ми дава поголема предност ?
Како прво не е факултет за безбедност, туку е факултет за БЕЗВРЕДНОСТ. Немој на крај памет да ти текне да се запишеш таму од искуство ти велам. Запиши си се средно гимназија, заврши си гастрономски или градежен факултет и ке имаш поголеми шанси да влезеш во полиција. А за обичен полицаец наброј си 5000 евра на слениот конкурс и примен си јас ти гарантирам :)

Зашто бе... еве баш обезбедувањето што ми беше во средно школо имаше завршено полициска академија :LOL:
Епа тоа е жалното. Со полициска академија он работи обезбедување. Се знае каде им е местото на дипломираните криминалисти. За физичко обезбедување може да биде секој, лиценца се вади за еден месец. Јас сум дипломиран криминалист и работам обезбедување во Никоб за 200е. А кога ке видам кој кадар работи во полиција и кој се ги примија на последните 2 конкурса е стварно ми се плаче. А колку за информација од првата генерација дипломирани криминалисти на полициска академија од 2004 па до денес само 3ца се вработени вработени во МВР ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom