Прашања до Сатанистите

• Креатор на темата Креатор на темата Aleksandar Nevski
  • Време на започнување Време на започнување

Дали сметате дека Окултизмот е еден вид Сатанизам?

• Да

Гласови: 23 35,9%
  • Не

Гласови: 26 40,6%
  • Незнам

Гласови: 16 25,0%

• Вкупно гласачи
    64
И, како гласи таа забрана?...[DOUBLEPOST=1401967604][/DOUBLEPOST]

Тоа значи дека лукавиот е до таа мерка лукав, што успеал некаде да се прикаже и во пинаков облик и име, нали?...
Лукавиот е до таа мера лукав што можеби е и најважниот лик од библијата...нели?

Па по делата нели ќе ги познаеме?
Кое добро дело може да го видиме од него?

Прво: кој е најважниот лик во Библијата?
Второ: кои се неговите дела?

Ова од искуство ли го кажуваш?:)
Некако ми личиш на некој што има доста големо познавање од сатанизмот.
Не па ти започна да ми даваш некакви одговори.
Затоа може да се каже дека ти (а не јас) имаш некакви познавања. Инаку јас знам само општо. Детално, искрено, не ме интересира и не сум заинтересиран да научам или прочитам повеќе. :)[DOUBLEPOST=1401968161][/DOUBLEPOST]
Ај напиши и некоја реченица појќе по овој став, а не саде вакви памфлети, у стулот „Солун е наш!„.
Ветувам дека ќе ти напишам.;)

Не па ти започна да ми даваш некакви одговори.
Затоа може да се каже дека ти (а не јас) имаш некакви познавања. Инаку јас знам само општо. Детално, искрено, не ме интересира и не сум заинтересиран да научам или прочитам повеќе. :)

detalite se ucat otkako ke stanes nivni clen.

@Dumbledore - Причинети се доста убиства и злодела во име на сатанизмот (историјата содржи доволно примери), но најчесто се работи за култови кои самите се дисоцирале од официјалното движење и филозофија (едниот правец или другиот), како што има 1001 култ деривативи од христијанството. Како што христијанството се оградува од нив, и ги смета за невалидни и контра-филозофијата/верата така и кај сатанистите. Изворниот сатанизам не пропагира жртвување на невини луѓе, особено деца, напротив, во изворната филозофија на пример, имаат ексклузивно правило дека децата се се и дека треба да се заштитуваат, а имаат и посебна заповед против педофилија (нешто што го немам видено во рамки на христиијанството и исламот). Така да се гледа дека се работи за две различни страни, а никој не сака култови и секти, без разлика од каде извираат - сами по себе се опасни.
Генерално се сложувам.:)
Но дали може да се каже дека и некоја црква пр. римокатоличката употребувала “методи на истребување“ т.е. со појавата на ренесансата започнале да горат “огништата“ прво во Италија, потоа В. Британија, Шпанија.....! Дали и тоа е еден вид сатанизам?

Прво: кој е најважниот лик во Библијата?
Второ: кои се неговите дела?
За стариот завет мислев и на добрите дела во стилот на поплавата.
Moже од новиот завет да прокоментираме и за утринската ѕвезда ако сакаш.

„Жими мајка„, а?...
Сакав по ПП но видов дека и Шкорпион ме спомнал. Ете еден мој став околу таа поврзаност, а нели има многу повеќе да се зборува околу таа тема.;)

За стариот завет мислев и на добрите дела во стилот на поплавата.
Moже од новиот завет да прокоментираме и за утринската ѕвезда ако сакаш.

Може: почни.

Генерално се сложувам.:)
Но дали може да се каже дека и некоја црква пр. римокатоличката употребувала “методи на истребување“ т.е. со појавата на ренесансата започнале да горат “огништата“ прво во Италија, потоа В. Британија, Шпанија.....! Дали и тоа е еден вид сатанизам?
Се е тоа сатанизам.....па дури и попови што благословуваат калашникови. :)

Може: почни.
Дискутирано е, и не се сеќам дека слушнав одговор...а ова е друга тема. Како и да е, твое е да одговориш зошто и Исус и Луцифер се нарекуваат исто.

Се е тоа сатанизам.....па дури и попови што благословуваат калашникови. :)
И после јас лупетам нели?! А робството? Дали и тоа сатанизам? Дали било дозволено секој кардинал или бискуп да си има свој роб (во местата каде истото било застапено)?:)
А аперхејтот?.....
Имаш примери колку сакаш.;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom