Целта и активностите на денешните антихристи и јаничари

• Креатор на темата Креатор на темата spiros
  • Време на започнување Време на започнување
Дојде време да отворам тема “Помахнитали верски фанатици и нивниот безумен план“

ти бре и во политика си се разбирал.

.
Безкрајно повеќе од политика и војна е Совршениот Монотеизам. Тој е крајот на истите!
.
мајката, амери со константинопол (следен пат користи го реалното име) ....... не си ти од тука, нели?
.

За широката маса (како и за сите антихристијани), сокриена е тајната и на тој град. Вие можете и понатака да рушувате, покирате, негирате, измислувате, фалцифицирате, ... но ништо од тоа нема да ви помогне, бидејќи деновите ви се одброени!...(y)

Sanduhr2.jpg

.

јас жнеам знаења, ...
.
Има знење и знаење. Тие што мислат дека многу нешто знаат, се’уште незнаат, како треба да се знае!

ај спиро, те молам кажи ми која е целта на верите, ...
.

За тебе и секого - кој нее обрнат за Совршената Мудрост БОЖЈА чиста, отелотворена во Исуса Христа - како Патот, така и Целта, се подполно недостижни!
.

Hagia-Sophia-11.jpg

.

Последно уредено:
Треба да му се отворат очите на заблудените умови кои веруваат во богови исуси магионичари и врачеви. Тие само се инструмент на поповите да црпат пари од народот. Порано кога црквата убиваше сакатеше забрануваше и затвараше секого кој ќе кажал нешто против неа, попојте кажуваа, и кој ќе биде цар и колку е стара земјата и дека болестите се од демони а не од вируси, и дека земјата е рамна плоча и дека центарот на универзумот е земјата и дека Исус и диносаурсите живееле во исто време.... и сето тоа го наплатувале. Со развиток на науката со ширењето на образованието, народот стана свесен за лагите и преварите со кои со векови ги труеа, па почнаа децата да ги праќаат во научно базирани школи, почнаа да одат по лекари кои ги лекуваа не со бесполезни мрморења на молитви туку со лекови и терапии, пратија во вселената сонди и сателити, и секој ден се откриваат нови работи се унапредува знаењето на човештвото. На видело излегоа сите лаги и превари во “светите книги“ се виде дека се празни зборови без никаков ефект, дека се контрадикторни, апсурдни, невистинити и не можат ни еден реален тест да поминат (видовме на темата за молитва колку во паника беа) се виде дека и “светите лица“ немаат никаква посебна моќ или помош од горнио, ко ќе се болни одат на лекар , за да преживеат им треба плата, за да одат в цреква на работа им треба џип или лимузина., за да заработат им требаат продавници, наплата на услуги, трговија, хотели, стамбен и деловен простор. Во религија верува или оној кој има интерес (дел е од таа финансиска коорпорација и така си вади парче леб) или оној кој нема капацитет логички да размислува.

Треба да му се отворат очите на заблудените умови кои веруваат во богови исуси магионичари и врачеви. Тие само се инструмент на поповите да црпат пари од народот. Порано кога црквата убиваше сакатеше забрануваше и затвараше секого кој ќе кажал нешто против неа, попојте кажуваа, и кој ќе биде цар и колку е стара земјата и дека болестите се од демони а не од вируси, и дека земјата е рамна плоча и дека центарот на универзумот е земјата и дека Исус и диносаурсите живееле во исто време.... и сето тоа го наплатувале. Со развиток на науката со ширењето на образованието, народот стана свесен за лагите и преварите со кои со векови ги труеа, па почнаа децата да ги праќаат во научно базирани школи, почнаа да одат по лекари кои ги лекуваа не со бесполезни мрморења на молитви туку со лекови и терапии, пратија во вселената сонди и сателити, и секој ден се откриваат нови работи се унапредува знаењето на човештвото. На видело излегоа сите лаги и превари во “светите книги“ се виде дека се празни зборови без никаков ефект, дека се контрадикторни, апсурдни, невистинити и не можат ни еден реален тест да поминат (видовме на темата за молитва колку во паника беа) се виде дека и “светите лица“ немаат никаква посебна моќ или помош од горнио, ко ќе се болни одат на лекар , за да преживеат им треба плата, за да одат в цреква на работа им треба џип или лимузина., за да заработат им требаат продавници, наплата на услуги, трговија, хотели, стамбен и деловен простор. Во религија верува или оној кој има интерес (дел е од таа финансиска коорпорација и така си вади парче леб) или оној кој нема капацитет логички да размислува.
Значи,според тебе скоро 4 милијарди луѓе немаат капацитет логички да размислуваат,....

Значи,според тебе скоро 4 милијарди луѓе немаат капацитет логички да размислуваат,....
Од тие 4 милијарди, 3,9 се верници само "на хартија", поради углед, традиција или осуда од средината.

или ако имаат интерес
Искрено, ми се допаѓаат твоите мислења. Ги читам подолг временски период и со 90 проценти од нив се сложувам со тебе, но брат духовноста е сосема друга работа. Ако индивидуата е припадник на една или друга религија и со помош на таа религија тој станал подобар човек, станал посреќен или пак успеал да се рехабилитира од зависност(некој порок) и многу други примери, тогаш во ред кој сум јас да кажувам дека религијата ги изобличува луѓето. Секако има и такви случаеви, каде религијата изобличува и тоа во многу голем број.[DOUBLEPOST=1402084511][/DOUBLEPOST]
Од тие 4 милијарди, 3,9 се верници само "на хартија", поради углед, традиција или осуда од средината.
Including me :), Im traditional type hhhhh

Искрено, ми се допаѓаат твоите мислења. ...

.

Летирот (како и многу верници) е антихрист буквалист , кој нее во состојба со дечјо срце да Го прифати Вистинскиот Дух на Исус Христ. Внимавај силните допаѓања да не те зашаметат со нивната крвава “Христовизија“, бидејќи таквата не води кон Царството БОЖЈЕ туку во правецот кој го одела и оди буквалистичката широка, крвава, крививерна и неверна маса, која пролевала и пролева крв како ниедна друга култура и цивилизација!

.

Спрдос појма нема од религија, најверојатно има доживеано некоја траума како мал или огромен страв кој му побуричкал импулсите меѓу левата и десната мозочна хемисфера и тоа резултираше со неговата комично трагична појава. Појма нема од библија - то што ќе најде низ гугле на српски, англиски, германски... некој стих, поткрепен со педерљиви слики од полуголи мажи кои личат на исус, или некое животинче, езерце, медено срце, плишано мече.... Верата му се состои од 20 зборовии обоени во 20 нијански на црвено - портокалово и веројатно има софтвер кој рандом му ги реди и после ги постира овде на наша голема радост и смеа.
Тој кутриот и не знае дека спас од сите негови стравови од смрт ги полага во непостоечки бог и евреинот Јешуа кој кренал неуспешен бунт против римската власт и ради тоа е уапсен осуден и убиен. Се уште мисли дека некој бог ќе го пречека со зборови “Кај си бе Спир4е легендо моја шо најправилно од сите разбра за вистинската милост божја отелотворена во непогрешливото бескрајно чисто евангелие на бескрајната милост на исуса ! цмок4е mwа mwа mwа, влегвај одма во рајот и не соблеквај чевлите“

Последно уредено:
Спрдос појма нема од религија, најверојатно има доживеано некоја траума како мал или огромен страв кој му побуричкал импулсите меѓу левата и десната мозочна хемисфера и тоа резултираше со неговата комично трагична појава. Појма нема од библија - то што ќе најде низ гугле на српски, англиски, германски... некој стих, поткрепен со педерљиви слики од полуголи мажи кои личат на исус, или некое животинче, езерце, медено срце, плишано мече.... Верата му се состои од 20 зборовии обоени во 20 нијански на црвено - портокалово и веројатно има софтвер кој рандом му ги реди и после ги постира овде на наша голема радост и смеа.
Тој кутриот и не знае дека спас од сите негови стравови од смрт ги полага во непостоечки бог и евреинот Јешуа кој кренал неуспешен бунт против римската власт и ради тоа е уапсен осуден и убиен. Се уште мисли дека некој бог ќе го пречека со зборови “Кај си бе Спир4е легендо моја шо најправилно од сите разбра за вистинската милост божја отелотворена во непогрешливото бескрајно чисто евангелие на бескрајната милост на исуса ! цмок4е mwа mwа mwа, влегвај одма во рајот и не соблеквај чевлите“
Критика:
Еве зошто требе темата за„Пофалби и критики на членови“ за да не се „трујат“ по сите теми од страна на членовите.
@exlexmk

Критика:
Еве зошто требе темата за„Пофалби и критики на членови“ за да не се „трујат“ по сите теми од страна на членовите.
@exlexmk
е бре една тема ти заклучиле и падна во нихилизам

.
Еден е Вистинскиот Посредник (Логос=Мемра) Кој перманентно Го гледа, потполно Го знае и во потполно Единство е со Единствениот Вистински, Совршен и невидлив БОГ (Отец)!

Кај Пророците е напишано:
»И ќе бидат сите од Бога научени.«
Секој што чул од Отецот и се научил, доаѓа при Мене.
Но тоа не значи дека некој Го видел Бога (Отецот),
освен Оној, Кој е од Бога; само Он Го видел Отецот.
Вистина, вистина ви велам: Кој верува во Мене има живот вечен!

(Ев.Јован 6:45)

.

Последно уредено:
.
Еден е Вистинскиот Посредник (Логос=Мемра) Кој перманентно Го гледа, потполно Го знае и во потполно Единство е со Единствениот Вистински Совршен и невидлив БОГ (Отец)!

.

не е вистина дека е невидлив, многумина го видоа некоиј и муабет си правеше со него

4. Лице кон лице ви говореше Господ вам на планината од огнот:
Повторени закони 5

1. Го видов Господа како стои на жртвеникот и вели: удри во горниот праг на вратата за да се растресат спојките и расцепи ги врз главите на сите нив, а другите од нив ќе ги убијам Јас со меч: никој од нив, кој бега, нема да избега, и никој од нив, кој сака да се спаси, нема да се спаси.
Амос 9

1. Во годината кога умре цар Озија, јас го видов Господа, седнат на престолот висок и издигнат, а полите на одеждата Негова го исполнија целиот храм.
Исаја 6

5. И реков: „Тешко ми мене, зашто сум човек со нечиста уста и живеам среде народ исто така со нечиста уста, – а очите мои Го видоа Царот Господа Саваот!”
Исаја 6

7. Вакво видение ми откри Он: еве, Господ стоеше на ѕид и во раката имаше оловна висулка.
Амос 7

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom