Месијанската или македонската, грчката, албанската, ... нација?

• Креатор на темата Креатор на темата spiros
  • Време на започнување Време на започнување

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.
Драги браќа и сестри, пријатели и сите останати (идни) браќа, сестри, пријатели ...

Прашањето и темата што денес ја отварам е всушност многу едноставна.

Што вие во животот поважно:
Месијанската или македонската нација (ако по тело и’ припаѓате на истата)?
Месијанската или грчката нација (ако по тело и’ припаѓате на истата)?
Месијанската или албанската нација (ако по тело и’ припаѓате на истата)?
Месијанската или турската нација (ако по тело и’ припаѓате на истата)?
Месијанската или србската нација (ако по тело и’ припаѓате на истата)?
Месијанската или бугарската нација (ако по тело и’ припаѓате на истата)?
Месијанската или еврејската нација (ако по тело и’ припаѓате на истата)?
И така натаму ...

Би се радувал на вашиот искрен одговор, за кого однапред ви благодарам и поздравувам

спирос

.

.
Драги браќа и сестри, пријатели и сите останати (идни) браќа, сестри, пријатели ...

Прашањето и темата што денес ја отварам е всушност многу едноставна.

Што вие во животот поважно:
Месијанската или македонската нација (ако по тело и’ припаѓате на истата)?
Месијанската или грчката нација (ако по тело и’ припаѓате на истата)?
Месијанската или албанската нација (ако по тело и’ припаѓате на истата)?
Месијанската или турската нација (ако по тело и’ припаѓате на истата)?
Месијанската или србската нација (ако по тело и’ припаѓате на истата)?
Месијанската или бугарската нација (ако по тело и’ припаѓате на истата)?
Месијанската или еврејската нација (ако по тело и’ припаѓате на истата)?
И така натаму ...

Би се радувал на вашиот искрен одговор, за кого однапред ви благодарам и поздравувам

спирос

.

ти знаеш шо е то месија?

.
ти знаеш шо е то месија?

.

Мене народот на БОЖЈИОТ Уникатен Помазаник (Исус Христос) - Кој што е Прачисто отелотворение на БОЖЈАТА Мудрост - мие поважен од македонскиот (и секој друг народ), во кој по тело сум роден!

Што е со тебе?

п.с. Те молам само немој да ми почнуваш со зелените зелоти на ’рсуљот реза аслан и слични зелен ’рсуљи::ROFLMAO:
.

.

Мене народот на БОЖЈИОТ Уникатен Помазаник (Исус Христос) - Кој што е Прачисто отелотворение на БОЖЈАТА Мудрост - мие поважен од македонскиот (и секој друг народ), во кој по тело сум роден!

Што е со тебе?

п.с. Те молам само немој да ми почнуваш со зелените зелоти на ’рсуљот реза аслан и слични зелен ’рсуљи::ROFLMAO:
.

Некоја нова нација ќе да е ова. Ова припаѓа на Царството негоо што треба да дојде и дојде и дојде... Или секој што верува во исус по дифолт е припадник на месијанската нација?
Што ќе спасува таа нација? Кој и дава за право да спасува било што? Што ако се отвори војна против оваа нација? Дали Исус мудроста твоја ќе дојде да ги спаси своите поданици?
Дали оваа нација има демократски начин на дејствување?

Дај малку поопширно за Исуса Христа нацијата!

.

Што е со тебе?

.

Шо е то месијански народ бе ? ти знаеш ли што е тоа месаја ?? не е то народ тоа е назив, титула. Нема ништо магијско и чудно тука. Џабе се потресуваш толку.

Шо е то месијански народ бе ? ти знаеш ли што е тоа месаја ??

.

Месијанскиот народ е народот кој што е Духовно (одозгора) роден и буден за Вистинската Природа Христова!
пореди Ев.Јован 1:12+13)

„Стани ти што спиеш, воскресни од мртвите, и Христос ќе те осветли!”

(Ефес. 5:14)

.

.

Месијанскиот народ е народот кој што е Духовно (одозгора) роден и буден за Вистинската Природа Христова!

„Стани ти што спиеш, воскресни од мртвите, и Христос ќе те осветли!”

(Ефес. 5:14)

не е, нема месијански народ тоа ти го измисли , во древниот Израел постоеше титула на помазан крал - или таканаречен месаја, тоа беше обичен смртен крал кој владееше со Израел. Немаше ништо боженствено ни необично во тоа.
Џабе толку се возбудуваш

Е добро де,јасно е дека не постои "месијанска нација" а Спиро веројатно алудира на сите луѓе кои го прифатиле Исус за спасител и порачува дека помеѓу нив нема или не би требало да има поделба на нација,раса,пол и слично.Што не е случај со Христијаните,кои се поделени на многу деноминации,нации,на раси,полови,за разлика од Исламот каде таа поделба не е толку потенцирана.

не е, нема месијански народ тоа ти го измисли , ...

.
Џабе ти се ушите, кога најважното не го слушаш - џабе ти се очите, кога најважното не го гледаш !

..

.
Џабе ти се ушите, кога најважното не го слушаш - џабе ти се очите, кога најважното не го гледаш !

..

А бе спиро ти измислуваш поими кои не постојат и прашуваш неразбирливи прашања. Ко децата ко ќе измислат некој збор кои само тие может да го замислат и ќе те прашаат шо мислиш за тоа.
Ти дали би избрал Ѓонѓол или Миљирод за сввој сопатник?

.
И тоа како постои, само таа е невидлива за неверниот и кривоверниот свет!

.

хахаха невидлива нација , па така кажи бе спиро сега ми јасно, значи дали е подобро да си припадник на невидлива или видлива нација... па сега ако си невидлив, како ќе одиш на работа, нема да те види шефот и ќе те отпуштат. Невидливоста има свои предности - можеш да влезеш кај шо се пресвлекуваат и тушираат жени, можеш да влезеш во сеф на банка без никој да те види, можеш да се шеташ гол низ градот можеш да се возиш со авиони возови и автобуси без да платиш карта, цел свет може да го заобиколиш беспари

.
И тоа како постои, само таа е невидлива за неверниот и кривоверниот свет!

.
Можеби во Швајцарија постои(претпоставувам дека живееш таму) али овде Спиро,во бананава на пописот немаше таква графа за некој да се изјасни како "месијанец".

Можеби во Швајцарија постои(претпоставувам дека живееш таму) али овде Спиро,во бананава на пописот немаше таква графа за некој да се изјасни како "месијанец".

.
Секаде постои таа нација, и во македонија, и во албанија, и во грција, и во бугарија, и во србија, и во шведска, и во швајцарија, и во австралија, и во америка, и во русија, и во кина...!

Тоа што - по правило - не учествуваат во војните, политиките, изборите, пописите, ... на овој неверен и кривоверен свет, тоа е нешто сосема друго!

.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom