Проблем со професор

• Креатор на темата Креатор на темата staycalm
  • Време на започнување Време на започнување
Ете гледаш и сам. Што ако ги праќа кај директорот, или на разговор кај психолог. Пак исто тераат.
Ќутекот е права работа, во одредени ситуции.
Не мислев за негов час, на негов час се мирни сите. Пошо знаат дека ако не се мирни нема да ги трпи тој, кажав и пак ќе кажам не е таков мојот случај[DOUBLEPOST=1398455327][/DOUBLEPOST]
Колку што знам, и во јавна установа не смее да снима кој како ќе му текне... посебно на час. Во училишта еве кои имаат видео надзор се снима во ходници, ама во училници-не. Си има правила. Ако наставникот претерува и е дрзок, прво се пријавува кај директорот, најдобро не само од учениците, туку и родителите да се вклучат. Ако не се реши проблемот, си имате просветна инспекција, министерство за образование и слично, па се префрлува натаму случајот. Обично како оди-побарајте од класниот/класната да свика родителска, па таму учениците и родителите да си кажат што е проблемот, да се направи записник, да се пријави кај директор и совет на училиште (не наставнички, туку оној во кој има и наставници и родители), да се инсистира да се реши проблемот, наставникот да се прибере малку во однесувањето, а ако не го решат случајот тие, да се оди на повисоко ниво. Не очекувајте чуда, посебно ако е поврзан (партиски) со власта, со директорот и сл. И ако е толку лош педагог и лош човек, очекувајте да се одмаздува со оценки. Не дека смее така, ама не смее ни да е безобразен со учениците, па ете е. Ако дивеете на час и ако е строг, тогаш не го обвинувам и ако претерал, затоа што нему ќе му речат дека како знае и умее мора да направи ред на часот. А со некои дивјаци како поинаку да се разбере човек, освен на нивни јазик?
⇩ нема никаде видео надзор освен во канцеларијата
Детето ми пиша во порака дека и директорот знае за случајот тогаш он е потрчко и се плаши да не го избркаат. Партиски се врзани сите професори не е тоа што беше порано кога имаше казни и бркање од работа.

Не мислев за негов час, на негов час се мирни сите. Пошо знаат дека ако не се мирни нема да ги трпи тој...

Каков проблем тогаш? Кажи кој е тој професор, ДА ГО ГЛАСАМЕ ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛ!!! :)
(додека уште има време)

Каков проблем тогаш? Кажи кој е тој професор, ДА ГО ГЛАСАМЕ ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛ!!! :)
(додека уште има време)
Стварно мислиш дека би кажал кој професор е ? Ако можеш да помогнеш пиши порака, ако не здравје! :)

Значи се работи за професор кој што се однесува непрофесионално односно ги вреѓа учениците, им збори безобразно па и дури посегнува по некое дете, што може да се направи? Ако некој мисли дека може да помогне пратете ми порака ве молам, ќе ви го објаснам случајот подетално во порака!
Фала.
Не успеав да најдам ваква тема, затоа отворив нова.
Ее момче момче,со власт и газ нема играчка..Начекајте го кога се враќа од некаде,па по уши по врат белки ќе се опамети..Џабе и на психолог,џабе и милиција,се штитат професорите меѓу себе..Ќе ве обвинат вас дека сте неозбилни и демек вие го предизвикувате,сте немирни и слично..Кола ако има исто и тоа размозгајте,на трупчиња,ишарано ова-она..Тебе конкретно што ти направил?Ај пиши ми во порака ако не те мрзи..[DOUBLEPOST=1398456065][/DOUBLEPOST]
(додека уште има време)

Гарант е некое педерче пикнато со врски,некое безобразно,младо 30-тина години,и затоа он и остала багра му се плашат..

Ее момче момче,со власт и газ нема играчка..Начекајте го кога се враќа од некаде,па по уши по врат белки ќе се опамети..Џабе и на психолог,џабе и милиција,се штитат професорите меѓу себе..Ќе ве обвинат вас дека сте неозбилни и демек вие го предизвикувате,сте немирни и слично..Кола ако има исто и тоа размозгајте,на трупчиња,ишарано ова-она..Тебе конкретно што ти направил?Ај пиши ми во порака ако не те мрзи..[DOUBLEPOST=1398456065][/DOUBLEPOST]

Гарант е некое педерче пикнато со врски,некое безобразно,младо 30-тина години,и затоа он и остала багра му се плашат..
Не е млад :D

Бах, децава денес... Ако мислиш дека толку претерува, сачекај го после часови.
Во меѓувреме, гледам цели генерации без ронка почит кон наставниците/професорите во образовните институции (или општо кон постарите). Тоа е пошто секој почна да прави се што сака, а наставниот кадар реално нема никаков механизам за справување со екстремните случаеви.
Имам внука од брат која учи во училиште каде има неколку деца на некои буџовани, кои на секој час се качуваат на клупи, врескаат, урлаат, кршат инвентар, и што се не друго што реално заслужува добар ќутек на лице место. Практично другите деца од нив не можат да учат, и гледаат дека смеат да прават што сакаат без последици.
Ама не, денес некој не смее да ги пипне „дечињата„. Ниту има начин како да го спречи тоа што се случува.

Не знам точно каков е твојот случај, можеби не е ваква работата... ама од кажувања едно 99% се токму вакви случаи какви што ги опишав. Што се мене тиче, треба на наставниците/професорите да им се даде по една подебела врбова прачка и license to spank. :cautious:
Реално да си бидиме искрени, појќе е вината кај професорите него кај децата.
Зошто иначе децата не се однесуваат исто кај сите професори? Кај некои се бубачиња, кај некои и на гла се качуваат.
Се додека има се повеќе професори кои не се педагози, до тогаш ќе си трпиме.
На шо личи па професор да и рече на ученичка "Колку сакам да те наполнам во устата" и за то да не добие никаква казна пошо ко црева се испреплетени образование со политика?

Значи се работи за професор кој што се однесува непрофесионално односно ги вреѓа учениците, им збори безобразно па и дури посегнува по некое дете, што може да се направи? Ако некој мисли дека може да помогне пратете ми порака ве молам, ќе ви го објаснам случајот подетално во порака!
Фала.
Не успеав да најдам ваква тема, затоа отворив нова.
Колку сака нека е забрането, вие снимајте го.....но не само една снимка.........снимајте 5-6.....не ги објавувајте....потоа една објавете на јутјуб анонимно.........ке се рашири како вирус за еден саат, медиумите ке си го направат своето, само тоа чекаат.....тој ке почне да се брани бла бла....и потоа ке ги пуштите сите снимки до медиумите....тоа ке и даде акцент на целата работа.......натаму не знам како ќе тече ситуацијата.....но бидете анонимни и претпазливи, по можност од интернет кафе правете го ова, и нов маил....

Да не случајно ги лоцираат по ип адресата па од интернет кафе :pos:
И мене ме закачаше професор до осмо ама еднаш два пати го пријавив и после да видиш шо мирно си седеше, а еден со мене шо учише му вика ќе ти ги исечам гумите ако ме чепнеш уште еднаш и овој грејниот се уплаши толку му беше.:pos:
Инаку секој професор од почеток како ќе се постави така ќе се однесуваат и учениците, на пример на некои професори се однесуваме ок додека на некои буквално шо сакаме тоа си правиме на час.
Во врска со твојот професор најдобра идеја ти даде @musketarr тоа е дефинитивно најдобра опција.

а што треба да му речам професоре ќе ве снимам
Друже имаш од Ибеј Амазон.... ефтини саатови пенкала и слични срања со вградена камера, ги има и во Скопје но цената е по 5000-6000 додека на Ибеј се по 20-30 долари ако не се лажам

Друже имаш од Ибеј Амазон.... ефтини саатови пенкала и слични срања со вградена камера, ги има и во Скопје но цената е по 5000-6000 додека на Ибеј се по 20-30 долари ако не се лажам
Знам знам, како бе толку скапо? Еден за 500 денари дава пенкало со вградена камера али сеа нормално не е фул ејџ ди туку 360 пиксели :D

Знам знам, како бе толку скапо? Еден за 500 денари дава пенкало со вградена камера али сеа нормално не е фул ејџ ди туку 360 пиксели :D
На интернет страна гледав и сигурен сум 100% дека толку пари беа во Скопје.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom