Како да се справиме со Вампири, Вукодлаци Уроци, Вештерки...

• Креатор на темата Креатор на темата Let 3
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Како да поверуваме во нешто што го немаме видено, мислам стварно...
Како шо вика цацко
-Јас додека не пробам Лав за мене свињата е крал на животните.

Делумно, инквизицијата е оправдана. Веројатно не во сите случаи. Или, поверојатно - не, во повеќето случаи.
Но, луѓето кои се занимаваат со таканаречена црна магија, заслужуваат полошо.[DOUBLEPOST=1399749708][/DOUBLEPOST]
Не.
Како што кажав, луѓето си имале работа со духови или демони. Некои од нив, во некои делови од светот, овие појави ги нарекувале вампири.
башка се духови, овие се вампири и тие цицаат крв од живите, на духовите не им треба крв за да опстанат, исто како што на зомбите им треба храна пошто се сепак телесни исто како и вампири и вештери и вукодлацци, им треба храна, крв

е сега @Let 3 фино да ни објасниш како си се справувал со овие суштества од искуство и како во иднина би дејствувал кога би бил нападнат повторно

Дека постојат духови да, а чим постојат духови има и демони а вампири некако не ми е верна приказнава ,па де цицање крв незнам што ,па вукодлаци работава ептен Twilight ми е така да некако не верувам во нивното постоење.

Дека постојат духови да, а чим постојат духови има и демони а вампири некако не ми е верна приказнава ,па де цицање крв незнам што ,па вукодлаци работава ептен Twilight ми е така да некако не верувам во нивното постоење.

Црквата тврдела дека постојат...

Црквата тврдела дека постојат...
Па не само црквата има премногу луѓе кои тврдат дека постојат.... а кај што има чад има и оган :)

е сега @Let 3 фино да ни објасниш како си се справувал со овие суштества од искуство и како во иднина би дејствувал кога би бил нападнат повторно
Има погоре објаснувања како може да се познае дека некаде има вампир и кко се справува со нив

јас си конзумирам лук, цел ден грицкам лук, потта ми мириса на лук, телесните флуиди ми мирисаат на лук, и фекалијата ми мириса на лук, тоа ги држи вампирите подалеку од мене
@Let 3 сериозен си со муабетов за луков или се заебаваш мислам стварно мислиш дека тој ајде да го наречам ,,ритуал" делува ? И како второ кој црни вампири човече ?

Не се чудиш како мртовец оживеал во гроб али те чуди како технички и логистички излегол од под 2 метра земја?? Па Бог кој создал цела вселена, планини океани галаксии милиони видови животни од микроскопски то по дедетина тони тешки, ваљда измислил и некоја техника да оживеан мртовец излезе од гроб....
На прашањето дали верувам во вакви 'нестварни' работи моето објаснување е токму ова. Кога НЕКОЈ, ако не е господ го создал универзумот, човечштвото зошто да не создал нешто натприродно, нестварно и 'смешно' за голем број од луѓето. Верувам во духови на мртви луѓе верувам во друга цивилизација надвор и некаде далеку од оваа нашава!:)

@Let 3 сериозен си со муабетов за луков или се заебаваш мислам стварно мислиш дека тој ајде да го наречам ,,ритуал" делува ? И како второ кој црни вампири човече ?
Па до сега ме нема каснато вампир - значи делува

Вампирот е влакнест како пес, има крвави очи и заби, и блува оган. Нема коски туку е само кожа исполнета со крв. Вообичаено злосторниците и грешниците по смртта стануваат вампири, а праведните, само ако преку нивните трупови премини некое нечисто животно (мачка, пес, глушец, кокошка). Вампирот може да биди и невидлив, а присуството го осеќаат кучињата, коњите, говедата. Најчесто се јавува на гробиштата, крстопатите, водениците или во куќите на најблиските. Против вампири се користат: крст нацртан со катран на вратата од куќата, железо, лук, звук на ѕвоно, или шилести предмети
Nemash blage veze, mazen sum ko parhet a ne se depiliram, ochi krvavi neam duri i ako stanam pred zajdisonce, ogan ne ali dim da ako se cadat cigari, iam i koski, zlostornik ne ama gresnik da.
Ova za nevidlivosta e samo mit isto i ona deka nemame odraz u ogledalo namerno pustena dezinformacija i toa od nasa strana u slucaj nekoj da te probie i za da se osigura te mesti pred ogledalo i cica mica svrsena je prica glup narod.
kuchinjata nemaat nikakov problem niti machkite bash se srcki, krstot nema nekoja uloga poso mnogu od nas posetuvaat crkvi i od kako kje se povampirat, luk i toa nema veze preeska bufnav eden taratura, kambana isto nema vrska, shilesti predmeti ebate belja ebate ti nema da umresh ako ti zarijat kol vo srce ?
A da i ona deka sme izleguele samo navecher a sonceto ne gorelo NEMA VEZE navecher iskachame posho togash e naj interesno i sho e najbitno navecher najvishe kurvi ima,sho koj kur kje praish na den pladne koga site se ili po pole ili po skolii ?

Во некои места како превентива од вампири во петата на умрениот му се заковувала шајка,или па околу вратот му се ставал срп кој требало да му го пресече вратот ако проба да стане.

Nemash blage veze, mazen sum ko parhet a ne se depiliram, ochi krvavi neam duri i ako stanam pred zajdisonce, ogan ne ali dim da ako se cadat cigari, iam i koski, zlostornik ne ama gresnik da.
Ova za nevidlivosta e samo mit isto i ona deka nemame odraz u ogledalo namerno pustena dezinformacija i toa od nasa strana u slucaj nekoj da te probie i za da se osigura te mesti pred ogledalo i cica mica svrsena je prica glup narod.
kuchinjata nemaat nikakov problem niti machkite bash se srcki, krstot nema nekoja uloga poso mnogu od nas posetuvaat crkvi i od kako kje se povampirat, luk i toa nema veze preeska bufnav eden taratura, kambana isto nema vrska, shilesti predmeti ebate belja ebate ti nema da umresh ako ti zarijat kol vo srce ?
A da i ona deka sme izleguele samo navecher a sonceto ne gorelo NEMA VEZE navecher iskachame posho togash e naj interesno i sho e najbitno navecher najvishe kurvi ima,sho koj kur kje praish na den pladne koga site se ili po pole ili po skolii ?
Веројатно нема везе и тоа дека пиете крв, имате очњаци по долги и дека живеете бесконечно.

Веројатно нема везе и тоа дека пиете крв, имате очњаци по долги и дека живеете бесконечно.
Za zubite zavisi koj kako ama sega so modernava stomatologija skoro site imaat, a za krv i toa e mit osven ako ne ti se pogodi nekoja koga ima dobieno taka i nastanal mitot, poso nieden vampir ne ebe pred oralno da ja zadovoli zenata.
Da vadime krv ali toa sega moderno so igla, da ziveeme beskonecno blagodarenie na krvt6a koja ja zemame preku transfuzija.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom