ПМФ

• Креатор на темата Креатор на темата GraFusion
  • Време на започнување Време на започнување
Незнам дали знаете, али јас сум известен од една асистентка таму дека нема да има смерови прва година, тоа е по нова програма која што е донесена во мај годинава, има укинување на некои предмети и слично. Иначе планирам да го терам Програмско инжењерство. Него дај да се договориме да идеме заедно на уписи, тапа ми е сам да идам:nesum:

Хах супер и ја планирам на тоа, ако остане место:nesum: Ако не, идам на 3 години:toe: Кажи ми ти колку бода имаш вкупно ???

Хах супер и ја планирам на тоа, ако остане место:nesum: Ако не идам на 3 години:toe: Кажи ми ти колку бода имаш вкупно ???

92,75. Иначе и со 30 бода да отидеш ќе те примат во прв уписен ако си полагал напредно математика.Од 250 души што примаат во прв можат да влезат само 120 максимум, зашто само толку во Македонија полагале напредно

Јас ќе идам ск со еден другар иначе тој ќе се запишува на информатика на ПМФ. Петровски од кај си ?

Од Скопје сум, ти? Ако испадне нешто ок, ако не се гледаме од 15ти.:toe:

Од Крушево, годинава на ПМФ би требало четворица да има од Крушево( 1 информатика 1 географија и 2 медицинска физика) Крушевска инвазија на ПМф хахаха

Чекај стварно само 120 души полагале напредно ниво математика во Македонија ? :raz:

Да така ми пишаа од Министерство пред да биде полагањето

jas kako sto znam nesto poveke od 60 polagale napredno nivo.jas polagav,i mislam deka max da bea 65 so polagaa napredno,a sigurno ako ima prijaveni i so osnovno nivo ke gi primat na pmf oti imat deficit na studenti

jas kako sto znam nesto poveke od 60 polagale napredno nivo.jas polagav,i mislam deka max da bea 65 so polagaa napredno,a sigurno ako ima prijaveni i so osnovno nivo ke gi primat na pmf oti imat deficit na studenti
Tocno. Na pmf sve primaat posto nikoj ne se zapisuva:):) Tie sto polagale napredno nivo site ke vlezat vo drzavna kvota. A i tie sto ne ni polagale napredno pa duri ne ni polagale matematika istotaka ke vlezat vo drzavna kvota na smerovite kako matematika i fizika, a za informatika malku potesko

Другарот шо сакаше на Инф се јавил и му рекле дека со основно ниво примаат само во втор уписен рок и дека квотата за четиригодишни студии е 130 а не 250 како шо пишува во конкурсот. Знај некој нешто за ова ?
Ај ако има други заинтересирани за таму нека се јават во ПМФ и нека препрашаат

А да не знае некој од колку саат се уписите, зашто нигде не сум сретнал тоа?

Другарот шо сакаше на Инф се јавил и му рекле дека со основно ниво примаат само во втор уписен рок и дека квотата за четиригодишни студии е 130 а не 250 како шо пишува во конкурсот. Знај некој нешто за ова ?
Ај ако има други заинтересирани за таму нека се јават во ПМФ и нека препрашаат

Ова не верувам дека е, пошо се бара информатички кадар у нашата државичка.Да примаат се и математика основно но ако не се исполни квотата од 250.Па информатичари се гледаме на 15....
Позз до сите..

Имам ли шасна за државна квота на ПФМ - информатика со 80 бода? основно ниво математика..

Дечки ја се запишав. На сите што се запишавте, нека ви е со среќа...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom