Целта и активностите на денешните антихристи и јаничари

• Креатор на темата Креатор на темата spiros
  • Време на започнување Време на започнување
И после заради вакви читаме, гледаме и слушаме:
Смрт за каури
Смрт за Албанци

Религија?
-Не фала.

.
Тие коишто им посакуваат на другите смрт, се антихристи (богоборци) и вистинските каури (неверници)!

Секој кој што е против религијата (се’повржаноста) на Вечниот Живот (Христос), истотака!

Стави прст на чело и размисли: во кои земји има најголема слобода и право на доброволно верско определување, или критика на истите?

а. Земји со христијански корени и етика

или

б. Земји со антихристијански корени и етика.

п.с. Кога барем малку би имал очи што гледаат и уши што слушаат, тогаш би знаел дека во мене тече истата крв која што тече во македонците и албанците, грците, бугарите, србите, власите, ромите, турците, јудејците, христијаните, муслиманите, будистите, комунистите, хуманистите ... !

.

Целта е да има луѓе(читај нелуѓе) како тебе кои се замраат за други луѓе кои не го делат твоето мислење и да ги осудуваат иако твојот бог те учи да не оусдуваш како што бил он осудуван.
.

Чедата БОЖЈИ не ги судат антихристијаните, туку делата и кривоверата на истите!

.[DOUBLEPOST=1401901218][/DOUBLEPOST].

п.с. Верувале или не, пред околу 1 час, повторно се јави и јаничарскиот чирак на реза аслан, кој во длабината на душата е крволочен убиец и лажец, според урнекот на кураишките лажливци и фалсификатори, кои ревно се пењат да Го прикажат Христа како крвопроливен борец, што врска нема со реалноста, туку само со пројекциата на нивниот крвопроливен идол.

.

Последно уредено:
.

Чедата БОЖЈИ не ги судат антихристијаните, туку делата и кривоверата на истите!

.[DOUBLEPOST=1401901218][/DOUBLEPOST].

.
Значи ако сум неверник сум антихрист seems legit, и кои се тие дела што треба да се судат?

.

Пред околу 2000 години, Единствениот Вистински и Совршен БОГ, во Исус Христос Ја отелотвори својата вечна и се’држителна Мудрост (Логос), преку Која и за Која е се’ создадено!

Дека чедата на темнината не го верувале и не го веруваат Тоа вечно Евангелие, знаеме. Исто како што ја знаеме и нивната перманентна девалвација, негација, фалцификација и провокација против вечното Евангелие БОЖЈО!

Но, која е нивната цел (воопшто) и кои се нивните актуелни активности, во македонија, балканот, европа и пошироко?

Повелете, тука слободно изнесетего вашето мислење.

Бидете поздравени и од Вистинскиот БОГ благословени, за секој пост кој ќе укажува на Вистината.

.
Спиро уште ли мислиш да замараш со овакви теми?Каде можам да проверам
кој е во вoдство со отварање теми,Ти или @Let 3 ?Зар воопшто не сваќаш дека има луѓе кои се агностици и кои не сакаат да им го наметнуваш твоето чудесно верување,за св.Мухамед,и исламот на Исус Христос?Едноставно не сакаат да се замараат со таквите како тебе,воопшто не е битно,дали бил Бог,дали била Божица,дали бил на небо или на земја.Олади веќе![/quote]

Последно уредено:
Значи ако сум неверник ...
.
Значи, ако си слеп за Животот Вечен и ако делуваш животонепријатно, тогаш ти си антихрист! ...(y)

.
.
Ништо полесно од решението за твојот проблем.

Избери го мојот ник и таму некаде стисни го копчето за игнорирање! ... (y)

.

.
Значи, ако си слеп за Животот Вечен и ако делуваш животонепријатно, тогаш ти си антихрист! ...(y)

.

.
Ништо полесно од решението за твојот проблем.

Избери го мојот ник и таму некаде стисни го копчето за игнорирање! ... (y)

.
Is God willing to prevent evil, but not able? Then he is not omnipotent.
Is he able, but not willing? Then he is malevolent.
Is he both able and willing? Then whence cometh evil?
Is he neither able nor willing? Then why call him God?

.

Is God willing to prevent evil, but not able? Then he is not omnipotent.
Is he able, but not willing? Then he is malevolent.
Is he both able and willing? Then whence cometh evil?
Is he neither able nor willing? Then why call him God?

.

Совршениот БОГ е Изворот на се’ што е добро и вистинито, со што е и Изворот на слободната волја, но не и на лошото, кое е продукт и последица од злоупотребата на истата!

Денот доаѓа на кој секој ќе Ја види Светлината на Совршената Мудрост БОЖЈА, но и темнината на сопствениот Богоодпаднат ум и душа, која е слепа за најважното! ... (y)

.

.

.

Совршениот БОГ е Изворот на се’ што е добро и вистинито, со што е и Изворот на слободната волја, но не и на лошото, кое е продукт и последица од злоупотребата на истата!

Денот доаѓа на кој секој ќе Ја види Светлината на Совршената Мудрост БОЖЈА, но и темнината на сопствениот Богоодпаднат ум и душа, која е слепа за најважното! ... (y)

.
Ај те молам прочитај го уште еднаш цитатот и размисли што пишува

џабе, спиро е како ајкула, памти само последни 5-6 секунди, така да ко ќе стигне до крајот на текстот веќе заборавил што прочитал на почетокот

.

Прочитај го ти мојот македонски пост (репликата на енглескиот цитат) и добро размисли!

.

.

спиро, целта ми е тебе и сите такви ко тебе да ги доведам во заблуда за да можете да размислувате со својот ум (нема да кажам глава, да не бидам лошо сфатен)
јас сум најголемиот антихрист и обоавам да казнувам додека сте живи, додека сте ми тука на земјава. кој ќе ве брка по височините :vozbud:

...
јас сум најголемиот антихрист и обоавам да казнувам додека сте живи, додека сте ми тука ...
.

Вие антихристите >>Што си сеете, тоа и ќе си жнеете<<, дури и тука на земјава во даденото време, а најкасно на големиот Ден Господов! ... (y)

п.с. Крвавите следбеници на кураишките антихристи, кога пред неколку векови го заземаа константинопел, се радуваа до небесата, незнаејќи дека во тој момент им ’ртеше семето кое го сееја, а за кое денес се прашуваат: зошто на америка (и сл.) им е дадена толку голема моќ над ними!?

.

Последно уредено:
Овој spiros е озбилно пореметена личност :tapp:

Овој spiros е озбилно пореметена личност

.

А бе кога навистина би бил до толку пореметен колку што “непореметените“ (провизорните живеачи) ме сметаат, тогаш можеби не би пишувал тука, туку би зел нешто што силно пука, бидејќи сојот антихристијански кој што во секојдневниот живот постојано провоцира, негира, девалвира, малтретира ... и чеда Божји тероризира, полека но сигурно ги прекорачува сите граници!

0.jpg

.

Spiro a ti razgovars li so Bog ?

.

Вие антихристите >>Што си сеете, тоа и ќе си жнеете<<, дури и тука на земјава во даденото време, а најкасно на големиот Ден Господов! ... (y)

п.с. Крвавите следбеници на кураишките антихристи, кога пред неколку векови го заземаа константинопел, се радуваа до небесата, незнаејќи дека во тој момент им ’ртеше семето кое го сееја, а за кое денес се прашуваат: зошто на америка (и сл.) им е дадена толку голема моќ над ними!?

.
:pos: ти бре и во политика си се разбирал. мајката, амери со константинопол (следен пат користи го реалното име) ....... не си ти од тука, нели?
јас жнеам знаења, ти жнееш параноидно шизофренични догми. него, пази тоа српот да не ти го крцне па после евнух да бидеш.
ај спиро, те молам кажи ми која е целта на верите, или поточно во твојот случај на христијанството и црквата? немој само да ми кажеш “соединување со бог“, затоа што за да биде таа изјава точна треба да се докаже неговото постоење.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom