Како да се подобри македонскиот фудбал?

• Креатор на темата Креатор на темата SCORPIO__20
  • Време на започнување Време на започнување
1.Мислиш дека тие ги исполнуваат стандардите на ФИФА и УЕФА???
Освен Филип 2 откога ке се направи друг стадион ние немаме!!!

2. Без пари!!!:nenene: Што сме ние селска лига!!!

3. Ај ке те молам објасни ми го тој правен субјект!!!???

4. А сега и беше тешко да се сконцетрираат 12 клуба па затоа еден се откажа и уште некој е на пат!!!!

5. И сега имаме затворски казни само зависи од тоа што неправиле прекршителите ако е напад, според законот сигурно ке лета кривична!!!

6. ОК:toe:

7. Има, затоа јас пишав претходно во другиот пост дека треба да се подели на Источна и Западна. Земи прочитај не реплицирај тукутака!

8. Сум во право, затоа што клубовите од Втора лига едвај патуваат од Охрид до Струмица а камоли пак некој Третолигаш. Затоа е најдобро овие лиги да не постојат туку само Општински лиги!!!

Поздрав!!!

П.С. Ви честитам за голманот Вртевски знам дека сеуште е рано не сепак е успех!!!

1. Зборувам за стандарди пропишани од нашата федерација кои би обезбедувале ПРИСТОЈНИ услови.

2. Маркетинг стратегија бе батка (ако се зголеми гледаноста тогаш пари, а сега само услуга би ни напрајле да пренесуваат, оти и онака сите побрзо би гледале Касандра отколку твоето Турново заградено со бодликава жица)

3. ???? не знајш шо е правен субјект????

4. е па затоа 10

5. дури и само за влегување во терен ти зборувам

6.

7. За две втори лиги немаме капацитет(играчки) - втората лига треба да биде за нијанса послаба од првата

8. За третата лига ОК

Ај ЧАО

1. Зборувам за стандарди пропишани од нашата федерација кои би обезбедувале ПРИСТОЈНИ услови.

2. Маркетинг стратегија бе батка (ако се зголеми гледаноста тогаш пари, а сега само услуга би ни напрајле да пренесуваат, оти и онака сите побрзо би гледале Касандра отколку твоето Турново заградено со бодликава жица)

3. ???? не знајш шо е правен субјект????

4. е па затоа 10

5. дури и само за влегување во терен ти зборувам

6.

7. За две втори лиги немаме капацитет(играчки) - втората лига треба да биде за нијанса послаба од првата

8. За третата лига ОК

Ај ЧАО

1. Нашата Федерација нема што да пропишува треба да изгради! А видовме кои стадиони ги изгради тааа!:helou:

2.Гледаноста треба да се зголеми на стадионите а не на ТВ.
(и Турново не е мое, НО исто така не е ни твое па за да зборуваш како за Племенски Луге а не обичен Граганин на Р.М. како што сме јас, ти, тој .....:helou:)

3. Не знам јас сум од провинција градот Штип!!!:helou:

4. Добро се согласувам со тебе, мада го изгубивме контексот на разговорот на ова прашање!

5.Па дури и само за влегување!!!

6.

7.За Вторите лиги имавме капацитет пред Хари да се натпреваруваме во две поделени лиги на ИСТОК и ЗАПАД.

8. ОК

АЈ ПРИЈАТНО!:helou:

Брату за гледаноста ти зборувам, можи да се зголеми ама во ПП, СК, БТ, ТЕ, СР, ШТ, КУ...не во селава....се извинувам не мислам да навредам некој од село, ама сепак...друго е ...

и пак да повторам ХАРИ НЕ ЧИНИ И ТРЕБА ДА СИ ОДИ, ама да ме убедуваш дека пред него било супер а тој се заебал....те молам не ме заебавај

Брату за гледаноста ти зборувам, можи да се зголеми ама во ПП, СК, БТ, ТЕ, СР, ШТ, КУ...не во селава....се извинувам не мислам да навредам некој од село, ама сепак...друго е ...

и пак да повторам ХАРИ НЕ ЧИНИ И ТРЕБА ДА СИ ОДИ, ама да ме убедуваш дека пред него било супер а тој се заебал....те молам не ме заебавај

Ја не ни споменав за тоа дека пред Хари било подобро :nesvest:.

А за селава и гледаноста:

http://sport.com.mk/WBStorage/Files/052304.pdf За Турново!!
http://sport.com.mk/WBStorage/Files/062204.pdf За Миравци
http://sport.com.mk/WBStorage/Files/042304.pdf За Победа

Споредба колку може Град како Прилеп да собери со села како Миравци и Турново.

А за ова:
Брату за гледаноста ти зборувам, можи да се зголеми ама во ПП, СК, БТ, ТЕ, СР, ШТ, КУ...не во селава....се извинувам не мислам да навредам некој од село, ама сепак...друго е

.... сепак навредуваш некои луге кои живеат во тие села!!!

Само да нема мито и корупција и се ќе си дојде на место. Тоа е проблемот.

Сакаш сликчиња за полни трибине пред неколку години???

Attachments

• 1111111.jpg
    1111111.jpg
    49,9 KB · Прегледи: 5
  • 22222.jpg
    22222.jpg
    64,8 KB · Прегледи: 5
  • 33333.jpg
    33333.jpg
    4,7 KB · Прегледи: 27
-Да има лигата спонзор како што имаат повекето лиги во странство.
-Спонзорите коишто ке влегуваат во клубовите да бидат обврзани од тие даноци маноци таму бидејки вложуваат во спортот(закон кој сеуште мислам дека не е донесен)
-Да нема пристрасни судии.
-Зрел претседател на федерација.
-Повеке вложување во младите категории.
-Отстранување или поправање на "селските" терени по кои што играме ние младинските категории.
-Сите сомнителани натпревари од домашното првенство кои се сомнителни дека се наместени да се испитуваат до крај и сериозни санкции за истите "местачи" ако се утврди дека се виновни.
-Да има поголема контрола врз третите и општинските лиги.

Засега толко ми текнува. Ако ми дојде нешто на памет друго ке допишам.

Оставете компјутери и надвор! :nenene: Па треба прво услови добри, терени и слично, за да се има воља за игра...

Ајде типови за денес:

Работнички - Милано 1
Хоризонт Турново - Ренова 2
Пелистер – Металург Х
Напредок – Победа 1

Мој тип.

Ајде типови за денес:

Работнички - Милано 1
Хоризонт Турново - Ренова 2
Пелистер – Металург Х
Напредок – Победа 1

Мој тип.

Немој не за џабе имаме модератор Фантом ке изникне од некаде и право ти брише пост за предупредување!!!:pos2:

Немој не за џабе имаме модератор Фантом ке изникне од некаде и право ти брише пост за предупредување!!!:pos2:

Не бе, темава е за Мак фудбал кој ги гледа овие теми. Ај примети дека само 4-5 будали сме што ставаме постови за Мак фудбал :pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom