Големо невреме во Скопје!

• Креатор на темата Креатор на темата HoLfElDeR
  • Време на започнување Време на започнување
Кај мене се намали дождов, роси само.
Од Скопје сум, нит земјотрес осетив, нит бутур...
Све е до психа. Мисли позитивно, ќе помине све. :D

Гледам одма почнаа по фб да се молат за Скопје.
Ништо нема да биде, бе. Мало невреме само. :D

Имам јас, гумено од тие жолтите со си пумпа е ама едното весло е скршено.
Daj go ke svrsi rabota :D za veslo ke zemam taa packata za ajvar praenje :D

Sent from my Vodafone Smart II using Tapatalk 2

Заплашени од неверојатниот економски бум на Република Македонија некои преку системот HAARP вечерва на нас Скопјани ни приредија ’’добра ноќ‘‘ ... и поплави и земјотрес ...
Шала на страна земјотрес не почуствував слаб бил 3,7 степени по Рихтер но силниот дожд и ветар кои траеа доста долго нанесоа големи штети на мојава улица повеќето домови се поплавени мислам на оние приземни простории(долни спратови/приземја како и подруми) улиците се полни со вода а дворовите се како базени !
Волку вода не сум видел во животот во мојов двор а плус и се изли канализацијата како резултат на непрекидното паѓање на силен и пороен дожд !!!
Слушам цел саат наназад сирени низ улициве ... незнам дали се сирени од амбулантски или од противпожарни возила ... под итно Србите да ја враќаат назад помошта !

Леле леле, само се надевам дека нема да почнат да се активираат свлечиштата на Водно...ама како што испоизградија еден куп зградурини таму...

И после Грујо не чинел
1005934_718302768232884_2683870337111382614_n.jpg

Тргнаа ли галиите за Солун ... (y):)

наместо гуми за спасување да купеа они вакцини за свински грип...

Мал дожд, одма полавени улици :pos: Па уште прават слики PrayforSkopje :tapp: Да си функционира канализацијата ќе немаме гајле :)
која канализација? што е тоа? се мачка на леб?

Погледнете јас снимав од кола таман што се вратив од Струмица, невреме вакво до сега немам видено :confused:

Мал дожд, одма полавени улици :pos: Па уште прават слики PrayforSkopje :tapp: Да си функционира канализацијата ќе немаме гајле :)
Не ми се верува колку се отидени со хаштагот. Зборам со луѓе од Србија ми викаат де бе до толку ли е лошо. Дефинитивно на некои индивидуи треба да им се одземе интернет и да немаат допир до него.

Како да функционира кога фрлате тампони, кондоми и тоалетна хартија у веце школката. :)

Од пола саат врнење.

Од
пола
саат.

Не правете драми ко преј фор Скопје :pos: и не припаѓајте во несвест за „поплавава“ ниту е како Србија ниту е како Босна, туку е фактот што канализацииве ни се од турско и не се ни отпушени ни прочистени ама тоа е кога актери и налик нив ти се кандидираат за градски татковци. Во нормален град ова вечерва немаше ни вирче да направи.

Земјотресов беше страшно и е едино што ме плаши од ситуацијава, почна малце па засили, е тоа ако не удри како што сме трусно подрачје е тек тогаш ќе биде збирајте се селани.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom