♛ Monte - Carlo Rolex Masters 2014 ♛

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 март 2010
Мислења
17.047
Поени од реакции
16.577
335px-Logo_Masters_Monte_Carlo.svg_.png

Со мастерсот во Монте Карло ја започнуваме сезоната на земја, на која официјално (неофицијално е веќе започната со турнирот во Хјустон) ќе се појават најдобрите играчи на турот, со исклучок само на Енди Мареј, кој уште поодамна реши да не настапува на овој турнир.

Па така, од утре, па се до наредна недела, на терените во Монте Карло ќе ги гледаме Ѓоковиќ, воедно и бранител на титулата, Рафаел Надал, ланскиот финалист на турнирот, и на изненадување на сите, на овој турнир ќе се појави и Роџер Федерер кој пројави желба да заигра, па организаторите му доделија вајлд карта.

17.jpg

Денес во Монте Карло беше извршен и ждребот за турнирот, како што е познато првите носители се слободни во првото коло, па Новак Ѓоковиќ одбраната на титулата ќе ја започни од второто коло, а противникот ќе го добие од дуелот Беноа Пер/Квалификант, во делот каде што е Ѓоковиќ уште се и Бердих, Федерер, Цонга.
Првиот носител на турнирот, Рафаел Надал во второ коло најверојатно ќе игра против домашниот тенисер, Жил Симон, во негова половина од првите носители се уште и Давид Ферер, Вавринка, Милош Раониќ, па од ко ќе се собере и одземе, можеме да заклучиме дека ќе нема некој посериозен проблем и препрека да стигне до финалето.

Федерер во прво коло ќе игра со подобриот од дуелот Радек Степанек - Карловиќ.

Прв фаворит нормално е владетелот на овој мастерс, Рафаел Надал, па Ѓоковиќ ќе има доста тешка задача да ја одбрани титулата од ланската година. Победникот на турнирот, гледајќи го почетокот на сезоната, би требало да се бара помеѓу овие двајца тенисери.

CE9DD6CFB0644CAFA3AEA6FA6DBE26C6.ashx

Како што напоменав погоре, на турнирот нема да го гледаме Енди Мареј, освен него, учество откажаа и Томи Хас, Флоријан Маер и Ришард Гаске.

Целосниот ждреб - www.montecarlotennismasters.com/Share/Event-Draws.aspx?Year=2014&Draw=ms
Официјален сајт на турнирот - www.montecarlotennismasters.com
Твитер профил - https://twitter.com/MCROLEXMASTERS
Фејсбук профил - https://www.facebook.com/MonteCarloRolexMasters/

Преноси на Спорт Клуб и МРТ.

Јас како навивач на Надал се надевам дека токму тој ќе ја земе титулата... а и мислам дека Надал нема да дозволи две години по ред да ја загуби титулата на овој турнир.. лани загуби во финалето од Ѓоковиќ.. за крај да се надеваме дека ќе гледаме интересен турнир и добри мечеви,и најдобриот нека победи :D

Денес на терен и излегуваат фаворитите за титула на турнирот.
Ѓоковиќ својот прв меч ќе го одигра против Алберто Монтањес, од 13.30 часот, после него излегува Бердих против Турсунов, за на крај од денот да го гледаме Ферер - Шарди.
Цонга против Колшрајбер ќе играат втори на централниот терен.
Интересен дуел би требало да гледаме помеѓу Чилиќ и Фернандо Вердаско.

Da ti ebam retardiranata publika na mechot Seppi-Youzhny 15 minuti nemozat da sednat na svoite mesta.

Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2

Auuu metla odkoga gi spasi 3te brejk topki u prv set...

Да не си му во кожата на Алберт. Во неполни 2 месеци, има фантастични 2 гема освоено во двата дуели со првите Новак/Надал.

Шардиииииииии...........го шашардисаа :pos::pos::pos:

Ќе видиме денес дали Вавринка е вратен во форма и како стои коленото на Монфилс :)

Како бе олку спласна интересираноста за турнириве, толку малку мислења за највозбудливиот турнир на највозбудливата подлога? :icon_lol:

Како бе олку спласна интересираноста за турнириве, толку малку мислења за највозбудливиот турнир на највозбудливата подлога? :icon_lol:
Највозбудлив турнир и највозбудлива подлога? Од каде пак сега ова?[DOUBLEPOST=1397648223][/DOUBLEPOST]Инаку Федерер партал прави денеска. Ќе биде интересно.

Rafa :eek: nema valjda so teymuraz da se machi.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom