Колективно преслушување на албуми (Built to Spill-You in Reverse)

• Креатор на темата Креатор на темата Erich Zann
  • Време на започнување Време на започнување
Си го пуштив од сабајле и ова со кафето, на тераса, вака облачно време. Не е мој тип на музика, не би го слушал повеќе од два пати албумов.
Коментари : вокалот е интересен со ефектите, музиката вади некоја меланхолија. Али како што кажав, вкусови се во прашање ипак.

А од се би ја издвоил Down

Го почнував на повеќе пати албумот, ама некако ептен депресивно ми влијаеше... :oops:
Денес се наканив да го дослушам целиот.
Ми остана до крај најубава Lullaby, премногу ми се допадна солото... можда и заради фактот што малку ме потсеќа на музиката на Yamaoka.

Солиден!

Lullaby е песната која прв ја слушнав од Low, пред некој месец, два и ми се допадна многу, потоа симнав албуми и преслушав, ми делуваа како океј бенд и до крај Lullaby ми остана како најубавата песна од бендов.

Ги слушав јас поактивно пред 4-5 години негде. Памтам тогаш ептен ја сакав песната за мајмунот т.е оваа

Да го менуваме денеска а :D

Ајде ако не, јас би му дал 8-ка. Комплетен албум е, има своја тежина и темна страна. Интересно е склопен, приспивен е, исто и за учење, кулирање кроз кафе и бркање мисли. Најлоша песна не би издвоил, најдобри ми се неколку, но некако нај нај нај онаа која ја сподели Andrew.

Оцена: 7
Најдобра песна: Lullaby - прва песна од Low што ја чув, одма потоа симнав останато од нив, во меѓувреме, најлоша немам, сите ми се убави.

Ја нема да пишам оценки, пошо нели како што кажав, вкусови се :D па ќе испаднам епик хејтер араунд :D

Да не се самоцитирам, моето мислење општо за албумот е во претходното мислење

следејчи :icon_mrgr:

Последно уредено од модератор:
УшЧе некој има или да се врлиме на третиО албум :D

Мојот ли албум е на ред? :icon_mrgr:

"Old Man Canyon - Phantoms..." The YouTube account associated with this video has been terminated due to multiple third-party notifications of copyright infringement.
...
иначе мојот албум е после ова на ред :)

Инаку, го предложив овој краток албум за малце да се разбие меланхолијата од претходните два. :X3:

Мене на пример, уште од старт првата песна, Wiser, одма ме развеселува. :)
Впрочем тоа беше и првата песна што им ја слушнав. Па се заинтересирав да им ги слушнам останатите.

Песните некако ме потсеќаат на некој road trip летно време, така собрано весело (инди) друштво :D, во некоја рурална средина.
Како најубава песна би ја одбрала Take Me Higher (иако премногу ме потсеќа на некоја детска песничка). :pipi:
Текстот ми е преубав. :)

I know your right when I am wrong
It seems your weak when I am strong
I know we set each other off
That's cause your eye's reflect my flaws

You take me higher then I've gone
You are my moon I am your sun
Sometimes i drift like autumn leaves
Please hold me still so I can breathe

Најлоша песна стварно не можам да одбeрам, сите ми се убави.

Е дефинитивно си го погодила албумов. Take Me Higher pwnz :)
И да, за разлика од другите што тешко дека би ги пуштил уште еднаш, албумов ако го свртам уште еднаш ќе барам дискографија :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom