Колективно преслушување на албуми (Built to Spill-You in Reverse)

• Креатор на темата Креатор на темата Erich Zann
  • Време на започнување Време на започнување

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.650
Поени од реакции
31.879
Во темава ќе оди по еден албум кој ќе го преслушуваме членовите, нормално врз слободна волја и желба, и истиот ќе го дебатираме по малку, притоа давајќи оценка за најдобрата песна од 1 до 10 и за најлошата песна од албумот, исто од 1 до 10. Првиов албум ќе го пишам јас, потоа ќе се оди со предлози. Ќе се преслушаат албуми на сите членови кои ќе земат активно учество во темата. Пример сега се слуша мојот да речеме 4 дена почнувајќи од денес, па после истекот на тие 4 дена оставаме простор 3 дена за пишување на она што го спомнав погоре и за водење на дискусија, па тек после истекот на тие 3 дена, поставуваме нов албум. (времето може да се менува и во зависност од потребата и интересот)

Предлозите ги праќате вие последниот ден од оние 3 дена за дебатирање, а ќе бидат поставени сите предлози со ред, од најразлични членови. По можност албумите да не бидат некоја претешка комерцијала која на сите ни е позната, туку да бидат нешто што вас ви оставило впечаток силен и сте откриле. Се надевам на искрена дискусија, без непотребен хејтеризам. Да учиме заедно музика!

Еве како за почеток, нека биде ова.

Слушањето може да започне......Во меѓувреме може на темата да си објавувате песни од изведувачот и албумот.

Последно уредено:

Добра идејава, се сомневам дека ќе функционира, а се плашам дека и ова ќе пропадне како и уште некои останати теми во подфорумот. Штета.
Албумов е одличен, прв пат го слушнав одма коа го стави турви, сеа го пуштив пак. Одличен е :)

Го пуштив албумов да ми трае во позадина, зашто не можам без музика да учам :X3:... и уште од старт ми се допадна!

Песните се преубави, релаксирачки... Ме потсеќаат на Radiohead. :love:

Секоја чест за темава @turvior. (y)

Го пуштив албумов да ми трае во позадина, зашто не можам без музика да учам :X3:... и уште од старт ми се допадна!

Песните се преубави, релаксирачки... Ме потсеќаат на Radiohead. :love:

Секоја чест за темава @turvior. (y)
Затоа и тој албум го избрав. Има некоја мекост во себе, меланхолија.

Инаку можи рокот од 4 дена да се намали на 2-3 да речеме. Наредните предлози се ваши :D Се надевам ќе ја работиме некако темава, па макар и тројца в крст.

Ако уште сега може да се предложуваат следни, јас би го препорачала мошне краткиот албум (со само 5 песни) на Old Man Canyon - Phantoms & Friends. :)

Листа од песните:

1. Wiser
2. Phantoms and Friends 3:52
3. Take Me Higher 7:45
4. The Road 11:14
5. In The Rain 14:14

Во ред е ќе се земат во предвид предложените албуми. Па ќе направиме некако, ќе го скратиме времето од 4 дена, на 2 да речеме :) Ќе направиме некако. Засега нека постои уште еден ден т.е Low Roar.

Одма трчате со препораки..

Турви само да напоменам мало инфо да се пишува за албумите, не уикипедија стаф, туку за какфа атмосфера е, жанр, такви ствари..

Го слушам моментално и за вечер/скороутро е совршен, го букмаркирав само ради првите 4 песни ислушени. Одлична препорака!

Tрипи!

Чил невиден, oд построк размери, со моменти коа те маа слабост. Целио од а до ш. Трипи шо вика нјот. Го знам и од порано ама одамна не го бев слушал. Оценќа, солидна.

овака најубава..

Закон предлог од wot. Ќе ја моделираме темава со ваша помош секако, првичната замисла ќе ја направиме да биде уште пофацлеста. Во иднина со се инфо ќе ги тураме албумите :D

Омилената, валјда оти е најтемна некако.

Ја станав од спиење и уз кафето си го пуштив албумот, спушта некако. Не е нешто што би го слушал но не е воопшто лошо, ако веќе издвојувам:

некако најмногу ме бендиса :D А глеам и предлозите почнале, иако реков ќе ве трујам со рапој ај овој пат да ве поштедам со рок бенд од рапер xD

Carbon Carousel- The Some Of All Things or The Healing Power Of Scab Picking

Последно уредено од модератор:
Шо значи утре го оставаме како ден за коментирање, па веднаш по него, т.е накај недела одиме со предлогот од Бомбастичен, па Ани, па Сторм.... :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom