Отворање досие пред дипломирање, изгубени пријави, каде е одговорноста на факултетот?

• Креатор на темата Креатор на темата musketarr
  • Време на започнување Време на започнување
На Информатика на УГД таа жената што работи во студентски сите уплатници и пријави од цела година за еден студент и беа закачени заедно нема шанси од 20 пријави 2 да се изгубат, или да фали уплатница. Немаше шанси да ти фали уплатница за осигурување од 2 год па семинарски од 4. Сите заедно ги ставаше во папка. Додека не ја стави папката во тоа шкафот не почнува со пријавување на испити или запишување на година на друг студент.

Кога ми го отвараа досието по терминот за работа со студенти ме викна внатре со неа и се беше подредено немаше ниедна пријава пр од прва година да е фрлена во тие од четврта или измешани уплатници. Уверението ми го даде истиот ден. Кога отидов да си ја земам дипломата главната книга не беше кај нив за да се потпишам, па така ми ја даде.:D Свидетелствата од средно ми беа подредени од 1-4 година како што им ги дадов кога се запишував. :cuc:
Сега не знам како е ама се надевам дека не е забегала. :D

Дипломирав пред 5 години на економски на УКИМ. Таа на студентски ми вика дечко ти фалат 3 пријави, треба да ги донесеш. Една пријава мислам беше 20 денари, плус таксена марка 50, така беше нешто не се сеќавам.
Беа договорени со тие од книжарницата да си ги делат парите, ти ке им однесеш празни пријави, овие ќе ги вратат во книжара и ќе си ги поделат парите. И зошто знаев дека те дупат во здрав мозок, купив три пријави, и ги пополнив со мои податоци, само местото за предметот го оставив празно. И ги носам на таа во студенски и ми вика нас ни требаат празни зошто веќе они пополниле три пријави за мене. Немој не ме је..
Ми беше дојдено од се преку глава, и се правам како да не сум ја слушнал и и викам, еве повелете трите пријави што ми фалеа. Кажа некој зелена теткицава, се свртев и си отидов.
Да и на веб страната на факултетот имаат напишано дека треба празна пријава. :ROFLMAO:

Кога ми го отвараа досието ми фалеа 12 пријави, 2 семинарски (од вкупно 2) и потврдата за завршена пракса. Значи, ми фалеше скоро пола факултет :pipi:
Се утепав од трчање по професори за потписи на пријавите, сите факултети ги пројдов за да ги најдам, пошто нормално, фалеа баш тие пријави од вонредните професори, си ги купив пријавите отпочеток, си ги напишав семинарските уште еднаш и уште еднаш до плачење стигнав за потврдата за праксата.

И кога со цела (конечно) комлетна документација отидов на студентски, се утепаа од чудење зошто толку време ми требало да „си ги средам работите“ :facepalm:

Ова е по старата програма.
Ццц, и сепак се чудат лугето, како некој споулавел извадил пиштол и скинал неколку луге. Ете како.[DOUBLEPOST=1396732433][/DOUBLEPOST]
8 пријави ми фалеа, плус потписи од професори. Не ни имавме е-индекс и слични електронски чуда.Типот од студентски прашања рече немало што да прават, ете ги изгубиле, ко тоа да е најнормално нешто. И не само мене, речиси на сите колеги пријавите за истите предмети недостигаа. Си плативме сите ко попчиња.

Го користат тоа што при крај на сите студенти им е дојдено преку глава и никој не се замара да се расправа, а и ако почнеш да бараш одговорности голема е веројатноста по сто години да си го земеш уверението. Сите креваат раце, на крај студентот е виновен.
За вакви работи треба во едно демократско општество да има каде да се пожалиш, кај претседателот на студентите или слично, што кај нас е само партиски послушник.

8 пријави ми фалеа, плус потписи од професори. Не ни имавме е-индекс и слични електронски чуда.Типот од студентски прашања рече немало што да прават, ете ги изгубиле, ко тоа да е најнормално нешто. И не само мене, речиси на сите колеги пријавите за истите предмети недостигаа. Си плативме сите ко попчиња.

Го користат тоа што при крај на сите студенти им е дојдено преку глава и никој не се замара да се расправа, а и ако почнеш да бараш одговорности голема е веројатноста по сто години да си го земеш уверението. Сите креваат раце, на крај студентот е виновен.
Исто и мене ми фалеа, за среќа само 3 (од кои две од ист професор). Мислам дека Филолошкиот факултет под УКИМ е познат по губењето пријави, имам многу вакви приказни слушнато како мојата и твојата. Не знам како е сега, на времето кога јас студирав испитите се пријавуваа електронски, а пријавата се носеше кај професорот кој по испитот требаше да ја предаде на Студентски прашања. Затоа јас сметам дека професорите се тие кои треба да се обвинат за губењето на пријавите на ФЛФ, а не службата за студентски прашања.

На Информатика на УГД таа жената што работи во студентски сите уплатници и пријави од цела година за еден студент и беа закачени заедно нема шанси од 20 пријави 2 да се изгубат, или да фали уплатница. Немаше шанси да ти фали уплатница за осигурување од 2 год па семинарски од 4. Сите заедно ги ставаше во папка. Додека не ја стави папката во тоа шкафот не почнува со пријавување на испити или запишување на година на друг студент.

Кога ми го отвараа досието по терминот за работа со студенти ме викна внатре со неа и се беше подредено немаше ниедна пријава пр од прва година да е фрлена во тие од четврта или измешани уплатници. Уверението ми го даде истиот ден. Кога отидов да си ја земам дипломата главната книга не беше кај нив за да се потпишам, па така ми ја даде.:D Свидетелствата од средно ми беа подредени од 1-4 година како што им ги дадов кога се запишував. :cuc:
Сега не знам како е ама се надевам дека не е забегала. :D

Иста е, се си е цакум-пакум

Ехее а на електро што се 200 студенти се на се и ми вика некни таа колешке немаш пријава по математика, логички кола, електроника дрн дрн викам како немам и ми вика е така немаш :facepalm: цел ден изгубив одејќи по професори со нови пријави и што е најтрагично професориве превртуваа очи и ми викаа ништо чудо до дипломирање пак да дојдеш :pos:

Која јадна одговорност државна институција ќе презела кај нас. Никогаш не грешат и секогаш се во право.

Мене ми беа изгубени 3-4 пријави, а на две пријави имаа заборавено да се потпишат.
Од тие 3-4 пријави, 2 професорот ги најде дома (3 години му седеле дома), а другите си ги купив и ми ги пополни пак.

На една постара колешка и се случи истиот тој професор да и рече дека не се сеќава дали го положила предметот (предмет од прва година и прв семестар).
А тој предмет врзуваше еден куп други предмети и ако не си го положил воопшто не си ни можел сдругите предмети да ги упишеш.
На крај ја натера да го полага одново :tapp:

Мене ми беа изгубени 3-4 пријави, а на две пријави имаа заборавено да се потпишат.
Од тие 3-4 пријави, 2 професорот ги најде дома (3 години му седеле дома), а другите си ги купив и ми ги пополни пак.

На една постара колешка и се случи истиот тој професор да и рече дека не се сеќава дали го положила предметот (предмет од прва година и прв семестар).
А тој предмет врзуваше еден куп други предмети и ако не си го положил воопшто не си ни можел сдругите предмети да ги упишеш.
На братучед ми бабата по математика од електро година дена пријавата во ташна му ја носела, заборавила да ја даде на студентски. Година дена да не видиш што имаш во ташна :facepalm:

Него во ташна му ја чувала, мене кога ми извасди пријава стара 4 години како ајвар да јадел на неа :icon_mrgr:

Оваа година сум апсолвент па ќе видиме како ќе се офајдам. На електронскиот индекс ми ги има сите пари досега што сум ги уплатил па ќе им го е*ам мамето ако пробат да ме смотаат(од сметка инаку уплаќав па имам и изводи од истата), исто и отценките на е-индекс ги имам па за пријави немаат основа да ме гушат. При секое запишување семестар додека не го направија електронски, уплатниците ми ги спојуваа со розовиот и семестрален лист. Ќе видиме...

frkata e so si puknal tolku pari i vreme i nemozes da se raspravas gleas so pobrzo da zavrsis....ali ako si pobudala da zemes eden molotov pa zapalis cela arhiva da ti eam i fakultet i se..

Мене еднаш така ми се има случено и тоа баш од ѓулето Аристоел. Таа смотаната асистентка ми вика дојди другата недела пријавите на пола од студентите не се тука не можам да ви пишам оцена во индексот. Ок одам следна недела и ми вика ааа ти не си положил па и се прави будала. o_O :eek:
Ја убедував дека на пола студенти што имаа бодови стави оцена без усен испит, а пола остави за следна недела. Неее она така не ставала оцени. И викам ај ма сега ќе се јавам на сите студенти да потврдат и она пак не попушта почна да ми поставува некои прашања. И на крај вика сите надвор нека остане он сам и ајдеее дај индексот бе да ти ставам оцена. :icon_lol: Значи така може кога нема да и попуштиш. :свиркам:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom