Како да се справиме со Вампири, Вукодлаци Уроци, Вештерки...

• Креатор на темата Креатор на темата Let 3
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Докази дека постојат вампири има секаде низ светот, тоа ја отфрла теоријата дека тоа е измислица, на пример на Филипините е познат како Мананангал, кој исто може да биде уништен од сонце, бега од лук, цица крв....

Докази дека постојат вампири има секаде низ светот, тоа ја отфрла теоријата дека тоа е измислица, на пример на Филипините е познат како Мананангал, кој исто може да биде уништен од сонце, бега од лук, цица крв....

Кои докази? Наброј некои, баш ме заинтересира

Имаше овде на форумов едно девојче неколку дена за ред се нешто и се случуваше во 3.00и некој чудни звуци слушала кои некако, незнам ни ја како, успеала да ги сними со мобилен ама после незнам што се случи со мобилниот па мораше да го прекрсти.
Е сега она ако ја прочита темава ќе биде супер зашто она од искуство ќе ни каже што-како и како се справила. :vozbud:

Кои докази? Наброј некои, баш ме заинтересира
Постојат записи и сведоштва од антика па до денес, во африка, европа, америка, азија....
Има и за вампири за вукодлаци, вештери, вили.......Во двор на црква во Создол најдени се гробови на вампири, едниот со колец во градите друг со железен предмет во стомачен дел

Постојат записи и сведоштва од антика па до денес, во африка, европа, америка, азија....
Има и за вампири за вукодлаци, вештери, вили.......Во двор на црква во Создол најдени се гробови на вампири, едниот со колец во градите друг со железен предмет во стомачен дел

Според мене ова се бабини деветини, народот порано бил прост и толку му требало, некој ако се занимава со ''магија'' и слични глупости да го прогласат за вештер и да го линчуваат на сред село. Вакви дешавки уште се случуваат во африка.

Според мене ова се бабини деветини, народот порано бил прост и толку му требало, некој ако се занимава со ''магија'' и слични глупости да го прогласат за вештер и да го линчуваат на сред село. Вакви дешавки има уште во африка.
Тој “прост“ народ изградил градови, патишта, се бавел со математика, астрономија, географија, патувал поморе и земја пишувал филозофија, поезија, проза, направил уметнички дела на кои денес им се воодушевуваме

Тој “прост“ народ изградил градови, патишта, се бавел со математика, астрономија, географија, патувал поморе и земја пишувал филозофија, поезија, проза, направил уметнички дела на кои денес им се воодушевуваме

Бил паметен, градел, творел, но не значи дека кога се работело за религија бил екстремно прост. Долга е листава, и ова се само тие што се евидентирани жртви на простоќата на западниот свет. А правите бројки се далеку поголеми

Some authors claim that millions of witches were killed in Europe, while modern scholarly estimates place the total number of executions for witchcraft in the 300-year period of European witch-hunts far lower. William Monter estimates 35,000 deaths (see table below),historian Malcolm Gaskill 40,000–50,000. About 75 to 80 percent of those were women

Последно уредено:
Бил паметен, градел, творел, но не значи дека кога се работело за религија бил екстремно прост. Долга е листава, и ова се само тие што се евидентирани жртви на простоќата на западниот свет.
Имаш и листа и на убиени на основ на политика, спорт, музика, нација, љубов.... бил екстремно глуп и во тие области народот?

Имаш и листа и на убиени на основ на политика, спорт, музика, нација, љубов.... бил екстремно глуп и во тие области народот?

не ја врти темата, збориме за вампири и вештерки тука:icon_lol:

не ја врти темата, збориме за вампири и вештерки тука:icon_lol:
не е вртење тема, дали листа на убиени ради вампирство или вештерство е доказ за прост народ по тоа прашање а листа на убиени ради спорт или љубов не е
ти таков “доказ“ даде не јас

не е вртење тема, дали листа на убиени ради вампирство или вештерство е доказ за прост народ по тоа прашање а листа на убиени ради спорт или љубов не е
ти таков “доказ“ даде не јас

Сакам да ти кажам дека ги убивале луѓето за измислени причини, а не дека се тие вештерки и слично. Доволно било некој да каже дека тој и таа е вештерка или вампир и да го запалат. И најчесто тоа била католичката црква. Кажи ми ти дали паметен и свесен човек прави такви работи? Дали сега убиваат вампири и вештерки во европа? Не. Нема вампири, нема вештерки, нема вуколаци све тоа е измишљотина како да се манипулираат и заплашат глупите верници.

Сакам да ти кажам дека ги убивале луѓето за измислени причини, а не дека се тие вештерки и слично. Доволно било некој да каже дека тој и таа е вештерка или вампир и да го запалат. И најчесто тоа била католичката црква. Кажи ми ти дали паметен и свесен човек прави такви работи? Дали сега убиваат вампири и вештерки во европа? Не. Нема вампири, нема вештерки, нема вуколаци све тоа е измишљотина како да се манипулираат глупите верници.
A вештери и вампири во античкиот свет? Во Персија, Вавилон, Рим... кога абер немаше од католици ни христијани, Во хиндуизам, во филипинските религии?? на места и во време кога никој не знаеше за христијанство.

жената па и синовите го виделе покојникот мртов како оди низ дома, тоа е повампирен мртовец, демони влегуваат во живи луѓе и тие после се као ненормални прават глупости одат наоколу голи, вриштат, се смејат без причина, гласаат за СДСМ, некогаш се и агресивни..... Али ко ќе стани мртоец тој е вампир, и тој најчесто ги прогонува своите блиски додека демоните напаѓаат било кого немаат тие свои блиски.

Секаде прочитав како се уништуваат и бркаат вампири, нешто во врска за демониве? Како на пример се бркаат од човек?

A вештери и вампири во античкиот свет? Во Персија, Вавилон, Рим... кога абер немаше од католици ни христијани, Во хиндуизам, во филипинските религии?? на места и во време кога никој не знаеше за христијанство.

Тогаш најверојатно било уште полошо, народот бил уште поглуп. На човечката свест и требале илјадници години да еволуира до ова дереџе на кое сме дојдени и да не се замара со такви глупости. Тие работи настанале исто како и митовите во античка грција и рим, биле измислени од народот низ вековите. Одсекогаш се верувало во натприродното (непостоечкото)

На човечката свест и требале илјадници години да еволуира до ова дереџе на кое сме дојдени и да не се замара со такви глупости.
Нешто си ми сумњив... ај кратко кажи што е основниот принцип на еволуцијата? Што е према тебе еволуција, како ја разбираш?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom