- Член од
- 1 јуни 2011
- Мислења
- 25.932
- Поени од реакции
- 41.916
На Информатика на УГД таа жената што работи во студентски сите уплатници и пријави од цела година за еден студент и беа закачени заедно нема шанси од 20 пријави 2 да се изгубат, или да фали уплатница. Немаше шанси да ти фали уплатница за осигурување од 2 год па семинарски од 4. Сите заедно ги ставаше во папка. Додека не ја стави папката во тоа шкафот не почнува со пријавување на испити или запишување на година на друг студент.
Кога ми го отвараа досието по терминот за работа со студенти ме викна внатре со неа и се беше подредено немаше ниедна пријава пр од прва година да е фрлена во тие од четврта или измешани уплатници. Уверението ми го даде истиот ден. Кога отидов да си ја земам дипломата главната книга не беше кај нив за да се потпишам, па така ми ја даде.
Свидетелствата од средно ми беа подредени од 1-4 година како што им ги дадов кога се запишував. 
Сега не знам како е ама се надевам дека не е забегала.

Кога ми го отвараа досието по терминот за работа со студенти ме викна внатре со неа и се беше подредено немаше ниедна пријава пр од прва година да е фрлена во тие од четврта или измешани уплатници. Уверението ми го даде истиот ден. Кога отидов да си ја земам дипломата главната книга не беше кај нив за да се потпишам, па така ми ја даде.

Сега не знам како е ама се надевам дека не е забегала.

Да и на веб страната на факултетот имаат напишано дека треба празна пријава.Дипломирав пред 5 години на економски на УКИМ. Таа на студентски ми вика дечко ти фалат 3 пријави, треба да ги донесеш. Една пријава мислам беше 20 денари, плус таксена марка 50, така беше нешто не се сеќавам.
Беа договорени со тие од книжарницата да си ги делат парите, ти ке им однесеш празни пријави, овие ќе ги вратат во книжара и ќе си ги поделат парите. И зошто знаев дека те дупат во здрав мозок, купив три пријави, и ги пополнив со мои податоци, само местото за предметот го оставив празно. И ги носам на таа во студенски и ми вика нас ни требаат празни зошто веќе они пополниле три пријави за мене. Немој не ме је..
Ми беше дојдено од се преку глава, и се правам како да не сум ја слушнал и и викам, еве повелете трите пријави што ми фалеа. Кажа некој зелена теткицава, се свртев и си отидов.