СП 2014 - Група Х (Белгија, Алжир, Русија, Ј. Кореја)

• Креатор на темата Креатор на темата Uli Hoeneß
  • Време на започнување Време на започнување
Добро е, време беше некој да „реагира“ за потеклото на играчите на Белгија. Следна е Германија :sneaky:

Има право Родаст, што се буниш, прав нацизам ти е поентата. Кажи ми како ќе оделиш права раса од „неправа“ раса во репрезентација? Па Белгија е толку измиксана што веќе не знаеш кој е имигрант од Африка во Белгија според тебе а кој е Холанѓанец. Колку има право да игра Дембеле за Белгија толку има и Вертонген кој има холандски корени ако така правиме муабет. И што ако Дембеле е мулат коа има мајка Белгијка, исто како и Витсел, исто како и Компани, исто како и Ван Ден Боре кој види богати е роден во Заир а има Белгиец татко. Сите останати (Јанузај, Фелаини, Ориги и Лукаку) се родени во Белгија и живееле таму како млади, се развивале фудбалски и сеа ај да настапуваат за некоја земја што не учествувала ни со % во нивниот развој, да не правиме муабет дека цело детство прошле во Белгија и ја осеќаат ко своја земја.
Ох, мори муко. Друга ми беше поентата, но небитно. Никој тука не збори за чисти и нечисти, туку за друго. Небитно, продолжете си со муабетот. Напред Русија и Јапонија!

Ај немој те молам со тоа веќе фашизам, нефашизам и тие глупости. Значи јас не навивам за никој, туку си гледам онака фудбал за тепање време и рекреирање. Повеќе играм, трчам и се рекреирам и работам на своето здравје отколку што гледам. И така светот нема никакви бенефиции од фудбалот, туку тоа е генерално забава и релаксација за проста раја што е и факт само што паметните и интелегентните западњаци направија огромни бизниси и капитал со продавање и наметнување на таа игра во коишто 22 трчаат по една топка. Цел ден разглабување стратегии, па овој играл онака, па оној играл така, па ова, па она. Навистина? И , утре кога се будиш натпреварот завршил и која е бенефицијата од сето тоа? Подобар и посреќен живот? А, кладилници, газди, тренери, капиталисти полни со пари од таа проста раја што и последниот денар ќе го даде на таа пропаганда.

Нормално дека сите тие имигранти ќе одберат да играат во тие наведени држави, затоа што таму тој ќе печали пари на ништо без школо само затоа што знае да клоца топка. Јас за Русите си навивам од чисти симпатии , затоа што си имам блиски односи со нив, но ги сакам и Кореја и Јапонија, заради нивната култура и традиција.
Луѓето што гледаат фудбал се проста раја o_O па кој к*р бараш да пишуваш тука? Од вакви ме фаќа серка, ако ја немаш страста за фудбал незначи дека тие што ја имаат се прости.

Ај немој те молам со тоа веќе фашизам, нефашизам и тие глупости. Значи јас не навивам за никој, туку си гледам онака фудбал за тепање време и рекреирање. Повеќе играм, трчам и се рекреирам и работам на своето здравје отколку што гледам. И така светот нема никакви бенефиции од фудбалот, туку тоа е генерално забава и релаксација за проста раја што е и факт само што паметните и интелегентните западњаци направија огромни бизниси и капитал со продавање и наметнување на таа игра во коишто 22 трчаат по една топка. Цел ден разглабување стратегии, па овој играл онака, па оној играл така, па ова, па она. Навистина? И , утре кога се будиш натпреварот завршил и која е бенефицијата од сето тоа? Подобар и посреќен живот? А, кладилници, газди, тренери, капиталисти полни со пари од таа проста раја што и последниот денар ќе го даде на таа пропаганда.

Нормално дека сите тие имигранти ќе одберат да играат во тие наведени држави, затоа што таму тој ќе печали пари на ништо без школо само затоа што знае да клоца топка. Јас за Русите си навивам од чисти симпатии , затоа што си имам блиски односи со нив, но ги сакам и Кореја и Јапонија, заради нивната култура и традиција.
Супер, топ си, кис4е (y).

Ај застани ти на гол да браниш како Очоа вчера или пак изиграј една утакмица како Пирло против Англија. Не е се во школото, треба и талент за многу работи. Што дека некоја бубалица ќе заврши 3 факултети, кога утре кога ќе го ставиш како комерцијален директор нема да знае муабет да направи со клиентите. Мисли си ти само дека фудбалот е само клоцање топка, а општо и скоро секој друг спорт. Ако не си се занимавал со тоа, макар и на полу-професионално ниво со тимски спорт во државна лига, не знаеш ама баш ништо околу тоа како стојат работите.

Плус, еден од најшколуваните и најпаметните луѓе што ги знам, кој воедно е и универзитетски професор, има играно фудбал во младоста и со огромна страст следи фудбал од сите лиги. Ама нели, сите паметни луѓе пијат вино, слушаат сериозна музика и се забавуваат со одење на опера, а малограѓаните нека се радуваат на некој имигранти што трчаат по топка ко телиња.

Ај застани ти на гол да браниш како Очоа вчера или пак изиграј една утакмица како Пирло против Англија. Не е се во школото, треба и талент за многу работи. Што дека некоја бубалица ќе заврши 3 факултети, кога утре кога ќе го ставиш како комерцијален директор нема да знае муабет да направи со клиентите. Мисли си ти само дека фудбалот е само клоцање топка, а општо и скоро секој друг спорт. Ако не си се занимавал со тоа, макар и на полу-професионално ниво со тимски спорт во државна лига, не знаеш ама баш ништо околу тоа како стојат работите.

Плус, еден од најшколуваните и најпаметните луѓе што ги знам, кој воедно е и универзитетски професор, има играно фудбал во младоста и со огромна страст следи фудбал од сите лиги. Ама нели, сите паметни луѓе пијат вино, слушаат сериозна музика и се забавуваат со одење на опера, а малограѓаните нека се радуваат на некој имигранти што трчаат по топка ко телиња.
Друже џабе се мачиш да му објасниш, се виде колку е саат кога пиша дека само проста раја гледа фудбал ама и он гледал за тепање време:tapp:

Ај застани ти на гол да браниш како Очоа вчера или пак изиграј една утакмица како Пирло против Англија. Не е се во школото, треба и талент за многу работи. Што дека некоја бубалица ќе заврши 3 факултети, кога утре кога ќе го ставиш како комерцијален директор нема да знае муабет да направи со клиентите. Мисли си ти само дека фудбалот е само клоцање топка, а општо и скоро секој друг спорт. Ако не си се занимавал, макар и на полу-професионално ниво со тимски спорт во државна лига, не знаеш ама баш ништо околу тоа како стојат работите.

Да, друга е разликата. Јас играм рекреативно фудбал, одам во теретана и фитнес, трчам или возам велосипед, но тоа јас НЕ ГО ГЛЕДАМ, туку го правам и секако многу влијае позитивно на моето здравје. Наместо цел ден да висите и гледате натпревари, се кладите посветете се и вие преку спортот да бидете поздрави, физички и психички посреќни и се останато. Затоа и постои спортот, а не да се гледа на телевизија.

Не можеш ти во ниеден случај да споредуваш спортист со научник, доктор, физичар, хемичар, математичар, инжињер и многу други професии. На второ споменативе цел свет ги користи бенефициите за подобро живеење, а на првите никој нема директна корист освен што троши време пред телевизор наместо самиот да се надоградува. Глупа ти е споредбата.

Истиот овој викаше да не се правиме експерти зашто не сме шутнале топка во животот и дека само играњето те прави експерт.
Тоа во глобала е точно, меѓутоа токму она што баш сите не можат да бидат експерти за фудбал е слатка работа и затоа е толку популарен фудбалот.

И САРС да прекинат да доаѓаат у Македонија пошто веќе стварно досадни се...

Да, друга е разликата. Јас играм рекреативно фудбал, одам во теретана и фитнес, трчам или возам велосипед, но тоа јас НЕ ГО ГЛЕДАМ, туку го правам и секако многу влијае позитивно на моето здравје. Наместо цел ден да висите и гледате натпревари, се кладите посветете се и вие преку спортот да бидете поздрави, физички и психички посреќни и се останато. Затоа и постои спортот, а не да се гледа на телевизија.

Не можеш ти во ниеден случај да споредуваш спортист со научник, доктор, физичар, хемичар, математичар, инжињер и многу други професии. На второ споменативе цел свет ги користи бенефициите за подобро живеење, а на првите никој нема директна корист освен што троши време пред телевизор наместо самиот да се надоградува. Глупа ти е споредбата.
:pos: А зошто ја гледаше Австралија-Холандија ти денеска?

Многу глобализираш ти. Да, има фаци кои од кладилница не се излезени и цел живот им е тоа, ама колку се тие, а колку се сите други што следат фудбал од љубов? Мислиш дека никој не спортува од сите што постираат во темите за светското? Па плус и мене најде да ми кажеш дека треба да спортувам :icon_lol:. Од многу погрешна страна гледаш на целата работа.

Не е секој роден за да биде научник и не е секој роден за да биде фудбалер. Кој за што го бива, тоа го работи. Политичарите повеќе придонесуваат за општеството од фудбалерите? Колку што може да те израдува победа на твојот тим, во никој случај не може тоа да го направи некој математичар или научник. Ко така, дај да ги ликвидираме сите професии што директно не му придонесуваат на општеството. Да нема секретарки, да нема лото девојки, да нема шнајдери, да нема чевлари итн.

:pos: А зошто ја гледаше Австралија-Холандија ти денеска?

Многу глобализираш ти. Да, има фаци кои од кладилница не се излезени и цел живот им е тоа, ама колку се тие, а колку се сите други што следат фудбал од љубов? Мислиш дека никој не спортува од сите што постираат во темите за светското? Па плус и мене најде да ми кажеш дека треба да спортувам :icon_lol:. Од многу погрешна страна гледаш на целата работа.

Не е секој роден за да биде научник и не е секој роден за да биде фудбалер. Кој за што го бива, тоа го работи. Политичарите повеќе придонесуваат за општеството од фудбалерите? Колку што може да те израдува победа на твојот тим, во никој случај не може тоа да го направи некој математичар или научник. Ко така, дај да ги ликвидираме сите професии што директно не му придонесуваат на општеството. Да нема секретарки, да нема лото девојки, да нема шнајдери, да нема чевлари итн.
Може ја гледал у теретана доека вртел на точакот. #јер спортувал.

Што е муабетот дека ние со пиво и стомаци трулиме пред ТВ и компјутер, а тој е секси момак, развиен на точак и уште се надоградува?!

Онака, џаболебарски-кладионичарски прогнозирам дека дечкото добро ќе се ожени.

А за некоја година ќе ги држи оние смешни семинари од типот: ’Како да бидеш среќен’. ’Како да успееш’ и сл.

Извини што вака се мешам у муабетов,ама поглупо мислење одамна немам прочитано:facepalm:.што ти е финтава демек само ти спортуваш.А ти гарантирам од овја овде што коментираме за фудбалов,пола од нив играат фудбал,и спортуваат.Еве ја лично спортувањето у овој период го сведов на минимум баш ради фудбалов,мада и времево не дупчи,дали е тоа проблем?мислим дај не се прајте сезнајковци,ти си спортувал,си возел точак,теретана,да другиве овде што коментираме,у живот топка не сме чепнале.

Ох, мори муко. Друга ми беше поентата, но небитно. Никој тука не збори за чисти и нечисти, туку за друго. Небитно, продолжете си со муабетот. Напред Русија и Јапонија!

Гарант ти си од оние "фудбалери" шо плачат на секој контакт и се превиткуваат од "болка" како да ги маваат со електро шокови :sneaky:
Ти рекоа и погоре,тоа што тебе не ти претставува задоволство не значи дека не го бива и не е корисно за општеството.Што е до мене,јас сум повеќе за исполнување на душата преку вакви моменти кои те радуваат (победа на својот омилен тим и слично) отколку да земеш и да учиш цел живот.

Ние сме губеле време што гледаме светско,а ти си се надоградувал самиот себе си и си се развивал (теретана,не знам што...):cuc:

На крај краева,јас си одлучувам како ќе го "изгубам" моето време,а до тогаш,ти измислувај топла вода,телефон и интернет :)

Не е се во учењето и правење корисни работи за општеството.Ти напоменаа погоре,шо ќар имаме од политичарите?? Ако е така 80% од професиите не треба да постојат,пошо не прават нишо корисно за општестовото :)

Зашо бе стварно луѓето гледаат филмови ? Глупи луѓе ,нека отидат они нека глумат таму,да си ги усовршат своите актерски способности :tapp:

Да се навратам на темава,Белгија и Алжир се најкадарни за проаѓање понатаму,се надевам дека и така ќе биде :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom