Колективно преслушување на албуми (Built to Spill-You in Reverse)

• Креатор на темата Креатор на темата Erich Zann
  • Време на започнување Време на започнување
Oдиме ко така со албумот на @UpaDown :D

Crystal Castles (Full Album)

Бендов цепи електроника, њу рејв и слични експерименталии. Формиран е во 2003 година во Торонто, уствари дуо се поточно. Препознатливи се и по lo-fi звуците кроз албумите и така. Би требало да ве бендиса :)
Може и никој нема да пише за албумов мој. :D

Океј, еве јас го преслушав сега пак, по којзнае кој пат, и е неверојатен. Оу мај гад.
Фатив цигара по цигара да пушам додека го слушав, и единственото нешто шо ме прекина беше девојка ми кога се заклучи во визбата по грешка. lol :D

Е сега, немам омилена песна, трака ко шо ги викаат раперите од Македонија, пошто го имам слушано у убави и неубави времиња у животов, и секогаш ми бил прекрасен. Има такви ап песни, и многу шо се ептен депре.

Глупо е јас да го оценувам, пошто нели и го предложив. :D

Кај се изгубивте? :unsure:

Туку, да произнесам по некое мислење за Crystal Castles.
Повторно, не знаев за бендов, како и претходните што беа. (god bless this thread)
Може едно 3-4 пати го преслушав досега албумов, а верувам пак ќе го слушам.
Ми се допадна многу музиката, малце вокалот на типката во некои од песните ме нервира (на пр. Alice Practice, некако ми е напорна за слушање), ама со секое наредно слушање се навикнувам. :D

Crimewave ми е фаворит уште од првиот пат кога го слушнав албумот, а и Air War и Knights се богами тука некаде на исто ниво.

XXZXCUZX Me : gameboy звуците ме принудуваат да земам да симнам некој емулатор и да си поиграм некоја ретро игрица. :cool: А за гласот на типката веќе се изјаснив. :icon_lol:

Интересен албум во секој случај. (y)

Кај се изгубивте? :unsure:

Туку, да произнесам по некое мислење за Crystal Castles.
Повторно, не знаев за бендов, како и претходните што беа. (god bless this thread)
Може едно 3-4 пати го преслушав досега албумов, а верувам пак ќе го слушам.
Ми се допадна многу музиката, малце вокалот на типката во некои од песните ме нервира (на пр. Alice Practice, некако ми е напорна за слушање), ама со секое наредно слушање се навикнувам. :D

Crimewave ми е фаворит уште од првиот пат кога го слушнав албумот, а и Air War и Knights се богами тука некаде на исто ниво.

XXZXCUZX Me : gameboy звуците ме принудуваат да земам да симнам некој емулатор и да си поиграм некоја ретро игрица. :cool: А за гласот на типката веќе се изјаснив. :icon_lol:

Интересен албум во секој случај. (y)
Имаат уште два други албуми, мислам, под истото име со двојка и тројка на крајот. Исто се одлични.

Purity ring е као понежната верзија на бендов, похуманата. :D

Го свртив уште тогаш јас, читав нешто и кроз читање го свртив, сега еве пак ќе го вртам иако не читам ништо :D . Знам дека Vanished уште тогаш ми влезе некако в гла, па ја пуштив повторно од почеток. Одлична песна онака за навечер, баш како што е видеово, онака со ламби, светилки, темници, монотонија, тишина, ветре, месечина, кисело небо со згрешена темно-сина боја и по некој темен облак кој нема да донеси дожд :)

Најлоша песна немав, имав само некои моменти кои ми беа малку погласни од тоа што очекував или сум очекувал да се развива песната, но ништо страшно. Нешто како поагресивно електронско експериментирање. Се на се одличен албум (y)

досега го имам слушнато само третиот албум мислам дека сите се супер освен Telepath, Insulin и Violent Youth.

Малку бев во гужва деновиве па не стигнав, али еве сеа го завршив.
Да, добра електроника во позадина, интересни мелодии и дефинитивно заразен ритам.
Би ја издвоил Reckless, ме потсеќа на overdose- от што го имав со секаква електроника како помал :)

Одиме со нов албум? Ако сака некој нека се доизјасни не е проблем за Crystal Castles.

Сега ставаме ,,мој" па да одиме по редоследот по кој тргнавме, да задржиме некој континуитет си велам :) Мој предлог е албумот на Built To Spill. Одличен бенд,

Станува збор за доста мелодичен indie rock со прекрасни гитари и солажи мелодични до небо и назад. Едно време доста ги слушав, особено овој албум кој изобилува со хитови.
Формирани се во 1992 година, во Идахо, Америка. Да не должам многу повелете.

TeМава беше Film CLub пред Film Club :D Има некаков пулс да ја обновиме или слабо?

Ае да ја обновиме... или нема да ми се исполни желбата :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom