- Член од
- 23 јуни 2008
- Мислења
- 2.007
- Поени од реакции
- 1.306
Prvo , shto e maloumno deka Nadal se vrakja pet metri pozadi base line , shto e maloumno oti se mu zavisi od top spin forhendot , shto e maloumno shto Novak,chij fan sum , go nadigra , mu pokaza kako se mavat vineri , kako se nametnuva igra , kako se neutralizira top spinot , pa i kako se servira. Shto treba sega , kako moroni da pishuvame postovi ,bravo , chestitki za pobedata , pobedi podobriot , bla,bla,bla , nebare davame pres konferencija posle mechot kako teniserite samite i glumime uchtivost . Gi gledash li reklamite na SK za navivachite , toa e sushtinata , a ne da glumime uchtivost , chestitki za podobriot , my ass . Abe go zbrisha , ,,elegancija vo dvizenje Pal Zileri,, gledavme vo tret set , a bashka shto ke go oduchi od top spinot (toa ke e podobro za Nadal , oti ne mu e arna rabotata , pishav i porano), chicho Toni ke go sonuva cela nedela i nego i Beker i Vajda u paket , a mozebi i Eduardo .Stritbond mi pishuva za robotika , a porobotiziran teniser od Nadal nema , cel ritual pred servis,slajs servis , i ajde top spin , se toa pa toa . E zatoa vikam ,, ebate top spinot , ebate ,, . Novak vo momentov e cela klasa nad nego , poraznoviden , pouniverzalen , edinstveno samo da ja ima taa manijakalna posvetenost shto ja ima Nadal , bukvalno ke e nepobedliv , ama toa e drugo poglavje . Tolku za maloumnosta .Освен тебе ја не видов некој друг да искоментира така малоумно. Јас никогаш не сум го потценил Ноле ниту сум зборел лошо за него, напротив, го почитувам и знам да признаам кога он е подобар и кога ќе победи, за разлика од тебе, колку глупости се изнатресе лани после РГ и УСО ауууу страшно беше тоа. Ајде уживај во победата, иако не знаеш да го направиш тоа.
Za Novak , zalno ke e toj kapital teniski shto go ima vo racete ako ne go realizira zaradi problemot so karakterot , ili so drugi zborovi pristapot kon mechot . Jas ne se sekjavam na nekoj drug top pet teniser so vakvi chesti oscilacii vo eden mech , bukvalno kako dva teniseri da se menuvaat vo tekot na mechot . Iskreno , neobjasnivo mi e (porano igrav ping pong , pa aj da kazam profesionalno , a i chesto igrav tenis , sega moshne retko) kako e mozno takvo labilno odnesuvanje. Razbiram da ne ti odi ,, shutot,, da ne ti e denot , ama vo eden mech pochnuvash kako pochetnik , pa pochnuvash da gazish , pa pak apatija , pa pak gazish , ne mi e objasnivo. Novakovite fanovi ke treba da potpisheme peticija do nego da ne ni pravi vakvi shokovi ili da ni plakja otshteta

Za RG , Novak e glaven favorit ako stigne do chetvrtfinale , povekje se plasham da ne kiksne do chetvrtfinale otkolku koga ke pochne da igra so prvite nositeli , a i posakuvam da ne se padne vo istiot del so Stan , ich ne mu lezi so igrata , drug ne gledam koj bi mozel da mu zeme tri seta , eve mozebi i Fed (seriozen sum , Fed znae da igra protiv Novak ). Nadal ne go komentiram , ke kazam neshto maloumno , ke se naluti Shtef a i jas treba da se sramam kako fan na Novak a i ke gi sramam drugite Novakovi fanovi . Nishikori , tuka e potencijalnoto iznenaduvanje , toa shto go pokaza na Barsa i Madrid beshe bash dominacija , a i neodolivo me potsekja na igrata na Novak