Религијата како израз на секоја личност!

• Креатор на темата Креатор на темата Aleksandar Nevski
  • Време на започнување Време на започнување
На сите полиња ги победуваме...

@spiros ги млати кај антихрист
@Aleksandar Nevski на сатанизам
@MIKI1 им брани све на тема за атеистите

На терен на прашања за Христијаните не смејат ни да се појават повеќе...

И @Donald Sikert го подкупија за добри пари, цел дан за нив игра.
:pos:
Важи, радуј се.:pos:
За првите 2 теми.:icon_lol:
Проблемот е што нема сатанисти, така да тоа се се празни муабети.
А Доналд 90% со Мики дискутира (и мислам дека Доналд е у право у секој сегмент), а за Мики немам зборови, и повеќе од одличен е дечкото на својата тема.(y)
И повторно гледам дека ви фали шпиц.:(

:pos:
Важи, радуј се.:pos:
За првите 2 теми.:icon_lol:
Проблемот е што нема сатанисти, така да тоа се се празни муабети.
А Доналд 90% со Мики дискутира (и мислам дека Доналд е у право у секој сегмент), а за Мики немам зборови, и повеќе од одличен е дечкото на својата тема.(y)
И повторно гледам дека ви фали шпиц.:(
Колку пари дадовте на Донал?

Го гледаш Ибра, ме чуват за резерва, оти сме во водство.

Вчера и пенал ви дадов да шутирате и пак промашивте

Ај дајте и вие некој гол мајката....само автоголови.
Сите примери ви се од наша страна...

Со ќорци пукате

Колку пари дадовте на Донал?

Го гледаш Ибра, ме чуват за резерва, оти сме во водство.

Вчера и пенал ви дадов да шутирате и пак промашивте

Ај дајте и вие некој гол мајката....само автоголови.
Сите примери ви се од наша страна...

Со ќорци пукате
Јас бев и повеќе од јасен кога ти кажав дека сум гледач. А знаеш ли тоа што значи?!
Тоа значи дека фудбалерите претежно се многу глупи луѓе и јас би сакал дискусија, а не играње фудбал!

Ова се однесува само за тебе (иако е напишано во множина) т.е. не значи ако на слика имаш ставено еден морон, треба да се однесуваш исто како него, нели?

Јас бев и повеќе од јасен кога ти кажав дека сум гледач. А знаеш ли тоа што значи?!
Тоа значи дека фудбалерите претежно се многу глупи луѓе и јас би сакал дискусија, а не играње фудбал!

Ова се однесува само за тебе (иако е напишано во множина) т.е. не значи ако на слика имаш ставено еден морон, треба да се однесуваш исто како него, нели?
Гледам дека банана парти лошо делувала по твоите ганглии.
Остави ме мене, не ме цитирај повеќе. ти реков дека не сакам да дискутирам со тебе на тема религија.
Кога ќе поднаучиш нешто, барем малку од малку, јави ми се.
Ај сега, банана и на спиење.

Гледам дека банана парти лошо делувала по твоите ганглии.
Остави ме мене, не ме цитирај повеќе. ти реков дека не сакам да дискутирам со тебе на тема религија.
Кога ќе поднаучиш нешто, барем малку од малку, јави ми се.
Ај сега, банана и на спиење.
:facepalm:
Па нормално дека не сакаш, затоа што цело време те потсетувам за твојата местоположба.
Целта не ми е да те навредам, туку само да те понижам, а изгледа тоа допира до тебе чим ме игнорираш. А зошто го правам тоа? Сигурно не од ќеф.

Размисли „дали и атеистите се луѓе?, иако немаат исти погледи како и ти“! Не знам зошто одиш во војна кога ние не сакаме војна, зошто организираш турнири, кога ние не сакаме турнири!? Ние сакаме само дискусија (еве јас и кооператива така се изјаснивме, а и ја читнав и твојата дискусија со Атеист, и тој нешто ти даде до знаење).

А ако ти пречам имаш опција „игнорирај“, имаш опција модератор- што значи имаш многу избор.;)

Само за @Donald Sikert

Најубавата молитва

Едно неделно утро некое мало овчарче си го чуваше своето стадо, кога се слушна биење на црковните камбани. Гледајќи ги луѓето како поминуваат покрај пасиштето, каде беше тој со своите овци, момчето си помисли:

„Толку би сакал да поразговарам со Бога! Но што би Му кажал, кога не знам ни една молитва?“
Сепак, момчето клекна на колена и почна да си ги кажува по ред сите букви од азбуката! И така си ја повторуваше тој оваа „своја“ молитва додека луѓето непрестајно поминуваа покрај него, гледајќи го зачудено.

Најпосле еден од минувачите го прекина момчето:

„Ама што правиш, дете?“, го праша тој.

„Се молам господине!“, одговори момчето.

Човекот се запрепасти: „Но зошто, тогаш, ги кажуваш буквите од азбуката?“

Момчето му објасни со насмевка: „Јас, господине, не ви знам ни една молитва, ама сакам Бог да се грижи за мене, да ме чува и да ми помогне да си ги чувам овците! Па си помислив, ќе си кажам сé што знам, а Бог ќе ги спои сите тие букви во зборови, зашто Он знае сé што би требало да кажам“.

Човекот се насмевна и си го продолжи патот кон црквата, знаејќи дека тој ден ја слушна најубавата молитва!

Само за @Donald Sikert

Најубавата молитва

Едно неделно утро некое мало овчарче си го чуваше своето стадо, кога се слушна биење на црковните камбани. Гледајќи ги луѓето како поминуваат покрај пасиштето, каде беше тој со своите овци, момчето си помисли:

„Толку би сакал да поразговарам со Бога! Но што би Му кажал, кога не знам ни една молитва?“
Сепак, момчето клекна на колена и почна да си ги кажува по ред сите букви од азбуката! И така си ја повторуваше тој оваа „своја“ молитва додека луѓето непрестајно поминуваа покрај него, гледајќи го зачудено.

Најпосле еден од минувачите го прекина момчето:

„Ама што правиш, дете?“, го праша тој.

„Се молам господине!“, одговори момчето.

Човекот се запрепасти: „Но зошто, тогаш, ги кажуваш буквите од азбуката?“

Момчето му објасни со насмевка: „Јас, господине, не ви знам ни една молитва, ама сакам Бог да се грижи за мене, да ме чува и да ми помогне да си ги чувам овците! Па си помислив, ќе си кажам сé што знам, а Бог ќе ги спои сите тие букви во зборови, зашто Он знае сé што би требало да кажам“.

Човекот се насмевна и си го продолжи патот кон црквата, знаејќи дека тој ден ја слушна најубавата молитва!

Што тема е ова па сеа:)

Ова, всушност го потврдува мојот муабет од претходно околу доаѓањето до Бог, и потребните ресурси за тоа:)

• Ми се допаѓа
Reactions: Bog

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom