ATP Miami 2014 - Sony Open Tennis Masters 1000

• Креатор на темата Креатор на темата Божино
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои машкиот дел од турнирот?

• Вкупно гласачи
    57
Статус
Затворена за нови мислења.
А што ќе му е објаснување извини? Да не треба да му се црта случајно? Надал побара лекар и тоа е тоа, сигурно не го побара за џабе, колку да се прошета до соблекувална. И молим те немој да се правиш наудрен и сам знаеш зошто Вавринка урлаше кон судијата, го фати паника затоа што водеше 1-0 во сетови и со брејк во вториот, мислеше дека ќе се врати Супермен од соблекувалната, пошо нели Надал фолира.

За коучингот не кажав дека го нема, ама како му текна да се побуни кога Надал заводе во мечот, ај тоа појасни ми го само?

За хемијата не ти реплизирам, не вреди.

П.с. Како може Гаске да е во топ 10, ова е ненормална работа, па човекот е во очајна физичка состојба, 10 хоум ранови плесна, ова е срамота.

Stefan, изгледаш пристрасен.

Ако имам право да прашам што се случува со противничкиот играч, и судијата е должен да ми одговори, а не го прави тоа, го имам секое право да протестирам.
Стан беше во огромен налет, и пауза му правеше услуга на Надал.

Како може да знае Стен дали Надал глуми повреда ако не знае што е проблемот со него?

Не навивавам ни за тој, ни за тој.

А што ќе му е објаснување извини? Да не треба да му се црта случајно? Надал побара лекар и тоа е тоа, сигурно не го побара за џабе, колку да се прошета до соблекувална. И молим те немој да се правиш наудрен и сам знаеш зошто Вавринка урлаше кон судијата, го фати паника затоа што водеше 1-0 во сетови и со брејк во вториот, мислеше дека ќе се врати Супермен од соблекувалната, пошо нели Надал фолира.

За коучингот не кажав дека го нема, ама како му текна да се побуни кога Надал заводе во мечот, ај тоа појасни ми го само?

За хемијата не ти реплизирам, не вреди.

П.с. Како може Гаске да е во топ 10, ова е ненормална работа, па човекот е во очајна физичка состојба, 10 хоум ранови плесна, ова е срамота.
aman be , sho zapinjash sega mesto da kazesh deka te povleche euforija i napagjash nekoj koj shto najgolem grev mu e shto go pobedil Nadal . Zamisli da beshe obratna situacija , dali ke zboreshe taka . Ako nekoj teniser e vo nalet , serija , edno od najchestite seckanja od strana na protivnikot e odenjeto vo soblekuvalna , ama mora , MORA ,da mu se dade informacija na teniserot shto e vo nalet zoshto mora da sedi i da dreme na klupata , dodeka drugiot go nema , dali e medical time aut ili neshto drugo posredi . Znachi , mora , a i ne veruvam deka postoi teniser vo svetot koj shto nema da pobara info shto se sluchuva . Stan pochna da se rasprava koga sudijata ne mu ja dade ZADOLZITELNATA informacija , a ne pred toa

aman be , sho zapinjash sega mesto da kazesh deka te povleche euforija i napagjash nekoj koj shto najgolem grev mu e shto go pobedil Nadal . Zamisli da beshe obratna situacija , dali ke zboreshe taka . Ako nekoj teniser e vo nalet , serija , edno od najchestite seckanja od strana na protivnikot e odenjeto vo soblekuvalna , ama mora , MORA ,da mu se dade informacija na teniserot shto e vo nalet zoshto mora da sedi i da dreme na klupata , dodeka drugiot go nema , dali e medical time aut ili neshto drugo posredi . Znachi , mora , a i ne veruvam deka postoi teniser vo svetot koj shto nema da pobara info shto se sluchuva . Stan pochna da se rasprava koga sudijata ne mu ja dade ZADOLZITELNATA informacija , a ne pred toa
Надал губеше од Дарсис, Росол, Делпотро, Ѓоковиќ, и не отиде ниеднаш во соблекувална, како ли сега му текна не ми е јасно? И за Вавринка многу ми е криво што има Слем затоа што човекот со практично 4 добиени меча го освои истиот. И тебе ко фан на Новак ти е криво 100%, затоа што знаеш дека он веќе нема да изгуби од Вавринка најверојатно, за на Слем зборувам, а патем преку него стигнал до титулата. Еве го правиот Вавринка, се покажува после АО, Андерсон, Долгополов :свиркам: Сега на земја може ќе земе некој скалп, Мареј да речеме и тоа ќе биде тоа.[DOUBLEPOST=1395786066][/DOUBLEPOST]
Stefan, изгледаш пристрасен.

Ако имам право да прашам што се случува со противничкиот играч, и судијата е должен да ми одговори, а не го прави тоа, го имам секое право да протестирам.
Стан беше во огромен налет, и пауза му правеше услуга на Надал.

Како може да знае Стен дали Надал глуми повреда ако не знае што е проблемот со него?

Не навивавам ни за тој, ни за тој.
Ако добро памтам судијата му рече дека не знае ни он, пошо Надал му рекол дека треба масажа да добие, али не рекол каква. Ама не сум 100% сигурен. Брат и не ме јеби, кажи ми која е причината он да се дере како лудак накај судијата во ситуација кога води? Значи го фати страв, паника, и знаеме дека не го мириса многу многу Надал на теренот, безброј пати се има бунето за тоа што се фаќа Надал за газ, за тоа што прекорачува време кога сервира и слично.

Пак ке се вратиме на мојот прв пост, протестот му беше со оправдана причина.
Правилата му дозволуваат да праша што е повредата на другиот тенисер. Револтот беше сосема оправдан, зашто ако судијата не знаел. кој треба да знае?

Надал губеше од Дарсис, Росол, Делпотро, Ѓоковиќ, и не отиде ниеднаш во соблекувална, како ли сега му текна не ми е јасно? И за Вавринка многу ми е криво што има Слем затоа што човекот со практично 4 добиени меча го освои истиот. И тебе ко фан на Новак ти е криво 100%, затоа што знаеш дека он веќе нема да изгуби од Вавринка најверојатно, за на Слем зборувам, а патем преку него стигнал до титулата. Еве го правиот Вавринка, се покажува после АО, Андерсон, Долгополов :свиркам: Сега на земја може ќе земе некој скалп, Мареј да речеме и тоа ќе биде тоа.
abe ne e toa muabetot Stef , ne e biten Vavrinka , bilo koj teniser da e , ne e vazno , za dadeniot sluchaj apsolutno beshe vo pravo , sudijata ispadna idiot i se odnesuvashe kako na pazar , a ne na slem finale. A inaku za teniserot Vavrinka , pa jas odma posle AO pishav deka toa mu e prvo i posledno , izigra vo trans i teshko deka ke go povtori toa , bashka i drug pristap ke imaat kon nego Novak i Nadal vo idnina . Ke ima pak pobedi protiv top pet igrachi , ama kontinuitet teshko , vprochem eve , i na Indian i Miami , si gubi lesno[DOUBLEPOST=1395786578][/DOUBLEPOST]aj neshto off topic
http://daily.mk/foto-i-vo-semejstvoto-gjokovikj-se-navivalo-za-daniel-kajmakoski?forward=2931904

abe ne e toa muabetot Stef , ne e biten Vavrinka , bilo koj teniser da e , ne e vazno , za dadeniot sluchaj apsolutno beshe vo pravo , sudijata ispadna idiot i se odnesuvashe kako na pazar , a ne na slem finale. A inaku za teniserot Vavrinka , pa jas odma posle AO pishav deka toa mu e prvo i posledno , izigra vo trans i teshko deka ke go povtori toa , bashka i drug pristap ke imaat kon nego Novak i Nadal vo idnina . Ke ima pak pobedi protiv top pet igrachi , ama kontinuitet teshko , vprochem eve , i na Indian i Miami , si gubi lesno
Точно тоа, должен е да му објасни, ама мене муабетот ми беше за викањето како ментален, а тоа знаеме какви знаци се, да бидеме реални. Го фати паника бе, просто и едноставно е, глеаш и потоа му подари сет на хендикепираниот Надал кој не можеше да се движи, сјебан е на психа Вавринка скроз. Јас прв пат гледам ваква ситуација, кога некој тенисер се дере со сета сила кон судијата затоа што не знаел зошто другиот играч побарал лекар, а особено кога води. Значи не играат Деари и Русевски на Дебар Опен па да се дешаваат такви ствари, финале на ГС е ова, сигурно Надал не го зема залудно тајм аутот, можеше да почека Вавринка да дојде Рафа па ќе се објаснеше ситуацијата.[DOUBLEPOST=1395786823][/DOUBLEPOST]
Пак ке се вратиме на мојот прв пост, протестот му беше со оправдана причина.
Правилата му дозволуваат да праша што е повредата на другиот тенисер. Револтот беше сосема оправдан, зашто ако судијата не знаел. кој треба да знае?
Можеше да почека да се врати Надал maybe?

Ja го кривам судијата, а не играчите. Зашто е должен да знае за што го издава медицинскиот тајм аут.

Medical Time Out Procedures
1. A medical time out consists of evaluation time as determined by the referee, plus a maximum of 3
minutes treatment time.
2. When stoppage of play is reported, note that time.
3. Advise the referee immediately. The referee may take charge.
4. It must be determined if the player is suffering from a treatable medical condition

Се во ред, Стефан го брани Надал , ама да речеш дека не зема хемија е апла пристрасно.

А другиве со ајвар се хранат, затоа се таму каде што се. :pos:
ama poshteno ,kazi kako e vozmozna takva transformacija , za samo sedum dena , nebo i zemja , eve pushti snimka od Indian , pa sega od Miami , imash chustvo deka gledash dvajca razlichni igrachi , a samo sedum dena razlika .Shto bi rekol Kili ,, ma nemoj da me jebesh,,. Kako twilight zone , potochno body snatchers .

Што се однесува до медицинскиот тајм аут, мислам дека е потполно непотребен. Ако не можеш да играш, фино лепо предај го мечот. Мора под итно да се забрани. Играчите го користат за се и сешто. Не е тоа како во кошарката каде што тајм аутот е замислен како легитимен начин да се запре серијата на противникот, во тенисот треба да служи само за медицинска помош, а дебело се злоупотребува.

Ако не си спремен, ако си повреден, немој да играш. Просто.

А другиве со ајвар се хранат, затоа се таму каде што се. :pos:

Секаде погоре го избегнуваш одговорот и го правиш Надал најпоштениот човек,не се престегувал хемија, па Вавринка зш се дерел, премн пристрасно гледаш на работите.

Браво бе Серена, тоа се бараше од тебе. :cool:

Секаде погоре го избегнуваш одговорот и го правиш Надал најпоштениот човек,не се престегувал хемија, па Вавринка зш се дерел, премн пристрасно гледаш на работите.
Друже, хемија користат сите играчи, тоа ми беше поентата. Пратиш ти професионален спорт воопшто? Не ми беше целта да го бранам Надал, него да ти посочам дека другите не јадат ајвар и беровско сирење за да бидат онаму каде што се. 100 пати имам кажано, без суплементи ни на општинско ниво нема да можат да се натпреваруваат.

П.с. Тоа за Вавринка е само мое мислење, и тоа слободно може да кажам субјективно. Јебига, ми згазна на живец со таа реакција и тоа е тоа. Како на пример Надал ги нервира многу луѓе со тоа што ги вади гаќите од задникот? Им смета на нив, на мене не ми смета, ништо страшно, life goes on.
[DOUBLEPOST=1395796478][/DOUBLEPOST]
ama poshteno ,kazi kako e vozmozna takva transformacija , za samo sedum dena , nebo i zemja , eve pushti snimka od Indian , pa sega od Miami , imash chustvo deka gledash dvajca razlichni igrachi , a samo sedum dena razlika .Shto bi rekol Kili ,, ma nemoj da me jebesh,,. Kako twilight zone , potochno body snatchers .
Не знам искрено, не сум му брат на Надал па да знам како е можна таква трансформација. Можда не му се играло, можда се дрогирал, можда успеал да ги надмине проблемите, who knows. Ок, знаеме тебе која ти е поентата, не мора да ја тераме даље работата, кулирај си.[DOUBLEPOST=1395801368][/DOUBLEPOST]Очај, ужас, мизерија, ич не сум задоволен од овој меч, не виде Надал никаков отпор од овој смешников. Да се надеваме дека Раониќ ќе одигра многу подобра партија од Фабио и ќе биде прав тест за Рафа на турниров, затоа што до сега до немаше истиот.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom