Натпревар #3 - Тема: Мојата „чудесна“ земја! [ГЛАСАЊЕ]

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување

Чија фотографија ви се допаѓа најмногу?

• Вкупно гласачи
    47
  • Гласањето е завршено на .
тогаш еве јас се аутодисфалификувам. очигледно учество на оваа тема имаат само тие во македонија.
чекај не брзај ќе видиме шо и како ќе направиме ете и мене ми промакна тој детал на самиот почеток на пријавувањето, така да одговорнаста ие и дел во мене

чекај не брзај ќе видиме шо и како ќе направиме ете и мене ми промакна тој детал на самиот почеток на пријавувањето, така да одговорнаста ие и дел во мене

мене не ми промакна, јас си го разбрав како што пишав погоре. мојата чудесна земја, а мојата е светов, немам една земја. се надевам само дека следните теми нема да бидат поврзани исклучиво со мк, зашто тогаш ќе бидам приморана и да се откажам :)

мене не ми промакна, јас си го разбрав како што пишав погоре. мојата чудесна земја, а мојата е светов, немам една земја. се надевам само дека следните теми нема да бидат поврзани исклучиво со мк, зашто тогаш ќе бидам приморана и да се откажам :)

Вака беше описот:

Троа порано ја отворам темава, ама морам да се исклучам, па затоа ќе ми простите (се надевам). Немојте насловот да го сфатите како фаќање сеир на истоимената скеч-ТВ-серија со Владо Јовановски, а проект на Владата на Република Македонија! Напротив, мое лично мислење е дека тоа е впрочем еден од проектите на Владата кои најмогу вредат. Немојте ниту пак да помислите дека темата е насочена против нашата држава и дека целта ми е да ја прикажам Македонија во лошо светло (како што едно време новинарите го обвинуваа еден од најголемите наши уметници - Милчо Манчевски). Пак напротив - целта ми е само да покажеме (сите заедно) дека има естетика и во она секојдневното што не опкружува и што за жал е наша реалност.

Значи: овековечете ги сите оние моменти кои ги има насекаде околу нас, а не би требало да ги има: гладни, боси, голи, бездомници, просачи, трошни куќички среде шума од згради, беда, сиромаштија, испукани улици со вирови колку Тихи Океан штом заврне и што ли уште не... Му благодарам на @@Let 3што ми помогна во дефинирањето на овој вид фотографија: се работи за некој вид фотографија со социјално-документарна тематика. Се надевам дека убаво објаснив што всушност се бара овојпат. Ако не, слободно прашајте во темата за дискусии: ТУКА!

За темава бев поттикнат од две прекрасни фотографии кои совршено ја отсликуваат контрастната ситуација во државава: првата беше на некој италијански фотограф, објавена во публикација за Постколонијализмот на која на Бит пазар во преден план е фотографирано дете Ромче - босо и голо, додека во позадина се гледа ултрамодерен билборд со реклама која навистина чини пари. Оваа не успеав да ја најдам за да ја постирам тука, но затоа ја најдов втората:

првото болдирано мислев само дека е поврзано со спомнатата серија, што јас поима неам ни што е, и дека служи само за дообјаснување
а за инспирацијата...може да се има од било кој ќош на планетава инспирација, тоа не ми значеше дека мора да е баш како инспирацијата. нели затоа прашував и за контрастот во инспирацијата :D
леле прва шанса и ќе ви мавнам тема од типот сурферите од шри ланка хахахаха :D

хахахаха значи ја убаво си кажав, мојата чудесна земја е планетата земја :P

Тргнете ја и мојата чим е таква работата. И моите два гласа кај Анчо нека одат.

Јас мислам да останат сите фотки и да се гласа за сите, а победничка ќе биде фотка сликана во Македонија со најмногу гласови
Може?

Нема дисквалификување никој, не се бориме за парична награда па да се оптеретуваме и да влегуваме во полемики дали било само за Македонија или за целиот свет. Нека си пресудат гладачите :)

хахахаха значи ја убаво си кажав, мојата чудесна земја е планетата земја :P
Секако веќе гласав ама во врска со темата ке кажам дека сигурно нема од Марс или Јупитер слики да ставате.
Планетата земја се подразбира, но поконкретно се мислеше на одредено парче од планетата земја.

Во првао е коцка, чим е таму, има и право од таму да даде слика,па не може од овде,кога не е овде,
а и сега таа таму е негова чудесна земја. А да и фотката му е чудесна, и приказната присатна значи скоро секаде.
Има и овде такви,како „оној“ наш што цел ден повторува „ помагајте молимве, еден динар дајте“, и тогаш и кога нема никој околу него.

Vardar ~ Milano = 13 .... 13
ostanuva uste malku vreme do krajot, za da vidime koj ce pobedi vo ovoj duel. Borbata za sega e mnogu izednacena, eve Doncevski sprema i treta zamena, cudno ama se zagreva odbranben igrac i rezervniot golman, dali e toj zadovolen i so ovoj rezultat. Eve Vardar e vo napad.

Vardar ~ Milano = 13 .... 13
ostanuva uste malku vreme do krajot, za da vidime koj ce pobedi vo ovoj duel. Borbata za sega e mnogu izednacena, eve Doncevski sprema i treta zamena, cudno ama se zagreva odbranben igrac i rezervniot golman, dali e toj zadovolen i so ovoj rezultat. Eve Vardar e vo napad.

хахаха ме изнасмеа бе анчо :) како и да е @Acid ќе дава тема викендов, ја сум аут! нема да имам интернет, нема да можам да дојдам на форум :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom