Најлошиот мобилен телефон?

• Креатор на темата Креатор на темата streetbond2005
  • Време на започнување Време на започнување
Galaxy s3 Не е mid range тоа беше премиум телефон пред 2 години
G2 мини остави ја настрана мини серијата на пошто тие се едни телефони кој работат како треба мада пак не е тоа тоа
Не е поентата да функционираат беспрекорно туку да ти пружат и задоволство на сурфање,гледање видеа играње малце и слично а таков mid range андроид не постои секогаш кога ке го натрупаш со апликации почнува да поткашлува :) едино премиум уредите пружаат вистинско задоволство

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Galaxy s3 Не е mid range тоа беше премиум телефон пред 2 години
G2 мини остави ја настрана мини серијата на пошто тие се едни телефони кој работат како треба мада пак не е тоа тоа
Не е поентата да функционираат беспрекорно туку да ти пружат и задоволство на сурфање,гледање видеа играње малце и слично а таков mid range андроид не постои секогаш кога ке го натрупаш со апликации почнува да поткашлува :) едино премиум уредите пружаат вистинско задоволство

Да, галакси с3 беше премиум пред 2 години. Ама сега нов се наоѓа за 200 евра со гаранција и ете спаѓа како mid -range со неговите перформанси во однос на другите понови телефони од денешницата..

Инаку апсолутно да. Премиум уредите го пружаат комплетното задоволство. Меѓутоа и таму ќе најдеш по некоја замерка. Нема телефон без замерка.
Еве на пример Хуавеи п7... Ако е толку скап, луѓево што ги прашувам, сите не го сакаат Huawei Emotion UI-то пошто им било глупаво и ограничено и ги потсеќало на iphone.
Гледам имале незадоволства кориснициве додека правеле switch помеѓу апликациите пошто имал слаб перформанс телефонов иако има вака на име моќен процесор итн итн.
Значи сакам да кажам дека слични критики ќе најдеш и за останатите премиум телефони, и тоа на кој телефон каква слика му вади камерата, брзината на телефонот, издржливост на батеријата, квалитетот на изработка, јачината на звукот, РАМ меморијата, големината на екранот и квалитетот на боите, како и за останатите хардверски спецификации на телефоните.
Така да, работи што фалат мора да има секаде, дури и кај high class телефоните.
А ако навлеземе во споредба на тема "Дали вади Galaxy s4 подобра слика од iphone 4s ", ќе добиеш еден тон различни размислувања и препукувања затоа што секој корисник има различни побарувања во уредот кој сака да го користи.

Еве на пример јас сакам да имам прилично брз сурф, да не ми сецка ништо, да не ми кочи телефонот и да имам прилично добра камера која ќе вади слика со добри детали и потопли бои на сликите да речеме...
Во LG l70ката го имам сето тоа. Ете тој е mid range.
Воопшто не сецка при сурф, лесен е, Асфалт 3ка ни да сецне, камерата е премногу задоволувачка за уред кој има 5 мегапиксели камера што доста ме изненади. Еве пример слики кои ги насликав јас и еден мој другар кој го има истиот телефон, итоа се со намален квалитет пошто ни беа прикачени на инстаграм па морав од таму да ги превземам.
Друг другар ме убедуваше дека камерата на L70ката била тиња невидена и дека не постои mid-range телефон со добра камера.
Но зошто јас не мислам така....еве во продолжение...
Слики од Lg l70 со многу малку фотошоп.
На сите што им ги покажав сликиве, не веруваа дека се со 5 мегапиксели камера и мислеа дека се со апарат.

:oftopik:

57f10ac6a64b9268.jpg

e9d69e88ba3a6986.jpg

34f06e9c664c297e.jpg

cf148484c6252d68.jpg

6be1b995fd42c7f0.jpg

c7b258fb568fae2b.jpg

08a70a5f7d98951f.jpg

e6d25f1b5c376f2e.jpg

7de937631e385a81.jpg

4d0b9ec9e31c4a98.jpg

4ceb07b0910253d2.jpg

5dc91a9024c3e29c.jpg

90cc63caeceac670.jpg

044ef49e0bcaf9c3.jpg

54520f23a0f854fa.jpg

Да, галакси с3 беше премиум пред 2 години. Ама сега нов се наоѓа за 200 евра со гаранција и ете спаѓа како mid -range со неговите перформанси во однос на другите понови телефони од денешницата..

Инаку апсолутно да. Премиум уредите го пружаат комплетното задоволство. Меѓутоа и таму ќе најдеш по некоја замерка. Нема телефон без замерка.
Еве на пример Хуавеи п7... Ако е толку скап, луѓево што ги прашувам, сите не го сакаат Huawei Emotion UI-то пошто им било глупаво и ограничено и ги потсеќало на iphone.
Гледам имале незадоволства кориснициве додека правеле switch помеѓу апликациите пошто имал слаб перформанс телефонов иако има вака на име моќен процесор итн итн.
Значи сакам да кажам дека слични критики ќе најдеш и за останатите премиум телефони, и тоа на кој телефон каква слика му вади камерата, брзината на телефонот, издржливост на батеријата, квалитетот на изработка, јачината на звукот, РАМ меморијата, големината на екранот и квалитетот на боите, како и за останатите хардверски спецификации на телефоните.
Така да, работи што фалат мора да има секаде, дури и кај high class телефоните.
А ако навлеземе во споредба на тема "Дали вади Galaxy s4 подобра слика од iphone 4s ", ќе добиеш еден тон различни размислувања и препукувања затоа што секој корисник има различни побарувања во уредот кој сака да го користи.

Еве на пример јас сакам да имам прилично брз сурф, да не ми сецка ништо, да не ми кочи телефонот и да имам прилично добра камера која ќе вади слика со добри детали и потопли бои на сликите да речеме...
Во LG l70ката го имам сето тоа. Ете тој е mid range.
Воопшто не сецка при сурф, лесен е, Асфалт 3ка ни да сецне, камерата е премногу задоволувачка за уред кој има 5 мегапиксели камера што доста ме изненади. Еве пример слики кои ги насликав јас и еден мој другар кој го има истиот телефон, итоа се со намален квалитет пошто ни беа прикачени на инстаграм па морав од таму да ги превземам.
Друг другар ме убедуваше дека камерата на L70ката била тиња невидена и дека не постои mid-range телефон со добра камера.
Но зошто јас не мислам така....еве во продолжение...
Слики од Lg l70 со многу малку фотошоп.
На сите што им ги покажав сликиве, не веруваа дека се со 5 мегапиксели камера и мислеа дека се со апарат.

57f10ac6a64b9268.jpg

e9d69e88ba3a6986.jpg

34f06e9c664c297e.jpg

cf148484c6252d68.jpg

6be1b995fd42c7f0.jpg

c7b258fb568fae2b.jpg

08a70a5f7d98951f.jpg

e6d25f1b5c376f2e.jpg

7de937631e385a81.jpg

4d0b9ec9e31c4a98.jpg

4ceb07b0910253d2.jpg

5dc91a9024c3e29c.jpg

90cc63caeceac670.jpg

044ef49e0bcaf9c3.jpg

54520f23a0f854fa.jpg

Другар да не одиме оф топик али ја знам што зборам и користам исклучиво ултра премиум телефони така да нема mid range добар андроид, има добар Windows phone mid range али андроид нема верувај ми користам многу подобри телефони од овие што ги наброја за мене ова не е добра фотографија :)

Другар да не одиме оф топик али ја знам што зборам и користам исклучиво ултра премиум телефони така да нема mid range добар андроид, има добар Windows phone mid range али андроид нема верувај ми користам многу подобри телефони од овие што ги наброја за мене ова не е добра фотографија :)

Да де да. Јас воопшто не споредувам high class со medium range.
Ти кажувам само дека mid range телефони постојат добри и дека не е се така црно како што ти изгледа, ама доколку не се сложуваш, секако тоа си е твое... :)
А за фотографиите сакав да ти кажам дека и 6000 денари да е телефон како Л70 може да ти извади доста пристојна фотографија. Така да Л70 е одличен од хардверски и софтверски поглед, + добра и пристојна камера добиваш за тие пари и не сецка...
Тоа е повеќе од доволно за да кажеш дека постојат добри андроид телефони од medium range секако....
Али да не идеме оф топик, се разбравме ;)

Да де да. Јас воопшто не споредувам high class со medium range.
Ти кажувам само дека mid range телефони постојат добри и дека не е се така црно како што ти изгледа, ама доколку не се сложуваш, секако тоа си е твое... :)
А за фотографиите сакав да ти кажам дека и 6000 денари да е телефон како Л70 може да ти извади доста пристојна фотографија. Така да Л70 е одличен од хардверски и софтверски поглед, + добра и пристојна камера добиваш за тие пари и не сецка...
Тоа е повеќе од доволно за да кажеш дека постојат добри андроид телефони од medium range секако....
Али да не идеме оф топик, се разбравме ;)
Се слагам али пред се би одбрал windows телефон пред андроид ако купувам од средна класа :)

57f10ac6a64b9268.jpg

e9d69e88ba3a6986.jpg

34f06e9c664c297e.jpg

cf148484c6252d68.jpg

6be1b995fd42c7f0.jpg

c7b258fb568fae2b.jpg

08a70a5f7d98951f.jpg

e6d25f1b5c376f2e.jpg

7de937631e385a81.jpg

4d0b9ec9e31c4a98.jpg

4ceb07b0910253d2.jpg

5dc91a9024c3e29c.jpg

90cc63caeceac670.jpg

044ef49e0bcaf9c3.jpg

54520f23a0f854fa.jpg
Ок се сликите, но само тие сликани на дневна светлина (во ЗОО). Макрото се матни, а ноќните се со бајаги Noise ефект, дури и тие на вештачка светлина. Од овој телефон/камера толку се добива, плус спомна дека има и малку фотошоп. :)

ЛГ се најлоши, па Алкател
Имам Alcatel, го земав за 5000 денари + 24 месеци секој 1ви во месецот да ми стига по 100ка кредит, а кога сакам можам и да си дополнам.
Го имам веќе 4 месеци скоро, 100 пати ми падна и тоа од високо и екранот не ми е ни гребнат, многу сум задоволна, за тие пари, а сите викаа дека нечинел, за 3 мегапиксели камера вади одлични слики, дури и презадоволна сум, од play store се ми симнува на брзина и androidot ми е супер, и игри имам воопшто не кочи, а сега со оглед, што малце понов од мојот ист Алкател има една другарка, цел екран и е пукнат и кочи и камерата и вади никакви слики...
Значи дека е до тоа како ќе ти се погоди. :D

алкател991 катастрофааа , и никогаш не би купила повторно алкател телефон !

алкател991 катастрофааа , и никогаш не би купила повторно алкател телефон !
Да 991 беше баш катастрофа и јас истото реков нема да купам повторно Алкател, ама Идол линијата им е одлична, поготово сега новите модели

Sent from my Note 3 [SM-N9005] using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom