Верската полиција забрани прослава на Нова година у САУДИСКА АРАБИЈА

• Креатор на темата Креатор на темата CrookedYoung93
  • Време на започнување Време на започнување
СЕ ТОА У РЕДУ АКО НАРОДОТ НЕ СЕ БУНИ НО, тој народ нема право на избор, нема слободна воља
ако знаеш како и кој и зошто владее тамо ке ти стане јасно
мене ми е сеедно дали слават или не ( муслиманите) но ме боли кога им се забранува на христијаните

друже, па НЕ смеат да се побунат. ако се побунат, глава ќе им летне.
али затоа ние кои ја имаме привилегијата да го искажуваме своето мислење слободно, без последици на здравјето или животот, можеме да го искажеме револтот, и ти спаѓаш во оваа категорија;)

Абе пријатели, што ве гледам чудни :)

Еве еден ден ќе се кренат на протести и ќе ја паднат кралската фамилија од власт, и што потоа, мислите дека таму ќе завладее демократија или не знам што! Зошто не му одговараше еден Гадафи, кој последните години стана порадикален и екстремен и од Бин Ладен?

Едноставно, таму луѓето не сакаат да слават Нова Година и крај! Најдете ми едно видео или слика како Саудијците слават некоја нова година, пред да стапи забраната на закон! Нема, Никс, Јок, Ска...

Така да, ова треба да ви создава грижи исто колку ланскиот снег ;)

хахахаххаха
кога го прочитав она: Лажеш... ми текна на овој пациент.
Навистина не мислев ништо лошо,ако сум те навредил се извинувам.
За неверување ми е само дека мислиш дека не сум вехабија па затоа го поставив.
Уште еднаш се извинувам.

знаеме дека си, ни кажа соул со време

Абе пријатели, што ве гледам чудни :)

Еве еден ден ќе се кренат на протести и ќе ја паднат кралската фамилија од власт, и што потоа, мислите дека таму ќе завладее демократија или не знам што! Зошто не му одговараше еден Гадафи, кој последните години стана порадикален и екстремен и од Бин Ладен?

Едноставно, таму луѓето не сакаат да слават Нова Година и крај! Најдете ми едно видео или слика како Саудијците слават некоја нова година, пред да стапи забраната на закон! Нема, Никс, Јок, Ска...

Така да, ова треба да ви создава грижи исто колку ланскиот снег ;)

гадафи или некоие друго кралско семејство ( кое во исламот е забрането) е на власт поради пари и за пари
ако некој закон официјално се донел оваа година, незначи дека не се практикувал и пред тоа ( и да луѓето славеле нова година)
--- надополнето: 3 јануари 2014 во 03:46 ---
јас само да го прашам хатаб
дали чиствува грижа на совест, што го брука исламот и што поради таквите секташи како него патат и добронамерните и прави муслимани?
инаку хатаб до сега се има изјаснето преку 178427647 пати дека според исламот ( таков како што треба да биде ) има многу малку муслимани, НО КОГА КЕ ТРЕБА ДА СЕ СТАВИ БРОЈКА ЗА МУСЛИМАНИТЕ (тогаш и тие што ја имаат наследено религијата од дедовците а не ја практикуваат, влегуваат во тој број)
такво лицемерие нема никаде и пак ке пофторам
повеке поштувам атеист од материјалист ( во случајов таквите ко хатаб, што пуштаат брада и што клањааат само за парите од КСА а не дека го сакаат исламот)
се надевам за таквите има посебен “казан“ :pos:

прифатено........................ од сега и официјално вехабијо (y)

Нема човек на планетава кој за себе вели дека е вехабија ниту такво нешто постои.
Но ете да не се објаснуваме,неколку години го објаснувам истото прашање и смачено ми е.
Ако ти е полесно на душата да ме викаш така,слободно.

прифатено........................ од сега и официјално вехабијо (y)

еве што паметам и зошто суол го сметам за искрен и прав муслиман кој сигурно не би нанел штета ( не е само за овој пост туку ги имам многу негови) и зошто знам дека хатаб е вахабија ( секта и мрзи и кафири и муслимани)

Не се споредуваат муслимани со кафири,туку кафири со кафири.
и полоши се :)
--- надополнето: 25 февруари 2013 во 17:28 ---

ептен гњавиш бре брат,иди таму со соул расправај се.
овде се одговараат прашања,погледни последните 2-3 страни како убаво си течеше разговорот,биди пристоен малку.

Соул,те молам собери ги на друго место и расправајте за смилковско,египет,цркви и безброј несреќни примери,што овде му објаснуваш.

а ова како одговор од соул за метта ( хатаб)

--- надополнето: 25 февруари 2013 во 17:30 ---

Ti brat kako velis kako tebe da ne te vrzuva smiljkovsko ezero i crkvite i i egipet..... Vie gi palite i gi ubivate nam ni gi prakate da se raspravame.

Arno kazal Resulullah a.s od kade ke se pojavi Fitnata pa dova za toa mesto nikogas ne upatil. Palite,ubivajte i prakajte gi kaj nas nie da se raspravame so niv.

па после му се умилкуваше ама соул ваков таков му кажа кај му е местото

Нема човек на планетава кој за себе вели дека е вехабија ниту такво нешто постои.
Но ете да не се објаснуваме,неколку години го објаснувам истото прашање и смачено ми е.
Ако ти е полесно на душата да ме викаш така,слободно.
хахахаххаха
кога го прочитав она: Лажеш... ми текна на овој пациент.
Навистина не мислев ништо лошо,ако сум те навредил се извинувам.
За неверување ми е само дека мислиш дека не сум вехабија па затоа го поставив.
Уште еднаш се извинувам.
како да го разберам твојот втор пост?
и да се вратиме на прашањето, како го слават христијаните во СА божиќ?

како да го разберам твојот втор пост?
и да се вратиме на прашањето, како го слават христијаните во СА божиќ?

Не знам како да го разбереш,ако те навредил постот,се извинив 2 пати.
А за прашањето,ако толку те интересира ќе прашам детално па ќе ти кажам.

Не знам како да го разбереш,ако те навредил постот,се извинив 2 пати.
А за прашањето,ако толку те интересира ќе прашам детално па ќе ти кажам.
абе ти почна да се зезаш со мене, а? цитираниот дел е околу вахабизмот, а не за извинувањето. тоа заврши пред 3 поста кога кажав “прифатено“.
а за другото, ДА, ме интересира. сакам од тебе да слушнам околу тоа. и ти реков, не верувам дека не знаеш, него дека само избегнуваш и дека НИКОГАШ нема да ми одговориш. не еднаш се случило тоа. секогаш кога ќе се најдеш во тесно или правиш спинови, или бегаш за да не се соочиш со фактите.
или исто прашав колку години има една година? дали добив одговор? НЕ! :(

абе ти почна да се зезаш со мене, а? цитираниот дел е околу вахабизмот, а не за извинувањето. тоа заврши пред 3 поста кога кажав “прифатено“.
а за другото, ДА, ме интересира. сакам од тебе да слушнам околу тоа. и ти реков, не верувам дека не знаеш, него дека само избегнуваш и дека НИКОГАШ нема да ми одговориш. не еднаш се случило тоа. секогаш кога ќе се најдеш во тесно или правиш спинови, или бегаш за да не се соочиш со фактите.

Неспоразум,ти ги цитира двата поста и рече што мислам за вториот па затоа одговорив така.
Инаку што да ти кажам околу вехабизмот, не постои.. не знам што би ти одговорил друго.
За другото ќе прашам детално и ќе ти кажам.

И за ова официјално ќе добиеш одговор.
Една година има една година,или со бројки,1 година.
Ете.
:pos:

Неспоразум,ти ги цитира двата поста и рече што мислам за вториот па затоа одговорив така.
Инаку што да ти кажам околу вехабизмот, не постои.. не знам што би ти одговорил друго.
За другото ќе прашам детално и ќе ти кажам.

И за ова официјално ќе добиеш одговор.
Една година има една година,или со бројки,1 година.
Ете.
:pos:
:pos: точно, моја грешка. колку дена има една година е точното прашање?

ок, е сега, дали е ова научно точно?

Ќе видиш тоа со науката,јас не сум истражувал.
пак избегнуваш? а зошто тогаш потенцираш дека медицината/науката го потврдува ова или она (пример за урмите) ама сега кога станува збор за нешто што се коси со куранот, одма “ја не знам“.

пак избегнуваш? а зошто тогаш потенцираш дека медицината/науката го потврдува ова или она (пример за урмите) ама сега кога станува збор за нешто што се коци со куранот, одма “ја не знам“.

Од каде тоа дека се коси со Куранот :/
Еве неколку недели не те разбирам што сакаш да кажеш со календариве.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom