Како до поголем рејтинг на блог?

• Креатор на темата Креатор на темата m92
  • Време на започнување Време на започнување
Абе пола Македонски портали немаат ранг 2, не па блог на фри домен со копирани содржини. За жал ќе останеш разочаран пошто за ранг 2 треба доста работа.:icon_lol:

хахха ти благодарам за искреноста :icon_lol:

Не сакам многу да се замарам, затоа копирам :$ не го направив блогот затоа што ми е интересно, туку затоа што ми треба било каков блог на англиски со ранг 2 или повќе се разбира :) ама ти ме разочара некако :(

Има еден куп работи друже до поголем рејтинг ама ти очигледно сакаш леб преку погача.

Еве ќе пробам накратко да склопам иако и тоа би требало долго да испадне.

Еве неколку работи што треба да ги знаеш ако сериозно планираш да се занимаваш со тоа.
Прво и основно треба да вложиш многу време и труд за воопшто да имаш некаква препознатливост, а тек после да се надеваш на успех.

Што значи тоа?

Ако си сериозен заеби бесплатниве блогови купи си едно доменче и инсталирај некоја бесплатна платформа а.к.а вордпресс, џумла, друпал.

Почни уште денес да учиш за основи на HTML, CSS, PHP, посебно за SEO(search engine optimization). Прочитај за copywriting т.е како да составиш текст и почни да пишуваш уникатни текстови кои можеби други би ги превземале со што би стекнувал репутација и гледај да имаш што повеќе коментари.

Во глобала додека не го научиш сево ова и не го имплементираш шансите за било каков успех се минимални.

Вооружен со ова знаење сепак ќе ти требаат некои 6 месеци до 1 година напорна работа за да се истакнеш барем малку.

Ако целиов текст не те заплаши тогаш со среќа нека ти е.

Блогот е нов, го направив пред 10 дена. Ако знае некој да ми каже како можам да го зголемам рејтингот, и дали се зголемува само ако блогот има голема посетеност?
Посетеност, па пари од реклами?

Абе не си го троши времето.

Пишувај квалитетни артикли и не копирај никако и дај линкче да видиме :)
Ако си заинтересиран за посети од УСА ип адреси реални кажи ми ;)

Контактирај ме на ПП друже. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom