Колективно преслушување на албуми (Built to Spill-You in Reverse)

• Креатор на темата Креатор на темата Erich Zann
  • Време на започнување Време на започнување
Е дефинитивно си го погодила албумов. Take Me Higher pwnz :)
И да, за разлика од другите што тешко дека би ги пуштил уште еднаш, албумов ако го свртам уште еднаш ќе барам дискографија :)

Прилично нов е бендов, така што ова им е првиот албум.
Дури нема ни статија за нив на wiki. :D

Oвие ги слушнав кога ги пиша @Pluh во темата Шо слушаме моментално. Уште тогаш памтам му пишав на профил супер бенд :D

Ептен лесен бенд, милозвучен, кулирачки, онака да си одмара чоек или да работи нешто во меѓувреме а тие да си бичат. Исто така знам дека и барав да ги симнам низ нетот но не успеав тогаш да најдам линк, затоа што како што кажа Ани, не се уште познат и пробиен бенд.

Ќе го свртам албумот повторно, па еве оставам простор до утре да го сторат тоа и останатите, па влегуваме со коментари и смена на албум ден потоа :)

Околу минатиот албум го рангирам со 8.5, затоа што е краток :D За 10-ка мора и таков лимит да оствари. Како што кажав станува збор за доста мелодичен и лесен албум кој се слуша низ повеќе прилики, од патување да речеме до дремење на компјутер во ниедно време. Омилена песна

Најдобра Take me higher.

Ако имате произнесете се со коментар околу албумот, а во меѓувреме го поставувам следниот на Storm.

@turvior само песна си ставил :) Пошо е плејлист а ја нема како склопена во цело видео

Carbon Carousel- The Some Of All Things or The Healing Power Of Scab Picking

Иначе, да фрлам збор два за албумов, пошо е единствен од бендов (поради смртта на Eyedea) али и тука се осеќа неговата лиричка генијалност overall... Неколку песни делуваат депресивно, некои потсеќаат на Нирвана, некои се скроз хаотични и „чудни“ ипак доловуваат нешто... ново :)

All your saviors make you work while your angels watch you bleed
I can be your dawn and devil and everything in between
My gun is empty and it’s summertime forgets to fill

Boyfriend, girlfriend, Jameson, Vicodin
Life under pressure, we take death over selfishness
Forever never again, win, lose, or draw -
Blood sever all ties from wrist to rush, now I hope -
It’s not too much to pride me for my promises
Coughing up my cramps, I can taste the iron in your honesty when -
Forced puppy-dog eyes cry placebo rain
The hatred still grows just like it was the real thing

а ја се мислам меѓу двеве која ми е омилена :)

Последно уредено од модератор:
@turvior само песна си ставил :) Пошо е плејлист а ја нема како склопена во цело видео

Carbon Carousel- The Some Of All Things or The Healing Power Of Scab Picking
Се извинувам јас, пошто како од плејлиста ја постирав песната, мислев дека ќе се натокмат да си тераат рандом една по една сите после постираната. :)

Oдличен албум Storm. Не сум го знаел чудово. Како што кажа го носи со себе шмекот 90-ти, било Нирвана, било Пиксис нешто пред тоа, па и Сониковскиот noise го има. Сега ќе го свртам пак, но со поголемо запазување на текстовите. Претходно само онака како целокупна мелодија го испратив.

Фаворит оваа. Ради мелодијата која добро вози и е препознатлива во слоукорот.

Oдличен албум Storm. Не сум го знаел чудово. Како што кажа го носи со себе шмекот 90-ти, било Нирвана, било Пиксис нешто пред тоа, па и Сониковскиот noise го има. Сега ќе го свртам пак, но со поголемо запазување на текстовите. Претходно само онака како целокупна мелодија го испратив.

Фаворит оваа. Ради мелодијата која добро вози и е препознатлива во слоукорот.

мило ми е шо ти се свиѓа, могуче да е прв рок албум на рапер што звучи толку добро... албумот што го ставив за предлог сега е од истиот човек али е рап албум. Целиот продуциран и напишан од него... И е страшно нешто од лиричка гледна точка а гратис што има предобри битови.

Иначе ми е премногу криво што на Carbon Carousel ова им е прв и последен албум (имаше најави за нешто да се издаде постхумно со веќе снимени материјали ама не сум сигурен шо бидна)

Обрати внимание на лириката на тие две песни што ги стадов горе, плус Always better sorry... Значи, текстовите се врв!

мило ми е шо ти се свиѓа, могуче да е прв рок албум на рапер што звучи толку добро... албумот што го ставив за предлог сега е од истиот човек али е рап албум. Целиот продуциран и напишан од него... И е страшно нешто од лиричка гледна точка а гратис што има предобри битови.

Иначе ми е премногу криво што на Carbon Carousel ова им е прв и последен албум (имаше најави за нешто да се издаде постхумно со веќе снимени материјали ама не сум сигурен шо бидна)

Обрати внимание на лириката на тие две песни што ги стадов горе, плус Always better sorry... Значи, текстовите се врв!
А братов од што скинал конци запознат си?

А братов од што скинал конци запознат си?
Постојат „теории на заговор“ opiate overdose and shit, веројатно, иако многу што го познаваат негираат дека е од хероин (али има многу референци во песните дека е заглавен со хероин, најголем пример ова)
When I'm hurt I got this perfect little medicine
Bright enough to blind the sun, it makes my itches interesting
(ако ова не е референца за хероин, не знам шо е друго :D )
Покрај тоа општо е познато дека бил зависен од некакви медицински опијати, смирувачи енд шит...
умре на 28, првиот албум му е напишан на 15, на 19 победува на Scribble Jam (Freestyle Battles) и прај партали натака...

До кај сме со албумов народе :D ? Ајде привршувајте, оти одиме со нов утре.

Инаку мој предлог за да имаме некој редослед, ионака сме 4-5 души на темава, да предлагаме албум по редослед како минатиот, да задржиме некој континуитет, па случајно ако некој се убаци, ќе го сместиме некако.

Се согласувам со вас, песните ненормално ме потсеќаат на Нирвана - особено Dummy, која дефинитивно ми е фаворит од албумот. :cool:
Солидни и Atrophy, If you need to be killed...

Одлична препорака Сторм! :)

Ова ви беше припрема за цела негова дискографија шо следи :D ама остатокот е рап :D

Oдиме ко така со албумот на @UpaDown :D

Crystal Castles (Full Album)

Бендов цепи електроника, њу рејв и слични експерименталии. Формиран е во 2003 година во Торонто, уствари дуо се поточно. Препознатливи се и по lo-fi звуците кроз албумите и така. Би требало да ве бендиса :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom