Како изгледа Бог?

• Креатор на темата Креатор на темата Triglav
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Како може некој да ти каже како изгледа кога никој го нема видено ?
Јас го видов пред малку, топло и срдечно се поздравивме. ;)

Ti si realtime friend so Gurgi ?
Беги бе. Последен чоек на светов да е со него нема да сум пријател. :) Тој бог на кој јас мислам сигурно и ти си го видел утрово и топло те поздравил.

Молба.
Ако имате стара облека или нешто слично, ве молам да му ја испратите на Бог затоа што сиромавиот беснее на темата „Прашања до Атеистите„ и имам впечаток како ние да сме криви што оди во партали.
Еве јас планирав паќети за Србија и Босна, па ќе одвојам нешто и за Бог. Гревче е сиротиот тој.
и.:)
Гледам и кај тебе на профил „помош за Србија и Босна“, сакаш да пратеш паќетче за Србија?
Епа да ти кажам дека прошлиот петок Бог собра еден пун камион храна, облека и играчки од Верона, и еден камион од Виченца, во сабота тргна сканија со 30 палети за Србија.
Слабо атеистиве, со пакетчина само на Нова година.

Прати го типот бе, вика јас сум господ, а види под аватар што му пишува Само бог може да ми суди :pos:

Прати го типот бе, вика јас сум господ, а види под аватар што му пишува Само бог може да ми суди :pos:
Кадија те тужи , кадија те суди....:pos::pos::pos:

Гледам и кај тебе на профил „помош за Србија и Босна“, сакаш да пратеш паќетче за Србија?
Епа да ти кажам дека прошлиот петок Бог собра еден пун камион храна, облека и играчки од Верона, и еден камион од Виченца, во сабота тргна сканија со 30 палети за Србија.
Слабо атеистиве, со пакетчина само на Нова година.
Да не си и ти од оние кои носат од тука и шиткаат таму?
Пари за нова работна униформа да не ти требаат?(сепак работиш на семафор, нели?):)

Инаку, сеа ќе се фалиме кој колку дал? Тоа не е човечки!, кој колку има ќе даде (ти тоа што си нашол си дал).
Јас колку дадов, тоа нема да го коментирам затоа што тој материјал, облека, пари и храна одат за оние кои останаа без покрив над главата, преку ноќ загубија се.
И како што реков, да бидеме луѓе до самиот крај.;)

Имаме јасна престава за Буда (дали навистина изгледал така, незз. можеби), Господ Бог, во Библијата пишува дека Господ човекот го создал по својот лик, самите донесете заклучок. Исламот строго забранува визуелно да се преставува ликот на Аллах (па и на Мухамед), јас тоа ќе го почитувам тоа и нема да го коментирам. Хинду, многу шарени слики и кипови. Имаат многу богови, но повеќето верници сакаат само еден или неколку бога (Вишну, Шива, Брама...). И митологијата има многу богови, секој Бог си има различен лик (пр. Прометеј, Атина, Зевс, Херакле, Марс, Венера, Плутон, Хера, Кукукан, Диос, Диониз, Шинто.....). Некои други верувале во тотеми (пр. Индијанците верувале дека потекнуваат од волците или дека се во нивно сродство). Јудеистите веруваат во Јахве.....имагу други божества, богови и религии.

Но како изгледа? Јас мислам никако, не постои.:)
Зошто Буда го ставаш со овие другиве? Што врска има тој со боговите?

П.С. и Шинто не припаѓа тука ;)

Зошто Буда го ставаш со овие другиве? Што врска има тој со боговите?
Па и будизмот некои го сметаат за религија. :)
Инаку, да не бил Бог туку бил човек и затоа започнав со него.

Да не си и ти од оние кои носат од тука и шиткаат таму?
Пари за нова работна униформа да не ти требаат?(сепак работиш на семафор, нели?):)

Инаку, сеа ќе се фалиме кој колку дал? Тоа не е човечки!, кој колку има ќе даде (ти тоа што си нашол си дал).
Јас колку дадов, тоа нема да го коментирам затоа што тој материјал, облека, пари и храна одат за оние кои останаа без покрив над главата, преку ноќ загубија се.
И како што реков, да бидеме луѓе до самиот крај.;)
Е многу просто момче си бил.
Сето тоа се собра со помош на црквата, не дека јас дадов.
Наравоучение, црквата ги зближува луѓето.

Е многу просто момче си бил.
Сето тоа се собра со помош на црквата, не дека јас дадов.
Наравоучение, црквата ги зближува луѓето.
:facepalm:
Јас сум прост или ти си прост!
Ај види го првиот твој коментар на оваа тема!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom