Верската полиција забрани прослава на Нова година у САУДИСКА АРАБИЈА

• Креатор на темата Креатор на темата CrookedYoung93
  • Време на започнување Време на започнување
друже, па НЕ смеат да се побунат. ако се побунат, глава ќе им летне.
али затоа ние кои ја имаме привилегијата да го искажуваме своето мислење слободно, без последици на здравјето или животот, можеме да го искажеме револтот, и ти спаѓаш во оваа категорија;)

А ти вчера се врати од арабија после долгогодишно испитување на ситуацијата таму па знаеш дали смеат или не смеат да се побунат :)

ц ц ц... 10 страни напишавте за толку небитна тема! КСА ја забранила нова година и нашите „демократи“ на форумот се загрижиле зошто му ја забрануваат Нова Година на народот на КСА, а не се запрашуваат зошто тој народ не се буни на одлуката! Едноставно е како 2 и 2... кога никој во КСА не се буни за ваквата одлука на владата нема зошто вие да се буните ;)

Живот иде даље :свиркам:

СЕ ТОА У РЕДУ АКО НАРОДОТ НЕ СЕ БУНИ НО, тој народ нема право на избор, нема слободна воља
ако знаеш како и кој и зошто владее тамо ке ти стане јасно
мене ми е сеедно дали слават или не ( муслиманите) но ме боли кога им се забранува на христијаните

А ти вчера се врати од арабија после долгогодишно испитување на ситуацијата таму па знаеш дали смеат или не смеат да се побунат :)
дали е вистина дека тамошните христијани НЕ смеат да го прослават божиќ?

нема потреба некој вчера да се вратил од тамо, пошто има куп мислимани кои сведочат за тоа ( еве не ги споменувам новинарите од цел свет)
--- надополнето: 3 јануари 2014 во 03:06 ---
дали е вистина дека тамошните христијани НЕ смеат да го прослават божиќ?

да

го прашав хатаб, пошто он пробува да ме дискредитира, па да видиме дали ќе му успее

Навистина не знам точно.
нема да те наречам лажго, ама ќе ти кажам дека не ја збориш вистината.
по не знам кој пат дискусиите помеѓу мене и тебе вака завршуваат, со твое повлекување. :(

по не знам кој пат дискусиите помеѓу мене и тебе вака завршуваат, со твое повлекување. :(

типично
бар соул беше искрен и се расправање до крај, ама овој хатабов ни е вахабија и така е обучен

Не знам навистина,знам дека освен Исламот ниедна друга религија нема право на јавно исполување и пропагирање,а дома може да си слави кој што сака. :)
То навистина не знам што се случува таму за божиќ и слично.

типично
бар соул беше искрен и се расправање до крај, ама овој хатабов ни е вахабија и така е обучен
дали е вахабија не знам (иако мириса на тоа), но дека е добро обучен, тоа мора да се признае(y)

типично
дали е вахабија не знам (иако мириса на тоа), но дека е добро обучен, тоа мора да се признае(y)

што конкретно излажав, па и курво да ми кажеш? хмммммм, дали тоа се осеќа нервоза кај тебе, па почна и вака да ми се обраќаш? да ти се придружам и јас на тебе со такви изрази?

хахахаххаха
кога го прочитав она: Лажеш... ми текна на овој пациент.
Навистина не мислев ништо лошо,ако сум те навредил се извинувам.
За неверување ми е само дека мислиш дека не сум вехабија па затоа го поставив.
Уште еднаш се извинувам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom