Да, галакси с3 беше премиум пред 2 години. Ама сега нов се наоѓа за 200 евра со гаранција и ете спаѓа како mid -range со неговите перформанси во однос на другите понови телефони од денешницата..
Инаку апсолутно да. Премиум уредите го пружаат комплетното задоволство. Меѓутоа и таму ќе најдеш по некоја замерка. Нема телефон без замерка.
Еве на пример Хуавеи п7... Ако е толку скап, луѓево што ги прашувам, сите не го сакаат Huawei Emotion UI-то пошто им било глупаво и ограничено и ги потсеќало на iphone.
Гледам имале незадоволства кориснициве додека правеле switch помеѓу апликациите пошто имал слаб перформанс телефонов иако има вака на име моќен процесор итн итн.
Значи сакам да кажам дека слични критики ќе најдеш и за останатите премиум телефони, и тоа на кој телефон каква слика му вади камерата, брзината на телефонот, издржливост на батеријата, квалитетот на изработка, јачината на звукот, РАМ меморијата, големината на екранот и квалитетот на боите, како и за останатите хардверски спецификации на телефоните.
Така да, работи што фалат мора да има секаде, дури и кај high class телефоните.
А ако навлеземе во споредба на тема "Дали вади Galaxy s4 подобра слика од iphone 4s ", ќе добиеш еден тон различни размислувања и препукувања затоа што секој корисник има различни побарувања во уредот кој сака да го користи.
Еве на пример јас сакам да имам прилично брз сурф, да не ми сецка ништо, да не ми кочи телефонот и да имам прилично добра камера која ќе вади слика со добри детали и потопли бои на сликите да речеме...
Во LG l70ката го имам сето тоа. Ете тој е mid range.
Воопшто не сецка при сурф, лесен е, Асфалт 3ка ни да сецне, камерата е премногу задоволувачка за уред кој има 5 мегапиксели камера што доста ме изненади. Еве пример слики кои ги насликав јас и еден мој другар кој го има истиот телефон, итоа се со намален квалитет пошто ни беа прикачени на инстаграм па морав од таму да ги превземам.
Друг другар ме убедуваше дека камерата на L70ката била тиња невидена и дека не постои mid-range телефон со добра камера.
Но зошто јас не мислам така....еве во продолжение...
Слики од Lg l70 со многу малку фотошоп.
На сите што им ги покажав сликиве, не веруваа дека се со 5 мегапиксели камера и мислеа дека се со апарат.