Македонците од Западна Македонија се жалат дека се обесправени

• Креатор на темата Креатор на темата Verdict
  • Време на започнување Време на започнување
Бомби фрлени врз куќа на албанци во Радишани. Е ова е стварно дискриминација врз македонците, како може да им го нарушат мирот додека тие спијат а кај албанците да експлодираат бомби!
A се докажа ли дека тој/тие што ја фрлиле бомбата биле Македонци?
Иначе да си ги дадам и моите 2 центи на темава. Живеам во Гостивар. Искрено, се чувствувам безбедно. Последните големи тепачки на кои можам да се сетам беа таму некаде во основно. Во средно учевме по 4 класа Македонски и 20 Албански во смена па ниеднаш не дојде до некаков инцидент. Ах да, имаше немири во периодот кога се случи двојното убиство, неколку другари ми беа нападнати но од тогаш генерално е мирно. Средината ни е доста мешана, да влезеш во македонски кафич ќе видиш доста албанци и обратно. Но да се рече дека нема омраза и дека соживотот е на највисоко ниво, тоа малку потешко. Кога дете од 7-8 години ќе те нападне само затоа што си Македонец, едноставно разбираш дека тоа дете е растено со омраза, а таа омраза не исчезнува лесно иако со текот на времето ќе научи да ја контролира и прикрива....

Бомби фрлени врз куќа на албанци во Радишани. Е ова е стварно дискриминација врз македонците, како може да им го нарушат мирот додека тие спијат а кај албанците да експлодираат бомби!
Логиката шртчи, но по него и сличните како него, ова е македонска држава, етничкото чистење на македонските средини од албанци е херојско дело и треба со закон да се надградува.
Како што се гордеат со велешани кои не им остават очи да отвараат на тие десетина албанци што се таму.

А ова, сеуште не видов ни еден медиум да го објави. Шупци.[DOUBLEPOST=1400084559][/DOUBLEPOST]:pos:
А дали минатата недела не известија за 2-те тепачки помеѓу роми и албанци (едната била во 8-ца, а вторато во некое маало)!?
И за информација, нашето дете е истепано од ретардираниот син на Зекири (кога ќе го видиш, се ќе ти стане јасно).

Колку јас ја критикувам мојата заедница ти и вие ќе се зачудите, .
10171038_810701085608382_7484098186744101469_n.jpg
[DOUBLEPOST=1400161626][/DOUBLEPOST]Таблите кон струшко Вишни само на албански и со нови натписи УЧК (Фото)
Датум на објавување
Посети: 28
4AD61D43D610E645862EADAFCB8D34F6.jpg
Со спреј се покриени македонските имиња и стои натпис УЧК до секое име на селата на таблата која ги упатува намерниците кон струшки Вишни, Белица и уште три села во овој регион.

Истите се наоѓаат на патот кој води кон граничниот премин Ќафасан.

Ова не е прв пат да се поставуваат табли само на албански јазик во Струга. Во јуни минатата година истите табли беа оштетени и на нив се појавија натписи УЧК.

B1501D357B4260479AB83019C67DCB43.jpg

таблите кон Вишни и Белица во јуни минатата година

Во септември 2012 година беше поставена табла на влезот на селото Шум кај Струга, на која само на албански јазик е испишано „Добредојдовте во село Шум“, додека пак основата на таблата е албанското знаме.

72C89BC89850A540BB72C943AC4D5563.jpg

Само неколку дена подоцна беше поставена слична табла и на влезот на селото Ливада.

Последно уредено:
10171038_810701085608382_7484098186744101469_n.jpg
[DOUBLEPOST=1400161626][/DOUBLEPOST]Таблите кон струшко Вишни само на албански и со нови натписи УЧК (Фото)
Датум на објавување
Посети: 28
4AD61D43D610E645862EADAFCB8D34F6.jpg
Со спреј се покриени македонските имиња и стои натпис УЧК до секое име на селата на таблата која ги упатува намерниците кон струшки Вишни, Белица и уште три села во овој регион.

Истите се наоѓаат на патот кој води кон граничниот премин Ќафасан.

Ова не е прв пат да се поставуваат табли само на албански јазик во Струга. Во јуни минатата година истите табли беа оштетени и на нив се појавија натписи УЧК.

B1501D357B4260479AB83019C67DCB43.jpg

таблите кон Вишни и Белица во јуни минатата година

Во септември 2012 година беше поставена табла на влезот на селото Шум кај Струга, на која само на албански јазик е испишано „Добредојдовте во село Шум“, додека пак основата на таблата е албанското знаме.

72C89BC89850A540BB72C943AC4D5563.jpg

Само неколку дена подоцна беше поставена слична табла и на влезот на селото Ливада.
Убаво овде објавиле дека е шкртаба табла, свака им част на медиумов, треба споменик за уредникот. Треба народот да знае како непријателот освојува територија, ЕЈ ТЕРИТОРИЈА.

... Каков спас да очекувам кога сопствен народ не предаде, ЗОШТО?

.

Пријателе, секоја душа која што не е будна за Најважното, оди во спротивен правец од Вистинскиот Спас!

Не само сопствениот народ да те предаде, туку и целиот свет да го стори истото, ако Живиот ГОСПОД е со тебе, ти ќе бидеш победник!

Јас имам колега (албанец) од тетово, кој е роден во мухамеданска фамилија, но меѓувреме мислам дека повеќе е буден за Евангелието, одколку тетовчани коишто го негираат, девалвираат, или дури играат мајтап со истото,
се’ подлабоко и подлабоко пропаѓајќи во ...:(

.
п.с. Знаеш ли дека чедата БОЖЈИ кои Духовно се преродени, ја надминуваат националната, конфесионалната, ... и секоја друга егоистична поделба!?

Таму нема ни грци, ни јудејци (албанци, македонци, турци, власи ...),
ни обрезание, ни необрезание, ни варварин, ни скит, ни роб, ни слободен (ни раси, ни класи),

а сè и во сè е - Мудроста БОЖЈА - Христос!

(Колосјани 3:11)

.

^^ Аман со твоите божества , ги мешаш во секоја тема. Може ли еден пост без твојот Бог, напорен си веќе.

^^ Аман со твоите божества , ги мешаш во секоја тема. Може ли еден пост без твојот Бог, напорен си веќе.

.

Јас знам дека вие всушност Ја мразите Светлината БОЖЈА и ви смета секој пат кога ќе го видите сведоштвото за Неа/Него, ... но тоа ништо не менува на фактот дека Живиот БОГ (Кој што својата вечна Мудрост чиста - за спасение на сите - Ја отелотвори во Исуса Христа) е безкрајно повеќе од сите “божества“ и единствениот излез од дупката во чиј правец со чекори од 7 милји се движи духовно слепото и глувото човештво!
.

Последно уредено:
Аха, може, до сеа само 2 и тоа по ред, а според мене тоа е голем чекор.;)

Аха, може, до сеа само 2 и тоа по ред, а според мене тоа е голем чекор.;)

.

Всушност и не е толку важна големината на чекорите, нити нивниот број, туку правецот во кој што се тие движат!

.

... Живиот БОГ (Кој што својата вечна Мудрост чиста - за спасение на сите - Ја отелотвори во Исуса Христа) е ... и единствениот излез од дупката во чиј правец со чекори од 7 милји се движи духовно слепото и глувото човештво!
.

.

Всушност и не е толку важна големината на чекорите, нити нивниот број, туку правецот во кој што се тие движат!
А овие се движат кон подобро. ;)

Може ли некој да ми објасни врз која основа во општините со албански градоначалник, на официјалните табли и ознаки како и патокази прво стои албански а потоа македонски. Јас колку што знам македонскиот е прв и официјален јазик во државата, па дури потоа ако има потреба доаѓа и јазикот на малцинската заедница.

Може ли некој да ми објасни врз која основа во општините со албански градоначалник, на официјалните табли и ознаки како и патокази прво стои албански а потоа македонски. Јас колку што знам македонскиот е прв и официјален јазик во државата, па дури потоа ако има потреба доаѓа и јазикот на малцинската заедница.

Ништо ти не знаеш.За фотељи во владата и за власт се се дава и менува.
Они мајка ќе продадат за уште еден мандат а камо ли некој јазик.

Ништо ти не знаеш.За фотељи во владата и за власт се се дава и менува.
Они мајка ќе продадат за уште еден мандат а камо ли некој јазик.
.
Или така како што велиш ти, или пак ... “Попаметниот му попушта на поглупавиот, за да недојде до уште поголеми глупавштини!“

Да, да, знам што ќе речеш: “Ако попаметниот постојано му попушта на поглупавиот, тогаш глупавите насекаде ќе завладеат!“

Е, на таа мисла, изгледа ќе морам да и’ попуштам ... :unsure:

.
А овие се движат кон подобро. ;)

.

Единствено вистински кон подобро се движи онаа душа, која што и вистински Ја следи Мудроста БОЖЈА чиста, за спасение на сите, отелотворена во Исуса Христа! ...(y)

.

Последно уредено:
.
Или така како што велиш ти, или пак ... “Попаметниот му попушта на поглупавиот, за да недојде до уште поголеми глупавштини!“

Да, да, знам што ќе речеш: “Ако попаметниот постојано му попушта на поглупавиот, тогаш глупавите насекаде ќе завладеат!“

Е, на таа мисла, изгледа ќе морам да и’ попуштам
.
Паметниот се адаптира кон светот. Глупавиот го адаптира светот кон него. Светскиот прогрес се должи на глупаците.[DOUBLEPOST=1400326745][/DOUBLEPOST]
Незаконски е. Државата нема способност да го спроведува законот. Ако го прашаш Ким Мехмети puno
ќе рече ’’да го оставиме сега тоа, видете во Скопје никаде нема на Албански.’’

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom