R
red.devil
Гостин
Тоа што го направи Лестер секоја сезона делумно го прави некој тим во бундесот - едина константа се Баерн и Дортмунд -што ми е поентата. Кој друг тим издржал две сезони од германија да игра лш едно по друго? Сите што успеале следната сезона се бореле за опстанок. ЛЕСТЕР ВО БУНДЕС ИМ СЕ ДЕШАВА СЕКОЈА СЕЗОНА. Ова со Лајпциг беше врвот. Дебитант кој има 5годишна историја севкупно, до Декември месец беше прв на табелата додека убер јакиот дортмунд не знаеше кај тера и примаше во просек по три гола на натпревар.Рече Пеја кој тврдеше дека симулацијата на Суарез против ПСЖ било чист пенал
Иначе @red.devil реално Џони те уби со аргументот за Лестер откако ти ја лепна дека Лајпциг завршиле втори, па не знаеше после како да вратиш
Не може од една страна да заземаш став дека Бундес е слаб бидејќи второлигаш до вчера завршил второ место, додека во исто време за ПЛ да го забораваш фактот дека ја освои Лестер, со Раниери како тренер со 10 бодови предност пред вториот. И тоа најмногу што стигнаа таму Арсенал, Тотенхем имаа нешто едвај над 70 бодови. Или сега ќе ми речеш лигата е прејака и тешко се освојуваат бодови против помалите екипи? На што нормално јас ќе те прашам како Челзи освои 71/78 против екипите надвор од топ 6 при што веројатно пак ќе се загубиш или ќе се обидеш со нешто "не играа Европа".
Пак ќе кажам немате аргумент дека Тотенхем е подобар од Дортмунд генерално во последните неколку години. Тоа за потенцијал што имаат не може да биде пресудно, бидејќи како и да ја вртите си стои фактот дека Дортмунд покажа повеќе од Тотенхем на фудбалската мапа во претходните 3-4-5 сезони.
Но, ако тепа Грција на европско или Лестер ПЛ тогаш европскиот фудбал односно пл лигата се за никаде. Ако истото го направи Атлетико една сезона, тогаш го прекинале дуополот во шпанија, се е до перцепцијата.
За некои фактите се бројки, за мене не. Зошто сите бројки имаат различна тежина. И како што реков, нека се гонат двата тима у три лепе и не ми е гајле кој каде е во светскиот фудбал. Џони е урнебесен со критериумите и затоа се замешав - што се каам. Повлечи само паралела во споредбите меѓу дортмунд-тотенхем и барса/атлетико-јуве и ќе ти стани јасно.