Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Зборам за цело школување...Од програмирање во јазици како DarkBASIC,blitz и други и се до C/C++,Java итн...До учење на "engines" kako Unreal,Unity..итн итн...Мислиш програмерски или графички дел? Колку што знам нема.
Сите сте паметни по форумивеИма бе, кај тебе дома. Баш пред него седиш!
Барај онлајн бесплатни почетнички туторијали за графика 3дМах, Маја, Блендер итн., и ти треба математика при програмирање многу. Ете така.
абе тешки ти да научиш толку, да си толку спремен аплицирај во valve ќе те соберат одма, ама ој види кои им се условите за работа.Сите сте паметни по форумиве..знам дека има секакви туторијали по нет-ов ги имам поминато повекјето.
Ке научиш од нив Basics да но за да успееш ти треба од диплома до контакти и ред други работи..
Едноставно ме интересираше дали има и дали некој слушнал за такво нешо..
Има ли Македонија Game Development школо?
Другар неможеш да бидеш спремен од он-лајн туторијали и од вежбање по дома...абе тешки ти да научиш толку, да си толку спремен аплицирај во valve ќе те соберат одма, ама ој види кои им се условите за работа.
Фала
Уште да беше толку лесноАбе добро е тоа што си заинтересиран и еве убаво ти одговориле, научи си од интернет па и ако треба купувај си книги (ако има на Македонски ако не англиски) ама тука најбитно во програмирањето на игри (твојот случај) да создадеш тим. Под ова мислам да си најдиш графички дизајнер (што ќе ги прави моделите, нормално што повеќе тоа подобро) и програмери (ако има потреба а би требало да има) друг и почнувајте со програмирањето на играта. Но да тоа е финтата во Македонија тешко да најдеш така пошто не ни имаш посебни да речеме школа за програмирање на игри, а инаку во програмирање на игриве ти препорачувам или C# ili JavaScript тие се најкористени! Поздрав!
Па не се баш милиони.. Јас мислам ако се има желба се се може така да и да опфати правењето игра 5-6 години (ако не и повеќе) сепак може да се успее и да се најдат и 3Д моделери и се др.Уште да беше толку лесноГрафички дизајнер што спомна, само може да го направи cover-от на играта
Него му требаат 3Д моделери, аниматори за карактерите, после екстериерни и ентериерни моделери, па level design-от на околината и уште милион др ствари ..
Големите игри не се прават ниту во C# ниту во Јава. Само олдскул, C и C++.Абе добро е тоа што си заинтересиран и еве убаво ти одговориле, научи си од интернет па и ако треба купувај си книги (ако има на Македонски ако не англиски) ама тука најбитно во програмирањето на игри (твојот случај) да создадеш тим. Под ова мислам да си најдиш графички дизајнер (што ќе ги прави моделите, нормално што повеќе тоа подобро) и програмери (ако има потреба а би требало да има) друг и почнувајте со програмирањето на играта. Но да тоа е финтата во Македонија тешко да најдеш така пошто не ни имаш посебни да речеме школа за програмирање на игри, а инаку во програмирање на игриве ти препорачувам или C# ili JavaScript тие се најкористени! Поздрав!