Колективно преслушување на албуми (Built to Spill-You in Reverse)

• Креатор на темата Креатор на темата Erich Zann
  • Време на започнување Време на започнување
Да го отвориме албумот за дискусија а :D

Мене ми е еден од подрагите албуми во последно време кој излегле, и што е најинтересно произлегува од сосема непозната страна во музиката, која со својата убавина успеа да стигне до скоро милион прегледувања, во случајов само преслушувања пошто нема скап спот или некое интересно видено.

Како што се изјаснив погоре омилена песна Tonight Tonight која би ја оценил со 10. Воедно таа беше и првата песна која ја чув од Low Roar, па по некоја традиција ми е останато песната со која ќе го осознаам бендот, да ми постане омилена од истиот.

Најлоша песна немам, или не можам да издвојам.
Генерална оценка на албумот од 1 до 10 би била 8.5 (хипстерски со половинкава) но ете натежнува на кај 9-че, високо го рангирам. Одличен албум, меланхоличен, смирен, како што пиша вот погоре, се слуша обично ептен навечер или наутро како сакате. Или како Сторм, дури човек се расонува онака и се спрема за новиот ден.

Okej album, taman e da se slusa vo utrinski casovi. Denovivesi go cepam pocesto, odlicno muzice. Najdobra pesna mi e definitivo Patience , ocena za nea mi e staklena 9ka, dodek na albumot mu davam 7. Moram da napomenam, vo taa 7ka se vazi i toa deka mnogu me potsekja na Radiohead.

Najlosa nema

Последно уредено:
Не го знаев бендот и ова ми беше прв ислушан албум од Low Roar. Многу ми се допадна и еве веќе неколку дена повторно го преслушувам.

За најлоша песна, што знам.. Puzzle, maybe? Некако се двои од останатите песни од албумот.

А најубава, дефинитивно Nobody Else - волшебна трака!

Албумот би го оценила со 9/10. Одличен!

Има уште некој завршен збор или да одиме со Low? :) Еве нека стои темава до кај 20 часот за дискусија, па вечер ќе го туриме албумот од Low.

Многу добар, ама многу тежок, а јас у уште потешки дни, па само еднаш го слушнав тогаш.

Одлично. Ќе му се вратам сигурно за уште неколку слушања.

Најдобра и најлоша песна не забележав, оти никогаш не сум обраќал внимание на песни, некако ко целини албумите ги слушам.

П.С. Ставете ја темава у важни, одвај ја најдов.

Sent from my GT-P3110 using Tapatalk

Поставена во важна дури да се разработи ко шо планирам, а се надевам дека ќе се :)

https://www.youtube.com/watch?v=VpA0rNZRHDE

Кој модератор да го честам пиво, за албумов да биде следен? :D

Sent from my GT-P3110 using Tapatalk
Oбавезно во предвид го земаме, само че мора по правилата од првиот пост........да се запази демек редот на албуми, како се предлагаат, така и редоследно да одат. Обавезно ќе го земиме за колективното :D Бај тхе вау, закон албум.

Нареден албум на Бомбастичен, Low-I Could live in hope

Да напоменам дека Low ми е еден од поомилените бендови, ако не и омилен slowcore. Стари волци, тепани да речам кои свират од поодамнешни времиња, во една така фина екипа. Овој албум е од 2006 година, прилично ,,нов" по мои стандарди пошто е после 2000та. Станува збор за eптен ептен каракеристичен слоукор, врз фина алтернативна основа, со примеси од пост рок музиката. Оставам на вас да преслушате, а јас со сигурност ќе го свртам по едно 5-ти пат ко шо ме држи меморијава.

и ја ги открив у скоро време, одличен бенд, такоџе у гробиштата кај поомилени бендови ми се. Тотално добро музиче имаат, особно за време на учење. Кој ги немал слушано одма нека ги прелиста, уште вечерва.

Аиии, албумов. <3

Си седам ја дома, го слушам албумов еднаш, го слушам уште еднаш, и ми ѕвони девојка ми. Си праиме муабет, и се дешава муабетот:
- Абе шо си ваков депресивен, да не се деси нешто?
- Не, не, еве го слушав I could live in hope од Low.

И така.

Мелахонија у звучни бранови. Тешко некој коа ќе го ислуша, зборам за луѓе шо не би го изгасиле само затоа шо не е мајлисаурус или џејзи, а да не каже пофални зборови. Слично темпо со предходниот, а коа би бирал би го избрал овој. Ко шо рече турви стари волци се, у албумот се осеќа искуство.

Мегамастерпис.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom