Македонец премина во Ислам

• Креатор на темата Креатор на темата chipicaoo
  • Време на започнување Време на започнување
1 болд Мислам на македонците (христијани, атеисти, будисти итн небитно сите оние кои се чуствуваат како македонци и кои се декларираат како такви) на кои им е битна македонија и напредокот
2. болд Што би сакал ти потоа?

Незнам , затоа те прашав, за да не претпоставувам.

спирос едно време беше интересен, ама веке не си
дај декларирај се
на која религија припаѓаш? На хрислам?
и дај тоа со бојата аман и без црвенилата ке прочитаме

спирос едно време беше интересен, ама веке не си
дај декларирај се
на која религија припаѓаш? На хрислам?
и дај тоа со бојата аман и без црвенилата ке прочитаме

.

Ако заборот ислам значи вистинска богооддаденост и вистински мир, тогаш Исус е Тој Кој што го учеше и практицираше истиот и тоа до последната капка на Неговата Света Крв!

Јас не се декларирам за никаква религија нити секта, туку единствено Го обожавам Единствениот Вистински и Совршен БОГ, Кој лично во Исус ни Ја покажа и докажа Совршената Љубов, Вера и Мир!

Разбираш ли сега подобро, без боја?

.

.

Ако заборот ислам значи вистинска богооддаденост и вистински мир, тогаш Исус е Тој Кој што го учеше и практицираше истиот!

Јас не се декларирам за никаква религија нити секта, туку единствено Го обожавам Единствениот Вистински и Совршен БОГ, Кој лично во Исус ни Ја покажа и докажа Совршената Љубов, Вера и Мир!

Разбираш ли сега подобро, без боја?

.

конечно спирос да те сватам
ок
благодарам на одговорот

според спирос сите кои го следат исусовото учење го следат правиот ислам, а оние кои се нарекуваат муслимани се нешто сосем 10то
кул
конечно да ја видите вистината

Конечно,сите освен тебе...
Но не се слепи очите туку срцето во градите.

Толку од мене на оваа тема,продолжете со хејт :)
Поздрав.

не бе хатабе, ти не го следиш исусовото учење
поим си немаш
ај лека нок и убави сништа

Охриѓанецот Х.Б познат под прекарот Мачка е тој што ја продаде својата вера за 10000 евра и дека сега имал и личен шовер и бил придружуваат од група муслимани за да неможе некој да му наштети. Х.Б пред неколку денови во централната џамија во Струга го прифатил се откажаа од Христијанаската вера и го прифати исламот!
СПОДЕЛЕТЕ!
kkkkkk.jpg

едитирано од мод.

Во Велес, Струга, Поглог итн. торбешки села преку ноќ станаа албански, турски, босански...

Како е тоа возможно ?

Оди во Ростуше, Велебрдо.....па види дали преку ноќ станаа (станале) албански.. вакви паушални муабети од пред коперација само на форум можеш да чуеш....

Како е тоа возможно?

Не е тоа дискусијата.

Јас ти велам торбешите не се чувствуваат Македонци ти ми ги пишуваш овие неповрзани работи. Прати малку.

Па ако ме читаше од почеток мене па воопшто од старт не ми беше дискусијата дали торбешите се чувствивале Македонци или не..

Него ти почна да ми се обраќаш мене и да го наметнуваш тоа прашање...

У осталом, поврзи се со темата... а темата е „Македонец премина во Ислам“, така да прашањата што уште на почетокот од темата ги поставив немаа благе везе со ова што ти овде го зборуваш и апсурдно се обидуваш да го наметнеш...

Ти прво нешто што напиша беше
Така едноставно. Утре овој кога ќе аплицира за работа нема да се потпишува во графата за Македонци, туку за Албанци, Босанци, Турци, исто и децата кога ќе ги запишува на факултет.

Знаеш дека Торбешите се најголемите вехабии во Македонија ? Знаеш дека огромен дел од парите од КСА преку нив одат ? Знаеш дека Омер, Соул-оф-Спејс, Схане од подфорумот Религија се Торбеши ? Си ги читал да видиш што мислат тие за Македонците и Македонија ?

Те прашав и претходно, а те прашувам и сега. „Каква врска има тоа што Торбешите се најголемите Вахабити во МКД, со изборот на еден Охриѓанец, македонец, да прејде во Ислам?! И од каде ти тој податок дека баш сите се најголеми вахабити?! “

Ваквата паралела, тогаш, ти звучеше и ти звучи као дебилниов наслов на темава „Македонец прешол у ислам“, како и заклучокот на модераторов на темава во неговиот вовед „Дека по дифолт сите македонци се христијани“.... ?!?

А сето тоа го базираш врз нервозни муабети шо некад си ги праел со Омер, Соул оф Спејс и Схане, кои наводно биле торбеши, па тоа твое „лично искуство“ го издигнуваш на ниво на општо познат факт и овде тераш спардачина со тоа.. :confused:

Значи.. не е тоа дискусија, читај малку и прати малку...

Ако твоето искуство и твоето читање е само она што е стекнато на форумов, не е папок на светот пријателе...

А ако вака продолжуваш да се однесуваш, само допринесуваш кон „вистинитоста“ на мојата изрека од вчера - „Сите христијани и исламисти се идиоти неписмени“.... Ако ја следиме и твојата „логика“ дека сите торбеши се најголеми вахабии во Македонија.....

Албанци се обвинетите.
Ако те буни тоа што тие двајцата браќа имаа презиме што завршува на иќ (мада Македонците муслимани обично на -ски се презиваат), ми текнува дека тој муабет падна и на друга тема и објаснувањето беше дека во времето на Југославија им ги менувале презимињата демек за да ги асимилираат. И знам дека на фејсбук не се имаа пишано Исмаиловиќ, туку Исмаили, објавите им беа на албански и во врска со Косово, УЧК и слични ствари врзани со Албанците.
И стварно мислиш дека ако беа Македонци муслимани, Албанците ќе испонапраеја толку циркузи и хавузи поради нивното апсење?
Гајле им е за нив, ги манипулираат да се пишат Албанци, си ги користат за сопствени цели и ништо више.

Мислев дека за нив дека тие Исмаиловиќ се некои Бошњаци или Торбеши.
Во ред е, поентата ми беше дека наивно ми е мислењето кога некој прави дистинкција помеѓу Албанец и Муслиман барем во државава.
Секако дека има чесни исклучоци, ама од досега виденото како се однесуваат и каква политика водат, мислам дека повеќе се загрижени за албанската кауза отколку да бидат дел од оваа држава.
Последно беше примерот во Октиси, каде што оџата ги надупи да појдат и спречат осветување на црква.
Утре истиот оџа ќе ги надупи во име на исламот да појдат и тепаат каури.
Затоа лично немам некои големи симпатии кон сите тие Македонци муслимани, барем сите оние кои што се религиозно индоктринирани.

Mnogu me interesira dali sega treba da go smeni i imeto? Posto da si musliman a da se vikas Hristijan... malku ne drzi voda, neli?

Охриѓанецот Христијан познат под прекарот Мачка е копилето што ја продаде својата вера за 10000 евра и дека сега имал и личен шовер и бил придружуваат од група Албанци за да неможе некој да му наштети. Кристијан пред неколку денови во централната џамија во Струга го прифатил се откажаа од Христијанаската вера и го прифати исламот!
СПОДЕЛЕТЕ!
Прегледај го приврзокот 81705

Јас имам преминато во старата словенска религија. Клекнав под еден даб и петпати ја изговорив во себе молитвата на Бог Перун. Отворете ми тема.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom