Златен Глобус 2014

• Креатор на темата Креатор на темата MyloXyloto
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Дојде тоа време на годината кога најпопуларните филмски награди ги објавуваат своите номинации а фановите своите прогнози за најдоброто во филмската и ТВ индустрија за 2013 година. Денеска беа објавени номинациите за наградите Златен глобус кои ќе се одржат на 12 јануари 2014.

Мислам дека битката за најдобар филм ќе се води помеѓу 12 Years a Slave и Gravity.

За разлика од минатата година годинава имаме уште подобри филмови. Допрва не очекуваат многу скринери и забава, а засега можеме само да издвоиме фаворити од телевизиските награди.

Gravity го гледав во кино и за ништо не го биваше. Ќе заспиев за малку. Освен ефектите, друго све беше катастрофа.

Што ќе коментираме најголемиот дел од филмовите ги нема по торнети ;)

Од овие само Капетан Филипс го изгледав, ништо посебно ама одлична глума на Том Хенкс посебно последните минути од филмот (ајде да не биде спојлер нема да кажам во која ситуација)

Еден ден пред доделувањето, да си ги пишам моите фаворити:

Best Motion Picture - Drama: 12 Years a Slave
Best Motion Picture - Musical or Comedy: The Wolf of Wall Street
Best Performance in а Motion Picture - Drama by Actor: Метју Мекконахи во Dallas Buyers Club
Best Performance in а Motion Picture - Drama by Actress: Кејт Бланшет во Blue Jasmine
Best Performance in a Motion Picture - Musical or Comedy by Actor: Леонардо ди Каприо за The Wolf of Wall Street
Best Performance in a Motion Picture - Musical or Comedy by Actress: Џули Делпи за Before Midnight
Best Supporting Performance in a Motion Picture – Drama, Musical or Comedy: Џаред Лето за Dallas Buyers Club
Best Supporting Performance in a Motion Picture – Drama, Musical or Comedy: Џенифер Лоренс за American Hustle (ова ептен навивачки. :P Инаку, би бил среќен и со Лупита Нионго за 12 Years a Slave)
Best Director: Алфонсо Куарон за Gravity
Best Screenplay: Џон Ридли за 12 Years a Slave
Best Original Score: Alex Ebert за All is Lost
Best Original Song: "Atlas" - Coldplay во The Hunger Games: Catching Fire
Best Animated Feature Film: The Croods
Best Foreign Language Film: Blue is the Warmest Color

Од ТВ наградите имам гледано само многу мал процент од сериите, ама сеедно, ова се моите фаворити во некои од категориите:

Best Drama Series: Breaking Bad (иако и со Downton Abby би бил задоволен, наградата за BB е позаслужена)
Best Television Series - Musical or Comedy: Modern Family
Best Performance in a Television Series – Drama by Actor: Брајан Кренстон за Breaking Bad
Best Supporting Performance in a Series, Miniseries, or Television Film by Actor: Арон Пол за Breaking Bad

Ова се моите фаворити за вечерашните Глобуси. За жал, немаме скринери од Philomena, Nebraska, Inside Llewyn Davis така што за нив повеќе за Оскарите кога ќе бидат, сега одберам од она што сум гледал. Кај телевизиските имам доста повеќе изгледано.

Драма филм: 12 Years a Slave/Rush
Комедија мјузикл: The Wolf of Wall Street
Актер во драма филм: Метју МекКонахи "Dallas Buyers Club"
Актер во комедија/мјузикл: ДиКаприо "The Wolf of Wall Street"
Актерка во драма филм: Кејт Бланшет "Blue Jasmine" (не ми е јасно зошто Blue Jasmine е во оваа категорија, кога можат Nebraska и Inside Llewyn Davis да бидат во категоријата не знам зошто не е и овој, од никогаш не сум ги сфаќал овие награди и поделбите)
Актерка во комедија/мјузикл: Џули Делпи "Before Midnight"
Спореден актер: Мајкл Фасбендер "12 Years a Slave"
Споредна актерка: Лупита Нионго "12 Years a Slave"
Режија: Алфонсо Куарон "Gravity"
Сценарио: Спајк Џонз "Her"
Саундтрак: Ханс Цимер "12 Years a Slave"
Песна: "Atlas" Coldplay
Странски филм: "Blue is the warmest color"/"Jagten"
Анимација: Despicable Me 2 (Frozen уште не сум го гледал, инаку сигурно би ми бил фаворит)

Драмска серија: Breaking Bad
Актер во драмска серија: Bryan Cranston/Kevin Spacey
Актерка во драмска серија: Taylor Schilling (Orange Is The New Black)
Хумористична серија: Parks and Recreation
Актер во хум. серија: Jason Bateman (Arrested Development)
Актерка во хум. серија: Amy Poehler (Parks...)
Мини серија или ТВ филм: Behind the Candelabra
Актер во тв филм: Michael Douglas (Behind the Candelabra)
Актерка во тв филм: Jessica Lange (American Horror Story)
Споредна актерка во серија: Monica Potter (Parenthood)
Спореден актер во серија: Aaron Paul (Breaking Bad)

:pos:this is a fun fact? морав да го објавам ме фана смеа за жал...

59633_10202149593553679_510364305_n.jpg

Некој да не има некој друг, овој се утепа од сецкање...

Кај мене е ОК снимката, иако имам shitty интернет. Само не верувам дека ќе издржам до крај на доделувањето, очиве почнаа да ми се затвораат. :sleep:

:pos:this is a fun fact? морав да го објавам ме фана смеа за жал...

59633_10202149593553679_510364305_n.jpg

Не, сериозно, што има fun fact во ова? Општо генерално зошто на вакви награди или настан некој би ставил информација за тоа кога била дијагностицирана болеста?:facepalm: Акнати едни...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom