4NHK0
Јас сум ти батка у суштина многу флексибилен шизик
Па објасни ни некојаИгри од улица ? Еве неколку :
-Кутија
-План
-Пупенка
-МикиТула

План ја знам како криенка, ама со нацртан план на земјата... Може и да не е таа

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Па објасни ни некојаИгри од улица ? Еве неколку :
-Кутија
-План
-Пупенка
-МикиТула
Кутија прво со камче се чиниме кај последниот што ќе остане камчето тој лежи и со шише или топка фрламе/пуцаме надоле,ние се криеме а тој додека не ја фати топката не смее да се врти позади.После тоа ги бара сите,но може и да се спасува ако некој испадне пред него и пак го фрли шишето/шутне топката надоле.Па објасни ни некоја
План ја знам како криенка, ама со нацртан план на земјата... Може и да не е тааЗатоа објасни ни.
И јас одамна немам играно...Исто играв и Супермен, Зоро, Змија...Тие сега ги има и по маркетите, лесно се набавуваат...монопол. ме натераа да ја играм повторно после 20+ години![]()
Јас Мафија ја снам без карти...Ао полицајци, мафијаши и неутрални...Незнам за Мафија со карти.[DOUBLEPOST=1397165656][/DOUBLEPOST]МафијаОбавезно игравме кога ни се наоѓаа карти при рака, топ е играта кога нема што да се прави, а сте повеќе од 5,6 луѓе
![]()
Ееее како беше таа здрвен дедо??Сега ми текна ама само по името...Ама сепап ја паметам дека сум ја играл...Жмурка,здрвен дедо,џамија,бзззззз,долга магарица,плочка,дај царе војску,сллепа баба,џамлии,фанта,камај,сервис,фудбал,баскет..............со овие игри ни поминуваше безгрижното детство.
Се игра брканица со сите што се надвор,делејќи се на две групи.Едната група брка а од другата група бегаат.Тој што ќе го фатат со испружена рака се потприра на зид.Од групата што брка 2-3 ги чуваат фатените.Некој од групата што бега треба на дајде погоден момент да ги ослободи ватенита поминувајќи под рака при тоа да не го фатат.Јас Мафија ја снам без карти...Ао полицајци, мафијаши и неутрални...Незнам за Мафија со карти.[DOUBLEPOST=1397165656][/DOUBLEPOST]
Ееее како беше таа здрвен дедо??Сега ми текна ама само по името...Ама сепап ја паметам дека сум ја играл...
грешка коментар ...Се игра брканица со сите што се надвор,делејќи се на две групи.Едната група брка а од другата група бегаат.Тој што ќе го фатат со испружена рака се потприра на зид.Од групата што брка 2-3 ги чуваат фатените.Некој од групата што бега треба на дајде погоден момент да ги ослободи ватенита поминувајќи под рака при тоа да не го фатат.
Доколку го фатат застанува и тој а ако на некои поминал под рака тие се ослободени и повторно бегаат.Се игра додека не ви се здосади односно 3-4 саати.